Професионални серии за коса - тема 80

• 67 513
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Хидратиращи са определено и пълни с какви ли не масла и натурални екстракти, но не са без сулфати - имат SLES. Много приятна миризма и гъсти и лепкави, точно като мед.
Да, премахнати са немалко от натуралните съставки в макадамията - рициновото масло, чаено дърво, лайка, алое, алгае ги няма. Гледах в американския им сайт, че има няколко варианта на маската, според нуждите и вида на косата, но тук се предлага само този вариант, който познаваме.

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 18:59 от Serpentine

# 451
Моята маска Макадамия я купих преди седмица или 10 дни. На вид и аромат не видях разлика, защото не я бях ползвала отдавна, но ефекта въобще не ми хареса. Краищата и дължините ми си останаха сухи, а стоях половин час.  Резултата - разхвърчана и суха коса, мъка при разресване. ooooh!

# 452
Serpentine, може ли линк към сайта с видовете Макадамия? Нещо не ми се вярва тук да си остане така, само с един вид. Сигурно по-нататък ще заредят и другите. Добре, че преди време си взех литровка опаковка, но и тя все някога ще свърши.

# 453
  • София
Nourishing Moisture Masque - с макадамия и арганово масло
Ultra Rich Moisture Masque - тази е по-богата откъм масла, съдържа Mongongo Oil и Shea Butter, подходяща за гъста и плътна коса
Ultra Rich Moisture Conditioner

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 04:18 от Serpentine

# 454
защо ли така са я променили маската?аз се колебая между нея и Интенс рипеър на Лорела
вчера си направих маска със зехтин,мед и оцет,като сложих и малко от балсама вътре,загрях със сешоар, шапка и хавлия и стоях около 2 часа, после си измих с Юсерина и сложих Биолажа.
Е,и пак нямам това,което искам-все ми е суха косата, не е лъскава, не е мека,изглежда супер като е мокра и докато изсъхне,а после пак нещо пършава и въздушна ми се вижда,няма блясък,не ми изглежда хидратирана,а напротив твръда.Не е третирана, не е тормозена,не цъфти почти,има добър вид Rolling Eyes чудя се от какво в крайна сметка има нужда тая пущиня  Outta Joint Thinking

# 455
Miss_Bingley, и при мен домашните маски нямат добър ефект. В пъти по-доволна съм от купените такива /ползвам само професионални от години/. Между маската Макадамия и Интенз Рипеър на Лореал, бих избрала Интенза предвид влошената формула на Макадамията. Интензът е хубава маска с балансиран ефект. Косата ми става нито твърда, нито прекалено мека и перушинеста. Съдържа хидратиращи съставки, но и пшеничен протеин. Обаче това, от което съм много доволна, е маската на Кюн So Pure. Косата ми става страхотна от нея - плътна, жива, движи се много гъвкаво.  Heart EyesСъдържа страшно много етерични масла. Някак напоява косата и няма помен от сухота, хвърчене или изпръхване. Мисля да пробвам и други продукти от серията, като оставя за малко любимата ми Алтерна.   Peace

# 456
Феерия,точно това е което търся-прътност,лъскавост,гавкава коса и жизненост.
Имам гъста и плътна коса,здраве е, но някак си е неподредена.Не мога да го обясня много добре ефекта, който искам да постигна[/color]
Затова е най-добре да си послужа със снимки.
Желаният от мен ефект:
Скрит текст:

Абстрахирайте се от фотошоп,изравяне с преси и прочие,не вярвам много тези коси да изглеждат точно така.  PeaceПоказвам само приблизително какво търся като резултат.

в действителност имам това:
Подчертавам, снимката е без никакви ефекти, без фотошоп, на естествена светлина и току що измита коса, по която не е правено нищо.Да не говорим какъв проблем са ми досадните щърчящи 10 см антени от корените на косата, които нямат оправия.
Нарочно съм дала голяма снимка за да се види добре.Извинете моля пижамената ми снимка.

Скрит текст:

Същевременно обаче не ми допада ефекта от домашните маски,и не искам коса без обем.Те някак  ми утежняват, но стои като мръсна,суха и пършава.А преди имах доста по-добър ефект от тях.
Мисълта ми е,че явно не правя нещо като хората. Simple Smile Rolling Eyes
Когато обаче слагам купени маски или повече балсам косата става мека и гладка,само че без обем,който по принцип го имам в естествен вид,без да й слагам нищо,както е на снимката по-горе.
Тоест косата е загладена и зализана,като изправена стои.Аз аз си искам обема.[/color][/color]

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 13:15 от Miss_Bingley

# 457
  • Viena
Здравейте мили дами,какво е вашето мнение за серията Alterna Bamboo?

# 458
  • Стара Загора
Miss_Bingley напълно те разбирам
Скрит текст:
и моята коса е по-същият начин.Като беше по-суха стоеше бухнала и въобще не и липсваше обем.Никога не съм мислила ,че имам проблем с обема.Но не харесвах този бухнал вид и постоянно я изправях с преса.Оттам проблема се задълбочи, без преса нямаше никаква форма.
След това започнах да хидратирам и състоянието се оправи, стои гладка без да има нужда от сешоар или преса.По-често липсва обем ,но предпочитам да изглежда така пред предишния и вид  Peace.Въпреки трудно се намират продукти, които дават и обем и гладкост.
Най- добра комбинация за това, което търсиш  е протеинов шампоан и хидратираща маска -поне според мен, като  е добре маската да се избягва да се слага в корена  Peace

# 459
Именно и аз мислех, че трябва да редувам протеин+хидратация.Но съвсем не съм толкова веща като вас и не съм експериментирала достатъчно с различни продукти.Аз дори избягвам да сменям и ползвам супер много продукти, защото накрая ефекта се превръща в дефект.
Мска никога не слагам в корена.
Само, че при мен нещата са доста по-сложни поради проблемния ми скалп-почти няма шампоан,който да не ми го дразни,това ме спира да експериментирам с разните му там различни шампоани.

# 460
  • Стара Загора
О да, ти беше споменала за проблемния скалп.В такъв случай не се наемам да ти препоръчвам нищо, защото аз без да съм имала цял живот, каквито и да е проблеми със скалпа ,след като започнах да експериментирам с много продукти получих сърбеж и пресушаване на скалпа.И все още не съм сигурна точно от кое се получи.

# 461
Miss_Bingley , косата ти е прекрасна! Много си мисля, че ако попадне в ръцете на фризьорите и фотошопистите, които са работили върху харесваните от теб коси, ще изглежда близко до тях. Обаче тези коси са оформяни със сешоари и преси, използвани са добри стилизанти и са пръскани спрейове за блясък. След това са снимани в студио с подходящо осветление и накрая е играл Фотошопа. Едва ли можем да постигнем такъв ефект само с измиване и някакъв финиш. А по отношение на скалпа - и моят е чувствителен. Затова съм се ориентирала към марки, чиито продукти не съдържат дразнещи сътавки. Понеже също много държа на обема, най-доволна съм от бамбуковата серия за обем, подхранващата и хидратиращата на Алтерна, които редувам, а сега и от маската на Кюн, която също не ми сплесква обема. Ще видим как ще е със шампоаните Кюн, когато избера и ги пробвам. Flutter

# 462
  • Сандански
Miss_Bingley, моята коса е почти като твоята, само малко по-къдрава е. Когато не използвах проф. продукти беше груба и с много обем. Сега, откакто ползвам качествени продукти, нямам обем, но е една идея по-загладена. Ако я стилизирам обаче изглежда добре. Мисля си, че за хора с коси като нашите това е вариантът за гладка коса с обем. Иначе и аз имам проблеми със скалпа, появи се преди няколко месеца и ползвам алое и масла в корените на всяко измиване. И открих моята комбинация, която и niditop3 е споменала - протеинов шампоан и хидратираща маска, не редуване на протеин с хидратация, а точно гореспоменатото. Simple Smile Това всъщност не го приемай като съвет, а като споделяне, защото наистина всичко е много, ама много индивидуално. Simple Smile

И тъй като това е темата с най-много снимки на коси, смятам да се осмеля и да покажа какъв обем си направих снощи с новия сешоар. Не е перфектен, но на мен ми стига и това, имайки предвид залепената ми за скалпа коса в повечето случаи!  Blush

# 463
  • Бургас / София
Втори ден с Алтерна Тен шампоанът ми хареса много. Първоначално усещането е че ще пресуши и заплете косата, но не е така. Резултата обемна, плътна и бляскава коса. Ще ми стигне мострата за втори път и ще си направя заключение, нямам появата на себореен дерматит, така както с Алтерна Бамбук. Много исках шампоанът да не ми се хареса тъй като е 140 лева, а това са си доста пари за един шампоан.

# 464
  • Sofia
Втори ден с Алтерна Тен шампоанът ми хареса много. Първоначално усещането е че ще пресуши и заплете косата, но не е така. Резултата обемна, плътна и бляскава коса. Ще ми стигне мострата за втори път и ще си направя заключение, нямам появата на себореен дерматит, така както с Алтерна Бамбук. Много исках шампоанът да не ми се хареса тъй като е 140 лева, а това са си доста пари за един шампоан.

Мда, продължавай.... аз моят още не съм го пробвала... Ако е добре и за скалпа, ще стане лошо  Money На мен вчера, на третия ден след измиване с ексфолиращия Кюн Со Пюр и успокояващия еликсир от марката, ми се появи лющещо се петънце на пътя отгоре  Confused По принцип там ми е суха кожата - отдавам го на това, че всеки път от това място започва боядсиването на косата, кожата е изложена най-много на слънце, вятър и т.н., но вече от много време успявам да  я поддържам в безупречен вид, а вчера направо ми беше зачервено. Днес се измих с пробичка от цинковия John Masters ( Bellissima  Heart Eyes) и съм си много добре. Не знам дали шампоанът е виновен и защо чак на третия ден - може да е нещо хормонално, стрес... знам ли  newsm7

Относно сушенето на косата - и аз така - зимата издухвам с хладна струя само корените съвсем малко, в топлите дни оставям сама да изсъхне. 

Общи условия

Активация на акаунт