Професионални серии за коса - тема 80

• 67 527
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас / София
След Алтерна Тен ще пробвам този шампоан дано ми хареса http://arlen.bg/product/2011/uspokoyavasht-shampoan-za-chuvstvit … hampoo-50-ml.html . Поръчах си травъл размер Simple Smile

# 466
  • Sofia
След Алтерна Тен ще пробвам този шампоан дано ми хареса http://arlen.bg/product/2011/uspokoyavasht-shampoan-za-chuvstvit … hampoo-50-ml.html . Поръчах си травъл размер Simple Smile

Аз поръчах от всичките 5 шампоана травъл размера, но първо пробвах ексфолиращия (няма никакви ексф.частички в него). Предстои ми да пробвам останалите, може този успокояващия на следващо измиване и ще споделя впечатления  Peace

# 467
  • Бургас / София
Този май ще е по добре от ексфолиращият, дано ти хареса . Аз не съм пробвала ексфолиращият, понеже нямам пърхот. Peace

# 468
Момичета, благодаря ви за милите думи Hug Надявам се, че съм дала поне някакви насоки кое какво представлява. Оттам нататък всичко е до опит, все пак косите ни са много различни и реагират по различен начин на едни и същи неща.

Miss_Bingley, права си, в parifmo.bg изборът наистина е ограничен, но пък цените са доста добри (доближават се до тези в американските сайтове) и въобще това май е единственият български сайт, който предлага тази марка. Поне аз не съм срещала друг. И между другото, имаш страхотна коса - гъста, плътна.. Heart Eyes С подходящата грижа може да изглежда дори още по-добре. Съдейки по снимките сякаш й липсва хидратация, за да добие по-гладък и блестящ вид. Не мисля, че трябва да се притесняваш толкова от загуба на обем Peace

DiDora, имаш коса за пример Heart Eyes Грижите си личат отвсякъде.

aniK Hug възможно е и шампоанът с цинк да ти е помогнал за облекчаване на това петънце. Той си е точно за такива състояния на скалпа - пресушаване, лющене, екземи и т.н. А как го усети като действие? Интересно ми е дали и при теб е имало този уплътняващ ефект, който аз забелязвам. Освен това се притесняваше, че цинкът ще ти пресуши косата. Усещаш ли я по-суха? Аз лично не усещам сухота, но гледам и да не го ползвам на всяко миене. Както по-рано писах, не мисля, че е подходящ за всеки ден.

# 469
  • София
Miss_Bingley напълно те разбирам
Скрит текст:
и моята коса е по-същият начин.Като беше по-суха стоеше бухнала и въобще не и липсваше обем.Никога не съм мислила ,че имам проблем с обема.Но не харесвах този бухнал вид и постоянно я изправях с преса.Оттам проблема се задълбочи, без преса нямаше никаква форма.
След това започнах да хидратирам и състоянието се оправи, стои гладка без да има нужда от сешоар или преса.По-често липсва обем ,но предпочитам да изглежда така пред предишния и вид  Peace.Въпреки трудно се намират продукти, които дават и обем и гладкост.
Най- добра комбинация за това, което търсиш  е протеинов шампоан и хидратираща маска -поне според мен, като  е добре маската да се избягва да се слага в корена  Peace

Моята коса е такава, каквато е била твоята, само с тази разлика, че не е суха, а нормална, по целите дължини. Няма отърване от този бухнал вид, дори и след преса (ако си я направя аз) бухва. Ужасна е и я мразя от цялата си душа. Каквото и да я правя, тя винаги е бухнала, няма сешоар, няма преса,нищо ... Вече и аз не знам какво да я правя. Иначе, ако не я гледам, а само я пипам е просто коприна, толкова нежна, хлъзгава и приятна на допир ... Но погледна ли я, направо ми се повръща.

# 470
Здравейте момичета!
Бързам да се похваля,че ми пристигна Kerastase Discipline Fluidissime. Току що го пробвах и останах очарована. Косата ми беше с цъфнали връхчета,но само от едно измиване те се"затвориха". И наистина изсъхна по-бързо. Възхитена съм и бързам да споделя защото знам,че има много момичета като мен,които не са толкова запознати с професионалните серии и се двоумят какво да си вземат.
Направих отново правилен избор въз основата на вашите компетентни съвети и коментари. Благодаря!  bouquet

# 471
  • София
Miss_Bingley
Тези коси дето са ти заветна цел са стилизирани от опитни ръце доста време преди снимки  Mr. Green
Аз когато имам време да се занимавам с нея /косата имам предвид/ постигам вида на втората снимка, но освен,  предварителни грижи като маски преди миене си е необходимо време след къпането за правилно сушене, стилизиране и оформяне. Отнемало ми е оправянето на косата около 2 часа и наистина вида е супер, ама кой ги има тези 2 часа всеки път.
Косата ти е много хубава и й нужно подходящо оформяне само. Hug

# 472
  • Sofia
Този май ще е по добре от ексфолиращият, дано ти хареса . Аз не съм пробвала ексфолиращият, понеже нямам пърхот. Peace

Моята идея беше по-скоро като грижа за скалпа, пърхот и аз нямам, но пък поне 1 път в месеца ексфолирам скалпа  Peace

bellisssima, нямам никакво изсушаване на косата от този шампоан. По-балансиран го усещам в сравнение с другите два (лавандула и розмарин хидратиращ, а вечерна иглика-протеинов). Косата ми е плътна, но по-мека, хидратирана. Нарочно ползвах всичко останало, както при другите два, за да сравня, с изключение на това, че намазах онези сухи изтънели крайчета отдолу с кокосово масло 1 час преди измиване на косата. Ако този цинк предпазва от УВ лъчите, ще бъде един много добър вариант за летен шампоан. Ще видя утре как ще бъде косата, а имам и за още едно измиване  Hug

Много се навъдихме с чувствителните скалпове  ooooh! Аз съм се ограничила до Алтерна, Jоhn Masters и Keune So Pure. Имам един Ducrey за всеки случай, ако направя реакция към нещо ново. Кокосово масло не слагам на скалпа, имам подозрения, че и бадемовото не ми понася много. Медисютикълс, Наши и Напура ги ползвах със смесени чувства, не съм 100% сигурна, че са ми ОК - това е моят опит до тук - вървя по тънък лед, една грешна стъпка и скалпът ми се зачервява или засърбява  ooooh!

# 473
Да, Магнолия напълно си права.Аз и затова казах,че тези коси са правени нещо преди де изглеждат така-било то фотошоп, оформяне и идеално изправяне,от специалисти.
Това е ясно. Simple Smile благодаря ти   bouquet
това оформяне ми е проблем, освен поради липсата на време всеки път и поради това, че не искам да я третирам -сушене със сешоар, дърпане с четка или преса и маша.
Така, че  ще си ходя като гръмнал бойлер  Grinning

# 474
  • Belgium
Момичета (и най-вече Beautyholica, защото мисля тя беше в САЩ), да сте ползвали тази марка шампоани:

https://www.obliphicaprofessional.com/

Дита фон Тийз, която аз много обичам, просто се кълне в нея (без да е рекламно лице), а както казва е изпробвала какво ли не на пазара, включително и най-луксозното.

# 475
  • Бургас / София
Алтерна Тен няма никакво омазняване направо не мога да повярвам, хем се търкалям цял ден на мързел съм го ударила  Mr. Green . Май ще се поръчва  Mr. Green

# 476
  • София
Момичета (и най-вече Beautyholica, защото мисля тя беше в САЩ), да сте ползвали тази марка шампоани:

https://www.obliphicaprofessional.com/

Дита фон Тийз, която аз много обичам, просто се кълне в нея (без да е рекламно лице), а както казва е изпробвала какво ли не на пазара, включително и най-луксозното.

Ох, тази козметика и аз съм я чувала и все хубави неща за нея. Аз съм влюбена в облепихата. За мен това е магическо растение. Сега чакам да ми докарат едни био шампоан и маска с облепиха и като ги пробвам ще ви дам инфо, но не в тази тема, че не се водят професионална козметика за коса.

Аз днес най сетне изпробвах прословутия детанглър / Bellisssima   Hug
Нямах излизане навън през деня и реших да се поглезя.  JoyСложих в корените домашно направен стимулатор за скалп. /Ето тук писах за него  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=836195.msg30933925#new / а на а дължините и краищата на косата  смес от био гел алое вера и малко масло от диня. Стоях 5-6 часа  Simple Smile и измих после с успокояващия скалпа шампоан на Кюн Со Пюър и нанесох детанглъра. С него престоях повеченот 30 мин., а след като го изплакнах сложих само малко от олиото за краищата на Кюн Со Пюър и оставих да изсъхне сама. Сега все още е влажна и не мога да я преценя, но в банята косата след детанглъра беше много напоена и хидратирна. Подозирам, че ще ми хареса  bowuu

# 477
След коментарите, че маската Макадамия е с променен състав и действие, се спрях на Интегрити на Милк Шейк. Измих с хидратиращ шампоан за обем на Алтерна. Нанесох маската, доста е гъста, икономична и с характерния сладичък аромат  Heart Eyes. Лесно отмих, беше поета почти изцяло. На мокра коса нанесох сметаната и след нея термото на Напура. На първо четене - доволна съм. Косата ми е напоена, лъскава, подредена и жива. Може би с Макадамията беше една идея по-плътна  Thinking, а сега е някак по-ефирна, но пак жилава. Обемът също е леко отнет, а откакто ползвам шампоана на Алтерна се радвам на прекрасен такъв. Не знам дали причината не е, че намазах доволно и постоях повече с маска  Blush, ще наблюдавам следващите пъти.

# 478
Фрея,маската с оранжевата капачка на Мороканойл с кой шампоан я комбинираш ? Аз си взех нея,хидратиращият шампоан,крема за къдрици и олиото / подстрекана бях от една сладка калпазанка, Hug Hug Hug / ...та се чудя маската дали ще е добре с хидратиращият шампоан  Blush
Утре мисля да измия косата с тях  Heart Eyes

# 479
  • Стара Загора
Loving... най- вероятно от Интегрити-то ти липсва обема .И при мен стои смачкан, но пък дължините стават много плътни и жилави  Peace

Общи условия

Активация на акаунт