Професионални серии за коса - тема 80

• 68 153
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Вафли години наред съм си правила.Отдавна не ги правя,много рядко когато ми трекне.Не ги отричам нъпълно обаче.Когато имам желание си ги правя и ми харесват.Друг е въпросът, че нямам нужда от тях,защото обем си имам доволно.Тогава не виждам смисъл да си увреждам косата допълнително, като нямам нужда от това. Peace
Забелязвам обаче, че още се носят и то масово и навсякъде.Дори има жени, които всеки ден са с вафли и обем, преса в корените.И това в офиса.Като се сетя, че всеки ден се правят/или на всяко мине/ направо им се чудя и на търпението и как си увреждат косата системно с това дърпане, теглене и изправяне.Дори и изправянето вече не ми е фикс идея-косата губи от обема,омазнява се по-бързо и стои на клечки.А когато е неподдържана и една такава провиснала е ужас.Не заклеймявам обаче вафлите,не се водя по моди и ако ми харесват ще си ги нося.Кой както му допада така да се носи.
И аз съм се правила не е да не съм,но спрях отдавна.И косата ми се отблагодари.

# 196
Здравейте,

Искам да си купя някаква термична защита на Керастаз. И се чудя между Термичен крем за суха коса Kerastase Nectar Thermique, Термозащитен спрей за изглаждане Kerastase Discipline Fluidissime, Tермо крем Kerastase Discipline Keratinе Thermique и Термично мляко Kerastase Ciment Thermique. По принцип съм решила да ползвам серията Densifique За сгъстяване на косата в комбинация с Kérastase Initialiste серум. Чудя се коя от тези четири защити при издухване със сешоар да избера в комбинация с другите продукти.

Моля, ако имате опит да споделите и да ме насочите.
Благодаря!   bouquet

# 197
Vividas, каква ти е косата? От какво се нуждае?

# 198
Miss_Bingley, аз хич да не харесах този Матрикс и го подарих. Доста се предубедих към марката, знам, че цената не е определяща, но и ефекта от олиото не ми хареса, та приключвам с марката  Mr. Green

АДРЕНАЛИНКА, честито бебче! Да расте здраво, щастливо и красиво   bouquet

veni.t силна хидратация при мен има от Маскинтенз за плътен косъм, ФК балсама Екстрийм и любимите ми червени Тиджита. Чакам маската и най-накрая ще преценя дали маската е по-силна от балсама( дано  Praynig)

Момичета, в последно време не пиша, но като цяло няма нищо ново покрай мен. Вече почти не експериментирам, намерих си "моите" неща и просто ги редувам.
За информация за всички, които търсят само силна хидратация и косата им има непоносимост към протеин, ето какво успя да хареса косата ми, и всъщност те станаха и основните ми продукти за коса:
  • Червените Тиджита. Както разбрахте, чакам маската в момента и ще пиша задължително! Единствен минус ми е, че шампоана не се комбинира добре с други продукти(маски, балсами).
  • Балсама Екстрийм на ФК
  • "Слънчевата" серия на Лакме – много добра хидратация. Любимец ми е серума.
  • Керастаз Маскинтенз за плътен косъм
  • Нутритермик слагам само преди боя или когато сметна, че е дошло време за протеин. Маската има серамиди, които са по-щадящият структуроизграждащ вариант за моята коса.
  • Хрома рич маската също ще я впиша, въпреки че е заменима, поне за мен.
  • Макадамия маската(шампоана ми заплита косата, крема за къдрици е ужасен, а олиото ми е тежко. Та само маската ми е любима) – последно я купих от Рибата април месец, мириса е същия, консистенцията е малко по-рядка и е розово-бяла на цвят. Моля ако някой е поръчвал маската от Рибата скоро, да пише как е като консистенция!!

И да напиша, че съм крайно разочарована откъм термо защита. Кремове не обича косата ми, харесвам на Тиги еС-фактор, но според мен е слаб за изправяне с преса. От проба съм пробвала олиото/спрея с кенди на Алтерна, но някак си хич не го усетих. Моля, някой който е ползвал на Напура, ФК,Лейбъл.М, Озис+ на Швардзкопф или другите на Алтерна, да сподели.
Бях се загледала по ФК и Медисеутис спрейовете за защита, хубави съставки, но като за спрейче за коса, не като за сериозна защита  Thinking

# 199
Vividas, каква ти е косата? От какво се нуждае?

Здравей Фрея Simple Smile

Косата ми до преди няколко месеца беше много руса с кичури Simple Smile По принцип е суха, сравнително гъста, с тънък косъм. Но от русото косата ми доста се изтощи и от 10 години повече от до под рамото не иска да порастне Sad Пих 3 месеца Пантовигар и след това 3 месеца Приорин. И след този курс фризьорката ми ми каза, че трябва да се отреже към 5см, защото косата ми била много зле  Tired Сега ми е до раменете и е цвят 7.1 - естествения ми. Решила съм никакво боядисване повече, най-много кичури, ама след 2-3 месеца най-рано Simple Smile Искам сега да я подхраня и да засиля растежа. Затова се спрях и на Densifique и на Kérastase Initialiste серума. Simple Smile

# 200
Леле, аз съм тъкмо обратното на Руса мама. Червения балсам на Тиги ми идва съвсем слаб, а шампоана успешно комбинирам с почти всички хидратиращи маски, които имам. А олиото на Матрикс много ми харесва, никога не ми е идвало тежко, дори когато косата ми беше нетретирана и здрава.

Последно се измих с шампоан и маска Мтрикс Форт Терапи (имам ги отдавна и вече са съвсем на дъното, та гледам да ги изхабя). Стоях около половин час с маската. Косата ми стана много гладка, мека и леко уплътнена. Да не говорим, че шампоана е един от най-хубавите балансирани шампоани с превес на протеин, които съм имала.

Vividas, в такъв случай мисля, че трябва да избереш между Цимента и Денсифик. Последния е малко по-балансиран, докато Цимента е почти изцяло протеинов.

# 201

Vividas, в такъв случай мисля, че трябва да избереш между Цимента и Денсифик. Последния е малко по-балансиран, докато Цимента е почти изцяло протеинов.

Пробвала съм Циментения шампоан, ако мога така да кажа Mr. Green и Циментената маска. Буквално ми циментираше косата  Mr. Green Мисля и аз да се доверя на Discipline, но спрея или крема се чудя  newsm78

ПС: Опа, май имаш предвид "Discipline"

# 202
Леле, аз съм тъкмо обратното на Руса мама. Червения балсам на Тиги ми идва съвсем слаб, а шампоана успешно комбинирам с почти всички хидратиращи маски, които имам. А олиото на Матрикс много ми харесва, никога не ми е идвало тежко, дори когато косата ми беше нетретирана и здрава.

Последно се измих с шампоан и маска Мтрикс Форт Терапи (имам ги отдавна и вече са съвсем на дъното, та гледам да ги изхабя). Стоях около половин час с маската. Косата ми стана много гладка, мека и леко уплътнена. Да не говорим, че шампоана е един от най-хубавите балансирани шампоани с превес на протеин, които съм имала.

Моят косъм е фин и тънък, а твоя- не. От написаното разбирам, че при мен ако в банята грижата е силна, за финиш не ми трябват тежки масла/продукти. При теб, понеже ти е плътен косъма(не и фин), финишите трябва да са ти силни  Thinking

# 203

Пробвала съм Циментения шампоан, ако мога така да кажа Mr. Green и Циментената маска. Буквално ми циментираше косата  Mr. Green Мисля и аз да се доверя на Discipline, но спрея или крема се чудя  newsm78

Щом ти е изтощена от русото, ще имаш нужда и от протеинче, и от хидратация. Най-добрия вариант е Дисциплин  Peace

# 204

Щом ти е изтощена от русото, ще имаш нужда и от протеинче, и от хидратация. Най-добрия вариант е Дисциплин  Peace

Супер, по принцип и аз така си мислех, но Термозащитния спрей за изглаждане Kerastase Discipline Fluidissime или Термо крем Kerastase Discipline Keratinе Thermique? Simple Smile

Благодаря много   bouquet

# 205
Руса мама, може би си права.  Peace

Аз имах предвид Денсифик, нали тя беше балансирано-протеиновата, Дисциплин не беше ли повече хидратираща или изцяло хидратираща. Не съм ползвала нито едната серия, това ми е по спомени от коментарите на съфорумки. Доста дълго се обсъждаха и двете серии, но може и да бъркам.  newsm78

# 206
Руса мама, може би си права.  Peace

Аз имах предвид Денсифик, нали тя беше балансирано-протеиновата, Дисциплин не беше ли повече хидратираща или изцяло хидратираща. Не съм ползвала нито едната серия, това ми е по спомени от коментарите на съфорумки. Доста дълго се обсъждаха и двете серии, но може и да бъркам.  newsm78

О Фрея,

ти си имала предвид серията, на която да се спра, а не защитата, а аз си дрънкам и мисля за защитата  Mr. Green
Ами късно е вече да мислим дали Денсифик или Дисциплин, защото шампоана на Денсифик е вече при мен, и мисля да поръчвам към него маската и серума Initialiste. Мисля след Денсифик да си взема серията на Дисциплин Simple Smile
Надявам се, че Денсифик няма да ме циментира  Mr. Green Laughing

# 207
Ох, остави  ooooh! Моя е грешката, няма да се измъкна незабелязано  Laughing Въобще изключих, че Денсифик нямаха термозащита   Blush
И сега вече, като се събудих  Grinning мисля, че добре си се ориентирала  Peace  Hug

# 208
Ох, остави  ooooh! Моя е грешката, няма да се измъкна незабелязано  Laughing Въобще изключих, че Денсифик нямаха термозащита   Blush
И сега вече, като се събудих  Grinning мисля, че добре си се ориентирала  Peace  Hug

Ще си взема спрея на Дисциплин, мисля, че ще е по-удобен за ползване от крема Simple Smile

Благодаря за съветите, момичета   bouquet

# 209
Да, щом ще ползваш за издухване със сешоар, по-добре спрея. Иначе за преси и маши крема е по-удачен  Peace

Пристигнаха ми нещата на Кюн Со Пюр. Ухаят прекрасно на етерични масла, ако много се застоя да душа обаче ми замирисва на сироп за кашлица  Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт