Професионални серии за коса - тема 80

• 67 515
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
И аз се обърках newsm78 Тъкмо разглеждах продуктите на ТиГи и видях, че сте писали, че на по плътни коси няма голям ефект. А на мен ми е доста плътен косъма и е естествено къдрава косата, така че принципно си е доста сухичка.
  Иначе сега пробвам една маслена маска за хидратация смеска професионална , олио макадамия и малко арган и след малко като я измия ще споделя мнение.  Hug

# 211
Ами момичета различни коси,различни нужди.На едни е харесало олиото, на други не.Силно се надявам, да не ми отидат парите на вятъра.Но все пак проба-грешка-оцелване на паривилния продукт.
Моята коса е нетретирана,здрава и боядисвана.Надявам се да не ми е тежко и да ми се отрази добре.При първа възможност ще докладвам.

# 212
Здравейте!
Бихте ли ми казали кой от двата реконструктора е по-подходящ за  силно изтощена коса - Redken Extreme Cat или Реконструктор с кератин и зелен чай ApHogee?
На Редкен е по-силен  Peace

Благодаря! Набелязах няколко неща и днес ще ги поръчам.

# 213
Моля, някой който е ползвал на Напура, ФК,Лейбъл.М, Озис+ на Швардзкопф или другите на Алтерна, да сподели.
РуСа-Мамма, аз ползвам термото на Напура. За мен е много добро  Peace. Косата е жилава, полирана, бляскава. Ако случайно ме навали лек дъждец, няма шанс да се накъдри и изпръхне както обикновено. Зарибила съм доста приятелки с различен тип коси и всички го благославят  Crazy

# 214
Моля, някой който е ползвал на Напура, ФК,Лейбъл.М, Озис+ на Швардзкопф или другите на Алтерна, да сподели.
РуСа-Мамма, аз ползвам термото на Напура. За мен е много добро  Peace. Косата е жилава, полирана, бляскава. Ако случайно ме навали лек дъждец, няма шанс да се накъдри и изпръхне както обикновено. Зарибила съм доста приятелки с различен тип коси и всички го благославят  Crazy

Пише ли до колко градуса предпазва? И аз се зачудих за него. Като олио ли е?

# 215
Няма указани градуси. Олио е, с много приятен, лек, ванилов аромат. Няма утежняване. Нанасяла съм го и на суха коса.

# 216
Miss Bingley
Аз за стотен път ще кажа (и вече спирам, че да не досадя) като последен мисля главен позлвател на олито Матрикс в темата, че не утежняваше изобщо, а понякога се оливах така с количеството, че все очаквах да съм прекалила, но не бях. Peace
Не бих го ползвала обаче по никой друг начин от указанията, освен като финиш. За терапия преди миене, особено по скалпа, бих се доверила само на чисти натурални масла, а Матрикс все пак има и някой и друг силикон в него, парфюм и т.н.

# 217
Да, ти каза, че не утежнява. Дано наистина да е така и при мен.А и ако нанасям малко к-во не вярвам да има проблем.И аз само масла нанасям в скалпа, даже и те понякога не ми действат добре, затова все питам и много внимавам.Линда Hug благодарности

# 218
  • София
По отношение на вафлите в корените.
Преди ползвах от време на време. От повече от две години пресата стои в шкафа неизползвана. Но аз харесвам цялата коса направена с тази преса или отделни кичури /цели - от корена до върха/ и тя е разновидност на т.нар. ретро маша, която прави по-големи вълни/къдрици. Даже сега се подсетих за нея и ще си направя цялата коса и ще покажа снимки.
Начина по-който повечето момичета я използват /за обем в корените/ вече аз не го прилагам. В конкретния случай, от който е снимката /неслучайно я показах/ варианта беше да ходя с наваляна от мръсния софийски дъжд коса или да оправя положението с пресата. Решението беше лесно. В случая целта не беше обем, а замаскиране на лош вид на косата, който нямаше как да оправя с измиване порафи липса на време.

Маслото в корените не пречи на оцветяването, а просто образува защитен слой между скалпа и оксиданта в боята. Възможно е да намали силата на оксиданта, което за тъмни коси не е проблем,  но всъщност не го прави, защото сестра ми се боядисва с Вела Колестон 12 с окислител 9 и няма проблрм с изсветляването. Преди да започне да си маже скалпа и да слага масло в боята,  скалпа след боядисване й се обелваше. Ужасна работа.
Аз слагам в корените мадло от ему, което имитира човешкия себум, от гледна точка на предпазването имам предвид, а не че има същата функция.  В самата боя обикновено слагам смес от био масла или само ЯЧРМ.

Олиото на Матрикс не слагай в корените, защото доколкото знам има силикон.

# 219
Мagnollia, радвам се, че се включи, та да ме ориентираш  Blush Искам надеждна термозащита, която държа да има хидратиращ елемент, не искам втвърдяване на косъма. Косата ми не усеща тези на Керастаз-кремовете,Митик ойл термото ми мазнее/тежко е за косата ми, термото на Чи също ми е тежко(това с коприната), та вероятно да е под форма на спрей. Страшно харесвам лъскавия ефект на Тиги еС-фактор термо спрея, но не е надежден за преса, определено  Tired

# 220
Не е тук мястото, затова скривам Wink
Скрит текст:
Разменям sleep and peel крема на Филорга- наполовина е. Също и спрей-пудрата на Керастаз за обем в корените(от лилавата серия К на Керастаз).

# 221
  • София
вчера купих термозащитната пяна ха джойко. Някой ползва ли я?

# 222
вчера купих термозащитната пяна ха джойко. Някой ползва ли я?
Неее, и чакам да споделиш  Mr. Green
Пък ако напишеш/ снимаш състава, ще си чудна  Blush  bouquet

# 223
РуСа-Мамма, аз също поръчах април маската Макадамия от ЗР и също е розовееща и без перления отенък, който беше на мострата, която ми бяха пратили с предна поръчка  Confused А и определено забелязах разлика при нанасяне, старата перлена моментално ми омекотяваше косата, докато при тази минава около минута може би...
Скъпи момичета, с разкошни коси, ще направя трети опит да попитам нещо в тази тема и искрено се надявам този път някой да ми помогне с отговор  Praynig Косата ми е много ярко червена, от 3 месеца насам, след 13 години черна боя всеки месец. Сравнително тънък косъм, суха, чуплива, средна гъстота. Докато бях с черната коса, никога не съм използвала професионални продукти за поддръжка...доста глупаво от моя страна  Embarassed След като реших да мина в червения отбор с обезцветяване, 3 пранета и неколкократни боядисвания със силно амонячни бои (предназначени само за кичури), постигнах мечтания цвят и успях да я досъсипя съвсем. Чета ви от тогава, като се опитах да оправя положението самостоятелно, но явно сама няма да се справя все пак. Мия косата на 5-6 дни, с оцветяващия хидратиращ шампоан Лакме Ултра Ред (защото червения цвят пада супер бързо и иска постоянна поддръжка), след него слагам 2 мин. р-р Афоджи (като го омесвам със семи-перманентна боя и стоя около 7-8 мин.) и след него редувам 2 маски, различно на всяко миене- Макадамия (като и нея я омесвам със семи-перманентната червена боя) или Лакме оцветяваща Ултра Ред Текния. От скоро ползвам и 2-стъпковия протеин Афоджи преди боя, като за втора стъпка слагам маска Макадамия, вместо балсама. За финиш слагам Себорал Форте в корените (знам, че не е за тази тема, но да опиша точните ми грижи), по дължините пръскам р-ра със зелен чай Афоджи, ЛП Абсолют рипеър Липидиум крем, олио Митик Ойл за боядисана коса и накрая чисто арганово олио на връхчетата. Крема Липидиум прави косата ми уникално мека и гладка, много съм доволна от него. Моля за съвет- правилно ли използвам продуктите, реда им, както и да ми препоръчате ампули или други грижи, други продукти, които ще са подходящи според вас за супер изтормозената ми коса...Също така добра термо защита, т.к понякога се навивам с маша на 180-190 градуса, а този крем на ЛП липидиум май е само за сешоар. Сешоар използвам на абсолютно всяко миене, без значение зима/лято. Ако поръчам Термо-цимента на Керастас, мога ли да го ползвам след крема липидиум или много ще се натрупат? Митик ойл с кимиона подходящо ли е?
П.П Другото, което искам да попитам е за дъщеря ми. Има много много гъста и къдрава, тип афро коса, нормален косъм и скалп, но мнооого се изпотява и спарва скалпа. Търся за нея ДПШ, който да измива добре, но без да пресушава косъма.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост   bouquet

# 224
Inked Mom
,най-първо ми идва,че ползваш много протеин,според мен. Включвай нещо и за дълбока хидратация,че на тази третирана коса сигурно и от това ще има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт