Къде?!

• 3 637
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Работят за малки заплати, но родителите и на двамата помагат много и са доволни.

И какво ще правят, когато родителите вече не могат да помагат? А децата растат, разходите по тях - също... Тогава?
Докога ще чакат на мама и татко? Докато собствените им деца ги поемат и започнат да се грижат за тях ли?

Нямам идея. Просто споделих това, което са ми казвали те. Факт е, че са напълно спокойни и доволни.
Хората сме различни. Аз съм на мнение, че труден път има всеки и е въпрос на избор, дали ще ти е трудно в началото на пътя или в края.
Изложих няколко различни случая. Ние избрахме по-трудния вариант. Ще видим, дали си е заслужавало.  Peace Не мога да кажа твърдо: "Давайте към Сф!", защото знам, че няма да им е лесно. Много е важна тяхната нагласа.
Ние сме си казали, че е трудно без баби и дядовци наблизо, но пък се справяме с добра организация. Има хора, за които близостта на роднините е най-важна. Такива хора биха отказали работа и добри доходи навсякъде, освен в родния град.

# 16
Абе, едно е близост на роднини, друго е да разчиташ да те издържат. Защото от помощ до помощ има голяма разлика - дали да ти погледат детето няколко часа, или да ти плащат сметките и да те хранят.  Peace

# 17
Е, щом работят и двамата, значи и сами могат да връзват двата края.

# 18
В малките, а и недотам малки, населени места не е много сигурно. С по 300-400 лв. заплата колко края ще вържеш?

# 19
  • София
Абе, едно е близост на роднини, друго е да разчиташ да те издържат. Защото от помощ до помощ има голяма разлика - дали да ти погледат детето няколко часа, или да ти плащат сметките и да те хранят.  Peace

Да, особено вариант 1 хич не е за подценяване. Аз много добре го оценявам.

celika, казват, че трудно ще се справят без финансова помощ. Какви са заплатите им, не знам, но явно не са големи.
Искам да кажа, че са доволни от факта, че не са стресирани от смяна на град, търсене на жилище и чуденки за децата. Скимне им разходка, хоп децата при бабите. Не сготвили, хоп на гости у бабите. Не е без значение. Аз понеже съм от другата страна и с времето тази вид помощ взех много да я ценя.  Peace

Всичко е въпрос на избор и не знам, кое е по-добре. Често и аз си задавам този въпрос: По-добре ли е да си абсолютно независим, но да си натоварен с всичко или да си зависим, но да си разтоварен от някои ангажименти?

# 20
Ами аз съм ги връзвала едно време и с 200, като съм плащала квартира.

И аз нямам баби до нас. Едната е в града, но се виждаме 1-2 пъти в месеца.
 Всичко това пак опира до приоритети.

# 21
  • София
Скрит текст:
Ами аз съм ги връзвала едно време и с 200, като съм плащала квартира.

И аз нямам баби до нас. Едната е в града, но се виждаме 1-2 пъти в месеца.
Всичко това пак опира до приоритети.

Да, затова е хубаво да се знае кой е този град, какви са перспективите за работа, образование за децата в един момент и т.н. Не са само жилището или само парите, комплексни са нещата.

# 22
Абе каквото и да решат, винаги могат да променят нещата. Ако автора даде малко повече инфо, ще можем и по-конкретно да помогнем със съвети и идеи.

# 23
В столицата има много спокойни квартали, които са свързани с бизнес центрове с метрото, с което се пътува супер бързо.

Кой е другият град?
Кои например  bouquet

# 24
Благодаря на всички за вашите бързи отговори Simple Smile

За деца ни е все още рано, а когато дойде този момент EFP ще го мислим по подробно ^^

Искам да вметна, че относно работата... не съм убеден до колко ще рабоя аз или тя.

На нея не бих и позволил туко - така да работи. Предпочитам да си почива и да се наслаждава на свободното си време и да прави това, което иска. Замисляме варианта да започнем собствен бизнес. За да може да работим за себе си, а не за някой друг.

Ще имаме възможността да инвестираме в различни сектор. И в момента размишляваме къде точно би могло да е най - добре.

Работата си е работа, но е друго, когато човек работи за себе си. Дори така човек работи повече, отколкото иначе.

Приятне ден и честит празник! Simple Smile smile3523

# 25
Как така не би и позволил? И тя ли не иска да работи друго (освен вашия бизнес) или да учи?

# 26
  • София
Скрит текст:
Благодаря на всички за вашите бързи отговори Simple Smile

За деца ни е все още рано, а когато дойде този момент EFP ще го мислим по подробно ^^

Искам да вметна, че относно работата... не съм убеден до колко ще рабоя аз или тя.
На нея не бих и позволил туко - така да работи.
Скрит текст:
Предпочитам да си почива и да се наслаждава на свободното си време и да прави това, което иска. Замисляме варианта да започнем собствен бизнес. За да може да работим за себе си, а не за някой друг.

Ще имаме възможността да инвестираме в различни сектор. И в момента размишляваме къде точно би могло да е най - добре.

Работата си е работа, но е друго, когато човек работи за себе си. Дори така човек работи повече, отколкото иначе.

Приятне ден и честит празник! Simple Smile smile3523

Това пък защо? Тя ли не иска?

# 27
  • SF
Тя е на 19. Още не знае какво иска и дали наистина ще го иска и колко дълго. Той е на 22. Също ще има да сменя мнения и да пробва различни варианти.
На тази възраст едва ли могат да плащат сами апартамент в София. Даже ще им е трудно да плащат гарсониера в Левски Г.
По-добре да ходят в малкия град с малките разстояния и разходи и с евтините забавления. Когато вече ще имат някакви доходи, ще преценят какво и колко могат да си позволят с тях.

# 28
Мама и тати ще плащат квартирата май. Simple Smile

# 29
Е, то стана ясно, че мама и тати имат досттъчно пари и за стартиране на бизнес, обаче дали и момичето иска същото? Пък и е вярно, че ако сега го иска, утре може да не го иска. О, ами те още не са живели заедно. Като заживеят, тогава ще стане ясно иобщо ще я бъде ли тяхната връзка. Нищо, че "дългогодишна".

Общи условия

Активация на акаунт