МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 327
  • 331
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мами, давате ли на бебчовците си чайчета? Аз давам копър, анасон и лайка, но мисля да редувам с водичка. Един ден чайчета един ден водичка Какво мислите?

# 241
И аз се нареждам за съвет Simple Smile Почти от изписването сме със сополи,леко запушено носле,но така и не минава... Капя морска вода почти всеки ден,смуча с аспиратора,но нослето си остава така "къркащо" и това на моменти му пречи да спи Sad Ако някоя мама се е справила с подобен проблем,нека сподели Simple Smile

# 242
blondelinna за мен не е нормално нослето на толкова малко бебче да тече. Поискай да му вземат секрет за изследване, може да е всичко...

# 243
  • София
sandra, и при нас е така със заспиването, след къпане към 7 и 30 до 12 - 1 се  приспиваме и в 2 вече е будна за следващото хранене. Пробвала ли си да дохранваш? И аз преди мислех че не ми стига кърма, но девойката отказва дохранване, когато предлагам, така че поне това притеснение, че е гладна отпадна и сега съм сигурна, че иска да суче само за успокоение. Понякога се успокоява от силен монотонен шум - сешоар, центрофуга на пералня; друг път от люлеене в количката. Възможно ли е да има колики? При нас точно заради тях бебка все се държи все едно е гладна; добре, че майка ми ми каза, че преди все я прехранвах и милото постоянно повръщаше излишното.

# 244
  • София
Сандра, и ние сме така, през повечето време причината е колики, и малката иска успокоение и топлина на коремчето. Но понякога си е чист глад. Повечето дни гърдите ми са супер препълнени, но от време на време на моята госпожица не и стига, храним се на много малки интервали, изнервя се на гърдите ми и дохранвам с изцедена кърма, след което е супер щастлива, спокойна и си наваксва изпуснатия сън.

Момичета, вие по кое време къпе те бебоците? Имам чувството, че ние се къпем късно - между 21:30 и 22:30.  newsm78

За секрета от окото (при нас проблема е само на едното), педиатърката ни изписа тобрекс, но не виждам ефект.

# 245
Благодаря момичета явно са колики защото се превива и пръцка много. Надявам се да е период само. А за къпането я къпем в 20.45-21.00

# 246
И аз се нареждам за съвет Simple Smile Почти от изписването сме със сополи,леко запушено носле,но така и не минава... Капя морска вода почти всеки ден,смуча с аспиратора,но нослето си остава така "къркащо" и това на моменти му пречи да спи Sad Ако някоя мама се е справила с подобен проблем,нека сподели Simple Smile

Има ли сополи или просто му е запушено нослето? При толкова малки бебета често при нослето се задържа кърма/мляко и затова има такова постоянно "хръркане" на нослето. Така ми обясни нашия педиатър.

Здравейте мами, давате ли на бебчовците си чайчета? Аз давам копър, анасон и лайка, но мисля да редувам с водичка. Един ден чайчета един ден водичка Какво мислите?

Ако е само на кърма не е необходимо нито чай, нито вода, не въпрос на лична преценка Wink

danielka_88 ние къпем между 20-21ч. Ще ми се лека по лека да се нагодим в някакъв режим, не насилствено и против бебето, а водени от него. Просто го усещам, че той е по спокоен, когато нещата са рутинни, случват се всеки ден/вечер по едно и също и време и по един и същ начин.

# 247
Само на АМ сме и затова давам и вода и чайчета.

# 248
  • София
Аз й предлагам един път вода, ако не иска й предлагам чай Simple Smile другия път първо чай и ако не иска - вода Grinning амааа като цяло не й давам много често,защото тя като си изпие АМ и заспива много бързо. Давам й вода когато хълца след ядене, а чай предимно когато е гладна много преди следващото мляко.

# 249
blondelina пуснете си изследвсне на носен секрет да не се окаже някоя инфекция от болницата като при нас.
Вода моята отказва. Плюе я. Иначе в АМ слагам чая за разхлабване.

# 250
blondelina пуснете си изследвсне на носен секрет да не се окаже някоя инфекция от болницата като при нас.
Вода моята отказва. Плюе я. Иначе в АМ слагам чая за разхлабване.
Какъв е тоя чай за разхлабване? Ние от както минахме на АМ имаме проблем акаме само 1 път на ден, много гъста каша, с много мъки. Иначе смесвам фризолака с фризовом и пак е същото положението.

# 251
И ние имаме проблем с изхождането (веднъж на 3-4 дни), а сме само на кърма.

# 252

Понякога при кърмени бебета това съвсем не е проблем, а просто се усвоява напълно кърмата. За това е по-важно да се следи дали са напишкани памперсите.

# 253
  • В градината...
И моята дъщеря плюе водата в повечето случаи.
Ние още пък сме с диария.
Намалих АМ. Имам чувството, че много я дохранвахме и се скъса от дрискане. От 2 дни сме преобладаващо на кърма и почти не ака и акото се сгъстява  Thinking

# 254

Понякога при кърмени бебета това съвсем не е проблем, а просто се усвоява напълно кърмата. За това е по-важно да се следи дали са напишкани памперсите.
сменям 3 напишкани памперса на денонощие, сутрин, след обяд и вечер. Не са много пълни, т.е не ги държа да преливат  Wink. Ядем на поискване и съм сигурна, че имам кърма, и ми се струва, че 3 памперса са малко... знам ли, като слушам другите по 6-7, а ние само 3!

Общи условия

Активация на акаунт