МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 326
  • 331
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ние сме на АМ и сменям памперса на всеки 3 часа и винаги е напишкан и си тежи. Нааканите са между 3 и 5 за денонощие.

# 256
  • София
На мен ми се струват малко 3 напишкани памерса, ама зависи може би колко са напишкани. Ние сменяме по 8-9 памперса на ден, от които всички са напишкани и 5-6 и наакани.

# 257
Момичета, аз родих АПрил, имам 2 неотворени ЛЕФАКСА по 100 мл, донесени ми от Германия, но коликите ни преминаха, ако някоя от вас има нужда да пише, по 35 лв са. МНого съм доволна при нас само от това минаха коликите

# 258
  • София
Аз сменям памперса преди всяко хранене без нощното, т.е. по 6-7 пъти на ден; винаги е напишкан, но веднъж по-малко, друг път по-обилно и 3-4 пъти е доста наакан, останалите пъти съвсем мъничко.

Вода предлагам понякога, но тя все отказва, едва успявам да й капна няколко капки в устата след кърмене да я изплакне и дори и тях само ги примлясква и ги изплюва с отвратена физиономия сякаш кой знае какво й пъхам в устата.

# 259
Привет,мами Simple Smile Да питам тези,които сте на АМ,спазвате ли броя на храненията за денонощие и мл,понеже моя бебок е много гладен,вечно не му стигат тези мл и съответно му давам още Simple Smile Почти на 2 месеца сме,трябва да имаме 5-6 хранения по 120 мл, а ние си се храним стабилно на 3 часа по 120, а от скоро и по 150 мл на някое хранене... Само вечерта изкарваме с едно хранене,иначе през деня е абсурд да изкара 4 часа без ядене  ooooh!
Сега мисля да смеся Фризолак с Фризовом да видим дали няма да му действа по-засищащо,иначе сме само на Фризовом-а  newsm78

# 260
Здравейте на всички майски майчета.
 Моя сладурко след няколко дена ще стане на месец. Първите седмици бяха доста тегави, сигурно и за него и за мен, докато се нагодим и свикнем с новото  Simple Smile Иначе за първите 20 дена човека качи около 600 гр., вече е 54 см.  Колко рев изрева, но явно все по добре се адаптира към обстановката и от няколко дена е по ведър и спокоен, не знам дали има връзка с това и че е прохладно  Grinning
Хапва през интервал, горе долу от 3 часа - АМ НАН-че, мисля че е доволен, не отказва, по около  120 мл., иначе въпреки борбата за кърма не ми се получи, и има някакви мизерни количества, които му давам да изсуче като го успивам. Капки за колики, вече минава на второ шише инфакол, явно действат - след като е по спокоен, не знам. Сменям му памперса при всяко събуждане за хранене, на 3 часа,  все има по нещо, в него.
Вечер след прането в 8 заспива към 10 и си прави пауза до 3,4 през нощта -  когато хапва на бързо, и бързичко заспива пак.
Все повече се усмихва, не знам дали на мен, или на света изобщо.
Очите му все още са си бебешко сиво, не знам кога ще се до избистрят.
Косичката, се чудя кога ли се сменява на бебоците?
Купихме му шезлонг, но понякога се кефи, понякога не.

Хубав ден на всички.

# 261
Привет,мами Simple Smile Да питам тези,които сте на АМ,спазвате ли броя на храненията за денонощие и мл,понеже моя бебок е много гладен,вечно не му стигат тези мл и съответно му давам още Simple Smile Почти на 2 месеца сме,трябва да имаме 5-6 хранения по 120 мл, а ние си се храним стабилно на 3 часа по 120, а от скоро и по 150 мл на някое хранене... Само вечерта изкарваме с едно хранене,иначе през деня е абсурд да изкара 4 часа без ядене  ooooh!
Сега мисля да смеся Фризолак с Фризовом да видим дали няма да му действа по-засищащо,иначе сме само на Фризовом-а  newsm78
ние също сме на АМ трябва да ядем по 90, но си хапваме по 110-120 на 3 часа. Последно хапваме в 1 и после чак в 7. Като всяка сутрин акаме между 5-6. По съвет на педиатърката ни започнахме да смесваме фризолака с фризовом в съотношение 2:1 тогава хапваше по 90 мл. Е два дена го мъчихме, той си ревеше докато установя, че фризовома явно не е толкова хранителен и не се нахранва. Увеличих фризолака с половин лъжичка и нещата ни се получиха. В петък ставаме на 1 месец и сега яде 110 мл вода с 2 и половина лъжички фризолак и 1 фризовом. Детето е доволно, даже по често аз го събуждам за хранене. Акаме по веднъж, даже днес доста гъстичко, малко се притеснявам, че е само 1 път, но той си е спокоен. За колики ползваме абоколикен -5 капки преди храна, като ги редувам с 2 впръсквания лефакс, пием и чайчета от анасон, копър и лайка. За сега положението е добре, наболява го корема, по често в съня си писва и свива крачета за секунди. Дано така да ги изкараме. Хубав ден на всички Simple Smile

# 262
диди_20, чая за разхлабване е Блевит Л.
Ние сме вече на 2 мес. Яде по 160 мл, но през деня напоследък огладнява нещо на ок 2,5-3 часа понякога. Май трябва да увелича. Яде 5 пъти на ден. Като нощно време спи ок 10 часа напоследък.

# 263
  • В градината...
Моята бебка заспива около 12-1, спи до 6. Не мога да я отуча денем да спи по много, явно си е обърнала режима.  Tired

# 264
Здравейте, майчета,
на нас ни бяха минали коликите, но от няколко дни пак имаме... Кърмим се. Та исках да попитам кърмещите мами: с какво се храните? Какво избягвате...
Аз избягвам кафе, прясно мляко, зелени листни, зеле, бобови, цитруси, суров чесън и суров лук. Последните три, по принцип не ги обичам.
Забелязвате ли някоя храна да ви създава проблеми с коремчето?

# 265
  • София
Череши Simple Smile

# 266
Освен череши и кайсии, ягоди черница (която много обичам) и общо взето почти всички плодове ни правят колики. Омръзнаха ми вече картофите, ориза и месото и карам повече на супички, но ми липсват много плодовете, а пък сега им е сезона.  Sad

# 267
  • В градината...
Ние имаме страшни колики. Мислех, че са от черешите и ягодите - ами те свършиха, а още имаме колики.

# 268
  • София
Аз ям абсолютно всичко, не съм забелязала някоя храна да ни прави проблем. Имаше 1 статия на Хедра, че няма забранени храни по време на кърмене, просто не трябва да се прекалява с количествата.

# 269
Да, и аз забелязах, че черешите ни правят проблем, за съжаление...
Иначе статията на Хедра съм я чела и аз, то и педиатърката е на това мнение.
Забелязах и житото, също, макар че налива кърма за отрицателно време.
Момичета, снощи се изцеждах и ми направи впечатление, че от едното каналче кърмата, ако мога така да я нарека, е необичайно гъста, стоеше като разтегливо конче с дебелината на канала...  newsm78 Имате ли представа това пък какво е, на някоя случвало ли се е? Търсих в нета, да проуча въпроса, но нищо не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт