МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 334
  • 331
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ви, момичета, за подкрепата.

Sladurka операция на какво са ти правили?

Получи се нещо като удебеление на шията ми,там ме оперираха два пъти,за да може да я "удължат" един вид. Първия път бях около 3-4 годишна,втория около 6.

# 226
А от кога бебетата трябва да си държат сами главчките? В смисъл да не им падат,да не се нуждаят от подпиране...

# 227
  • В градината...
Долче вита, вярвам, че ще се оправи детенцето, щом си така упорита  Hug  Прегръщам те силно  Heart Eyes

# 228
Здравейте мами Simple Smile ! На Бебко от около седмица му тече секрет от очичките (жълто бял), чистих ги с преварена вода, но не мина, днес се обадих на педиятъра и той каза да отидем утре да му вземе секрет за микробиология... Много ми е притеснено ако трябва да яде някакви антибиотици отново ....... #Crazy #Crazy #Crazy (...само на месец сме). Има ли някой с подобни проблеми?

# 229
  • В градината...
Обикновено се дължи на запушено слъзно каналче. По време на кърмене се разтрива нослето от оченцето надолу, с чисти ръце, омаслени, за да е по лесно /с един пръст/. И ние бяхме така, даже капки слагахме, защото като се задържи секретът и се възпалява. Трябва да се отворят каналчетата, за да не се налага пробиването със сонда след няколко месеца  Peace

# 230
Здравейте мами Simple Smile ! На Бебко от около седмица му тече секрет от очичките (жълто бял), чистих ги с преварена вода, но не мина, днес се обадих на педиятъра и той каза да отидем утре да му вземе секрет за микробиология... Много ми е притеснено ако трябва да яде някакви антибиотици отново ....... #Crazy #Crazy #Crazy (...само на месец сме). Има ли някой с подобни проблеми?

Може да се капне кърма, макар че сега чета, че на места се отрича. Това обаче е едно от бабешките неща от едно време, което приложих и при нас даде мигновен резултат.

# 231
За оченцето - с тампон, натопен в отвара от лайка, има антисептично действие. Нашата педиатърка каза, че някъде до 3-4 месец е нормално. Задължително се чисти в посока от външния край на окото към вътрешния и не се повтаря с едно и също тампонче.

# 232
Може да се капне кърма, макар че сега чета, че на места се отрича. Това обаче е едно от бабешките неща от едно време, което приложих и при нас даде мигновен резултат.

Това и аз го знам, макар че не съм го правила все още. А поради каква причина се отрича?

# 233

Това и аз го знам, макар че не съм го правила все още. А поради каква причина се отрича?

Защото ако е нещо бактериално вирее отлично в млечната среда на кърмата, т.е. съвсем помагаш на процеса да се развие. Но въпреки това аз рискувах и капнах. Реших че ако е бактериално просто няма да мине и ще забележа още на първото капване, че се влошава положението. Слава Богу след първото капване всичко отшумя.

# 234
Лайката е алерген обаче и не е желателно да се ползва.

# 235
Здравейте мами има проблем. Моята малка госпожица е на кърма. На 38 дни е. И вечер от 18.30-23.45 ме позлва за биберон и вече откачам. Не иска залъгалка и незнам какво да правя. Имам и по- голям батко който си иска своето. Моля дайте съвет.

# 236

sandra1985
Аз бих заменила едно зло с друго. Вместо да е на гърда, в люлка, столче...нещо люлеещо се или на ръце. Поне и таткото ще може да го прави. Ама аз съм от хората, които си правят животът труден, не лесен, та май не давам много полезни съвети.

# 237
Въпроса е че тя постоянно зяпа и търси гърда. На ръце ако е се извива на дъга и се изнервя още повече. Ето тази вечер заспа в 00.10 като от 16.00 до заспиването си не е мигвала и баня и не пак не заспива и през 15-20 мин е на гърда и имам чуество че гърдите са празни и не и стига кърмата. Полудявам. Затова моля за съвет

# 238
И ние сме така. Моята девойка е на 40 дена. Будува от късния следобед до към 11-12 вечерта, когато заспива. Докато е будна или нон-стоп се кърмим или поне някой трябва да я разнася изправена за да се оглежда. Когато таткото е вкъщи добре, но често сме сами и тогава я оставям в кошарата през 5 минути за да мога да погледна и каката и така, весело ни е. Надявам се, че е период и ще отмине.

# 239
  • София
Абсолютно нормални неща, всеки, който кърми бебето си на поискване се ползва за биберон през определени периоди. Няма връзка с количеството на млякото, то бебето по този начин, чрез често сукане си стимулира по-големи количества.

Общи условия

Активация на акаунт