МОНОДИЕТА - тема 13

• 132 420
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
дрън, после свикваш, само в началото е трудно, а и на всеки следващ ден установяваш, че ти е много вкусно това, което идва, е на следващия вече не, но си чакаш другото и така Laughing
Сбъдваща мечти, и на мен рибните са ми най-трудни SickПреди мислех, че обичам риба, но се оказа голямо изпитание, следващия път ще я правя пържена, без брашно, разбира се  chefДай рецепта за пържено пиле, утре ще пробвам, аз само печено го правих, малко да разнообразя Simple Smile

# 226
Мина първия рибен. Сьомгата на скара стана хубава, поливам с доста лимон и се трае.
Намалила съм порциите видимо, явно стомаха се свива. Силно се надявам на минус и чакам плодовете с нетърпение.

Пърженото пиле е без философия - пиле с кожата, посолено, с малко пипер - пържи се в загрята мазнина - в тиган под капак го правя, фритюрник не ползваме. Вадя върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Става сравнително бързо.

# 227
Здравейте и от мен.
Вече съм на 4ти ден. До сега май не съм смъкнала каквото и да е, но като нямам кантар ми е трудно да преценя. Усещам подуване в стомаха, което може да се дължи на всичко възможно.
Иначе откакто се прибрах в родината ми спадна желанието да ям от всичко и постоянно. Сега ми е по-лесно спазването на режима.
Пия по 4 до 6 литра вода на ден, което ме кара да се чувствам добре.
Ще се тегля в края на диетата.
Имам обаче проблем с целулита. Вие като сваляте да сте забелязали такъв проблем?
Поздрави и успешна седмица.

# 228
С колко увеличавате нивото на физическа активност по време на диетата?

Каква е горе-долу разликата в калорийния ви прием между диетичното и обичайното ви хранене?

Да ви кажа защо питам.

Защото знам, че за изгарянето на 1/2 кг мазнина е нужно да се изразходят 3500 калории. Джедира, примерно, е свалила 5 кг. за 12 дни. Да приемем, че става дума за 5 кг. тлъстини.

Това би значило, че в продължение на 12 дни тя е имала калориен преразход от около 2917 калории дневно. Ако приемем, че базисния калориен разход на Джедира (нищо лично, просто използвам за пример) е 1600 кал, това значи, че тя трябва да не е яла нищо и да е спортувала интензивно около 2 часа, за да е изразходвала 1317 кал. всеки ден. Ако се е хранила, значи трябва да е спортувала поне по половин ден (в зависимост от приетите калории).

Та ми стана интересно доколко реално се отслабва от тази диета, а не просто да се отделя повече вода.

Не се заяждам. Интересът ми е искрен.

МарТи4ка, нормално е при загуба на вода целулитът да стане по-видим. След диетата оправи храненето си, започни сухо четкане или масаж с вендузи, спортувай и ще видиш подобрение. Антицелулитните кремове не помагат.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 05:46 от Фея Кръстница

# 229
И при мен целулитът стана по-видим, но си мислех, че си въобразявам.
Днес трябва да съм втори ден на пиле, но само при мисълта за него ми се гади. Аз по принцип изпитвам отвращение към пилешкото месо напоследък, защото има ужасен мирис и вкус, а сега съвсем ми опротивя. Просто няма начин да ям пиле. Ще го сменя с яйца и така ще карам диетата до края - вместо пиле ще ям яйце. Чакам с нетърпение зеленцуците утре.

# 230
  • софия
От днес пак съм моно по ВЧ.Бях на почивка и.... Blush.Днес картофи.

# 231
Фея, задаваш резонни въпроси.
Наясно съм, че първите 2-3 килограма при всяка диета са предимно вода. Затова и те са най-лесните. Но след това? Следващите свалени и те ли са вода?
Някак си мисля, че бавно сваляните килограми са мазнини... или само си мисля, а реалността е друга?

# 232
Сбъдваща, ако бавно сваляните килограми са резултат на лек отрицателен калориен баланс, тогава - да. Но говорим наистина за ниска стойност: максимум 500 калории преразход на ден. В противен случай тялото влиза в режим "бедствие" и в края на диетата става страшно.

Та при тези -500 калории дневно на седмица ще се гори около половин кило мазнини. Както подкожни, така и вътрешно мускулни. Обаче това трябва да се съчетае с тренировки, за да нарасне или да се поддържа мускулната маса. Така тялото няма да изглежда болезнено слабо, а и повишеният обем на мускулите ще доведе до вдигане на стойността за базисния калориен разход.

При това положение няма как вчера да си била , да кажем, 57 кг 750 гр, а днес да си 57 кг 250 гр. и да смяташ, че от вчера до днес си изгорила 500 гр. мазнини. Освен ако не спортуваш наистина здравата.

Напълно е възможно Джедира да спортува интензивно или да е професионален спортист. Извинявам се, не зная с какво се занимава, нито какъв е дневният й режим. Затова и питах.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 09:31 от Фея Кръстница

# 233
  • Атлантис, Галактика Пегас
Добър ден! За първи път почвам монодиета. Избрах тази на ВЧ.
От там ми е въпроса. Първите два дни картофи в предаването Ваня каза че може и пържени. А аз се питам варени с копър като подправка може ли?

# 234
Включвам се и аз в редиците на монодиетите. като се надявам да се вталя с 5кг, като стартирам от утре с диетата на В.Ч.
От многото четене разбрах, че
може и кафе, желателно чисто,
може и чаша вино - бяло
може и с подправки....
но за солта мненията са противоречиви  newsm78.
Да слагам по малко сол или изобщо да не слагам?

# 235
Здравейте, от днес и аз съм с диетата на ВЧ надявам се да се справя, защото последните години имах доста шокови ситуации, които се отразиха сериозно на теглото ми, до сега не съм правила монодиета, била съм 2 пъти на Дюкян, но се надявам да се справя  Simple Smile
Ще минавам всеки ден за да се зареждам със стимул, пожелавам на себе си и на всички тук успех и много свалени кг.   bouquet

# 236
  • Атлантис, Галактика Пегас
Включвам се и аз в редиците на монодиетите. като се надявам да се вталя с 5кг, като стартирам от утре с диетата на В.Ч.
От многото четене разбрах, че
може и кафе, желателно чисто,
може и чаша вино - бяло
може и с подправки....
но за солта мненията са противоречиви  newsm78.
Да слагам по малко сол или изобщо да не слагам?

За кафе и чай без захар и мляко знаех, нямах идея че може една чаша вино  Laughing което подслажда вечерята

# 237
  • София
Според мен точно поради яденето на една храна, при всички положения повечето дни сме в калориен дефицит без да сме върло гладни. Ако базовият метаболизъм ми е 1600, това се равнява на около 1400кг. пиле за деня. Аз толкова по никой начин не мога да изям. Или пък 3кг. кисело мляко и т.н.
Да не говорим, че моят БМ е доста ниско. Повечето жени имат 1800-2000ккл.
И аз съм на менние и бях писала, че 1кг. мазнина, е равен на дефицит от 7000 ккл. и няма как това да се случи за по-малко от една седмица и повече. Много момичета с повечето свалени кг. казват, че им личи и на сантиметри, увиснали дрехи и така. Задавала съм си въпроса възможно ли е да са имали за сваляне толкова вода, че да "спихнат" значително  newsm78
 Не знам от къде си измислихте виното и млякото в кафето Mr. Green НЕ СА РАЗРЕШЕНИ!
Идеята е, че само един ензим се "включва" да разгражда храната, когато е един вид. Всяка добавка пречи.
Може малко зехтин и малко сол, черен пипер, червен и такива за вкус. За копър честно казно не знам...
Пиенето на прекалено мн. вода (4-6л.) също не е полезно, като всичко прекалено. Товари бъбреците и отмива голяма чат от приетите соли с храната. 3л. са напълно достатъчни Peace

# 238
...(нищо лично, просто използвам за пример)....
Не си ме обидила по никакъв начин HugВъпроса ти е съвсем логичен, аз си задавам същите въпроси, но се радвам, че свалям, защото от години не мога да започна никаква диета, а сега засега съм постоянна, въпроса за мен е да продължа с друг режим след това, за да успея да задържа каквото съм свалила, и, не, не съм активен спортист, аз по-рано писах, движението ми е с колелото, ходя на работа всеки ден с него, забравила съм напълно колата.
За целулита и аз си го виждам, но и преди го имах, просто като се поприбрах започнах повече да се заглеждам Laughing
Чета и по други групи за тази диета, има хора, които свалят за 12дни 7-8кг, така че моите не са толкова много, а и аз имам много за сваляне, не е като да нямам BlushОсвен това всички казват, че целулита се редуцира, което е логично ако пием повече вода, лично аз имам навик да не пия никаква вода и сега новото е, че пия по 2-2.5литра на ден, което е добре и въобще съм доволна от това, че правя нещо хубаво за себе си.Другото, което ме радва е, че ми се оправи проблема с кръвното, в началото имах кризи  с високо кръвно и пиех хапчета за кръвно, но от 5 дни въобще не съм ги пила.
Добре дошли на новите в диетата, желая ви успех, диетата е лека за спазване, яде се, единствено е еднообразна, но това си е характерно за повечето диети Peace

# 239
Много ми беше интересно да прочета отговорите ви, благодаря.

Наясно съм, че и методът на готвене (ако изобщо има такъв) също определя калоричността на храната. Но от това, което сте написали става ясно, че на практика се вкарвате в комбинация от много висок калориен дефицит и повишен прием на вода. За кратки срокове тялото може да поеме подобен стрес.

Количеството задържана вода зависи от много фактори. Здравото тяло задържа повече вода, когато ядем много солени храни. Разбира се, че стресът и хормоналната цикличност също влияят, но ако по време на диетата сте намалили приема си на сол, тогава ще задържате по-малко вода.

Другият фактор е приемът на белтъчини, особено тези от животински произход. Работата на бъбреците се затруднява при наличието на прекомерен протеин. Затова в белтъчни дни ще забележите повече задържана вода.

Когато приключите диетата, препоръчвам да вземете предвид базовия си калориен разход (БКР) и да се съобразявате с него по принцип. За да добиете обща представа за вашата стойност, най-лесно е да обърнете килограмите си в паундове (Гугъл го прави с лекота; напишете примерно 50 kg to lb) и да умножите получената стойност по 100. Хората с БКР от 2000 калории са малко: или са много пълни, или спортуват активно и имат много мускулна маса. Ако искате по-високо БКР, трябва да увеличите обема на мускулите си. Което е добре, защото тялото ви ще изглежда поддържано, красиво, стегнато.

Желая здраве на всички!

Общи условия

Активация на акаунт