МОНОДИЕТА - тема 13

• 131 866
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Сега говорих с един познат който беше кам 130 кг започнал диетата на ВЧ и за една врътка от 12 дни свалил 10.500кг.Та мисълта ми е свалянето зависи ли от самите кг в смисъл колкото повече си повече надолу ли ще си?

Аз мисля, че е така.Колкото повече натрупани имаш, толкова повече сваляш за кратко време.Но пак си е индивидуално, до движение, начин на живот.

# 46
Момичета, моля за съвет. Объркала съм дните на ВЧ и вместо на салата (5-ти ден) почнах на риба днес. Сега се чудя от начало ли да я започна, защото от сутринта хапнах 3 консерви риба тон, т.е безсмислено е да продължа на салата. Гледах интервюто и там тя каза изрично, че не се разменят дните

# 47
  • Пловдив
Момичета, моля за съвет. Объркала съм дните на ВЧ и вместо на салата (5-ти ден) почнах на риба днес. Сега се чудя от начало ли да я започна, защото от сутринта хапнах 3 консерви риба тон, т.е безсмислено е да продължа на салата. Гледах интервюто и там тя каза изрично, че не се разменят дните

Според мене си изкарай на риба днес, после изкарай два на салата и още два на риба, ако можеш да издържиш.Ще ти станат 13 дена диета.

# 48
Много благодаря,  само за такъв вариант не се бях сетила Hug  bouquet

# 49
  • СОФИЯ
Потърсих един пост в старата тема и го намерих. Заключена е и сори, но не мога да цитирам, та:
 the Дорис 
 Re: МОНОДИЕТА - тема 12 
♥0 ср, 22 апр 2015, 20:34 #218 
Цитат на: amapola в ср, 22 апр 2015, 19:38

Някой може ли да ми каже  каква трябва да бъде последователността на храните? Например въглехидратите след и преди кои храни е най-добре да  приемаме, можем ли да редуваме белтъчини с варива ....

Идеята е нещата да вървят - белтък - въглехидрат- белтък - въглехидрат

Обаче има някой особености, които смятам, че са важни. Например:
- Млечните се разграждат до казеин и в последствие до почти същото като хляба.
- Яйцето е белтък и въглехидратен жълтък.
- Картофите не са токова калорични колкото ги набеждават.
- Обезателно трябва да се приемат варива за витамин В комплекс - без него ще започнат пъпки, проблеми с цикъла и т.н.
- През цялото моно трябва да се ядат краставици, репички, зелена салата, зеле, чушки и лук. Лука е важен - той отделя сяра, която бори раковите клетки.
- През плодовия ден трябва да се ядат пресни ядки - за калции, минерали и мазнини и отново сяра /кайсиеви ядки/.
- Повече се отслабва от по-мазен ден на месо, отколкото от такъв на сухи пилешки гърдички. Включително мазнината е важна за аминокиселините за правилното функциониране на мозъка.
- При диета повече от месец обезателно се включват витамини, калции, комплекс есенциални киселини.
Допълвайте  Peace

# 50
  • Стара Загора
На 1 стр има няколко варианта на монодиета, и на всяка е посочена точно последователността.

# 51
  • СОФИЯ
Според мен основен недостатък на темата е, че всеки се включва само да сподели нещо лично - кг., режим, спорт, мотивация и пр.
Няма основни правила и продукти /за рецепти да не говорим/ за предложените на стр.1 диети. Естествено е да се появяват жени като мен, които не са наясно с нищо - за първи път в живота си успях да спазя диета, а съм на 42 г., с много претенции, дори май никога не съм била Дебела  Joy
Надявам се мнението ми да не звучи критично и да е полезно за бъдещо по-практично развитие.
Едно е ясно - диетите на стр.1 са много. За спазващите на 100% вероятно и тема не е необходима.
Ако всеки ден пиша:
"...днес ми е кофти от крушите, а треньорът ми каза, че изобщо не са подходящи...и колелото ме чака до спалнята, НО АЗ трябваше да си сготвя ЛИЧНО филе от нилски костур, щото друго не продаваха в   последния момент в магазина"
Нелепо е.
Идеята е да ни обединява нещо общо.

# 52

- Яйцето е белтък и въглехидратен жълтък.
ooooh! ooooh! ooooh!   smile3544 smile3544 smile3544

в един цял жълтък има 1гр въглехидрат

ако имаше 100% спазващи - тема нямаше да има, всички да сме отслабнали и забравили Laughing

сега е момента да се светне някой и да напише дисертация по монотемата, ще го боднем на първа страница, ще го питаме може ли/ не може ли и ще го гледаме при гала

мама Саня, ти и сега не си дебела, но все търсиш причините извън себе си. За всяка диета основно е личното ти участие, не натрапени външни правила, които по твои си причини, искаш да не спазваш. Ако имаше твърда логика и един единствен път към целта, нямаше да има 1001 диети, щяхме да сме стройни и елегантни, защото сме изяли и изпили правилно нещо в правилния момент. Прецъкай 1ва страница - всеки си избира диета, важно е да ни е в приятна компния  Peace
и сега да не се нацупиш  Hug

# 53
  • СОФИЯ
ООО ooooh!, Херцен, ..... многоточие, да не се обидят околните.
Личното ми мнение Е, че ти и още 2 мами правите темата "Порочна", а тя не е такава, поне изначално. Други непросветени мами също като мен - ПИТАТ  gydi.

# 54
  • Yambol, Yambol, Bulgaria
Може ли едно въпросче към о начетените относн диетите тъй като съм на работа до кам 21.30  и нямам възможност да ям към 19.00 и вечерята ще бъде към 22.00 много ли е грешно

# 55
  • СОФИЯ
Може ли едно въпросче към о начетените относн диетите тъй като съм на работа до кам 21.30  и нямам възможност да ям към 19.00 и вечерята ще бъде към 22.00 много ли е грешно
Въпросът е просташки=хора, които не са в състояние да си позволят: нормално хранене.

# 56
  • Yambol, Yambol, Bulgaria
Въпросът е просташки=хора, които не са в състояние да си позволят: нормално хранене.
тоест дас седя дебела защпото сам проста и не мога да ям в  нормално време

# 57
  • ПЛОВДИВ
 Момичета,  днес приключих първата 12 - днеска.  Утре ще видим какво ще каже кантара.  За съжаление ще се тегля не на моя си кантар, но...
днес бях 72,5 много ми се иска да видя вече 71, да видим 😊
ще направя и втората врътка, че свалените килца са само 3,5 . Очаквах повечко, пък и бях доста стриктна.
Никой не ми отговори относно "кетоновата диета". Смятам да я направя, но не повечеот 2 седмици. На 8 заминаваме на море и като се приберем ще я стартирам.
Поздрави 😆
хубав и успешен ден😉

# 58
  • СОФИЯ
тоест дас седя дебела защпото сам проста и не мога да ям в  нормално време
Ммм, ДА, ако "дас" си само някъде, проблемът не е в Красивата простота. Тогава няма значение дали ядеш нормално.
Да обобщя - храненето за мен не е = на време, а темата за съжаление дава невярна информация.

# 59
viosisida, почти четири кг за 12 дена е адски много свалено. Много ми е интересно подобно мислене. Като ядете и качвате очаквате, като спрете да ядете, за два дена да станете фиданки. Това го няма и в учебниците по магьосничество  Mr. Green Четири кг за толкова малко време е страхотен резултат, който обаче е базиран само на водичка и нищо повече. Нито мазнинката се сваля, нито се изхвърлят токсините, които въпросната Ваня Червенкова си мисли, че е изхвърлила. Гледах я в Гала и наговори толкова глупости, че повечето фитнес инструктори и диетолози сигурно са се хванали за главите. А и да ми говори, че може и пържено, но пък се чисти организма, ай стига бе  Shocked Shocked Shocked Това си е просто диета и нищо повече. Да, сваля се и то доста, нищо че вие искате за 12 дена да свалите 20 кг, просто е прекалено прехвалена диета, с която една по прилична ми на всичко друго, но не и на дама жена, свалила еди колко си кг и намерила панацеята! smile3507

Общи условия

Активация на акаунт