Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 245
  • 986
  •   1
Отговори
# 750
  • Blondeville
Всички подобни теми винаги в един момент имат един споделен общ рефрен "на всеки може да се случи", "тя любовта не пита" и т.н. Страници са изписани в обяснения за "голямата любов", която всъщност е явно политически коректното название за свалянето на гащите когато и с когото ни се прииска. Тези, които не подкрепят тезата за голямата любов пък са обвинявани в лустросан, фалшив морал и така до заключването на темата...

Не знам кой как самоуспокоява съвестта си, но при изневяра и изневеряващият и любовникът/любовницата имат вина. Ако любовта се случи между двама души във връзка, то те следва да обявят този факт на половинките си и да се отдадат на новата любов. Всякаква друга конфигурация е егоистична и неморална, а паралелните връзки, продължващи с години са всичко друго, но не и любов. И ако тръпката и привличането към някого са неконтролируем процес до някаква степен, то допускането на влюбване и свалянето на гащите вече са си съвсем волеви. По тази причина никога не бих могла да приема за невинна някоя от страните, освен лъганата. И го пиша като жена, била някога любовница, някога изнверила на тогавашната си половинка, и като жена, на която са изневерили.  Никога не съм мислела да обличам грешките си във фалшиви оправдания, на които самата аз не вярвам, това е. Моралът не е овехтяла дума, лишена от смисъл, а любовта, когато е истинска, не приема трети човек, не приема лъжа и не изчаква подходящия момент да каже на официалната половинка, докато тъче на два стана.

# 751
 Nesiha, с това съм съгласна, и аз съм била и още съм
и хиляди обвързани мъже са били и са обект на желание от свободни жени
а като чуеш лаф от типа "този се държи чудесно с жена си и децата си, ще го разведа, защото такива свободни няма", ти става едно хубаво и мило, че са оценили съответния мъж и всичко любовници ти стават мили и драги   Sick

няма да коментирам повече темата

# 752
Както казах, не искам да го развеждам, искам да ме избере, ако не е така, здраве да е.

Не разбирам в какво точно се изразява това ,,да те избере", щом не е с развод.

# 753
Както казах, не искам да го развеждам, искам да ме избере, ако не е така, здраве да е.

Да, развод, но поискан и пожелан от самия него.

# 754
Ясно. Мерси за отговора.

# 755
  • Бургас
След като от толкова време имате връзка и той не се развежда /въпреки ултиматумите ти/, значи не иска да го прави. Въпросът е ти какво ще направиш срещу това негово нежелание да си прекрати брака? Честно казано нямаш много опции. Или запазваш достойнство и го напускаш /и правиш опити да имаш истинско семейство със сериозен и истински влюбен в теб мъж, който не е някакъв лъжлив мръсник с афенитет към изневерите/. Или продължаваш да се унижаваш и да се надяваш някой ден жена му да го изхвърли, за да скочи на другия клон, т.е на теб. Поне се поучи от историята на камъчка. До никъде няма да стигнеш с този.
И така и не каза нищо за приятеля ти  Confused

# 756

Е, той не е на дневен ред.
И аз не виждам друга опция, освен да си смени работата.
Любовникът не я обича. Това го е доказал с тези шикалкавения, оправдания и разтегляне във времето. Избрал си я е за любовница и ако Poncia не го е разбрала, жалко за пропиляното време и чувства.

# 757
  • Бургас
Е, той не е на дневен ред.
След като живее с него под един покрив и има /все още/ връзка с него как да не е на дневен ред.
На мен ми беше чудно дали обича приятеля си още и вижда ли бъдеще с него, зависима ли е от него по някакъв начин и подозира ли той нещо за връзката й. Странно ми е как му обяснява десетките смс-и, които получава късно вечер и депресивното състояние, в което любовника й я поставя постоянно.

# 758
Каквото и да си говорим, изводът е един - стой далече от семейни.
Едва ли някой, защитаващ тук каузата за голямата любов, ще ни убеждава, че го е тряснала изневиделица, мигновено и е нямал друг полезен ход. Може и такива да има, знам ли, но в преобладаващия случай най-съзнателно е допуснат флирт, уж лека закачка, сближаване, а после закономерно се задълбочават емоциите.
Не ги жалете толкова тия неразбрани и неудовлетворени от половинките си мъже, не се опитвайте да ги спасявате, винаги ще ви наранят. Ако си заслужаваха, щяха да се разведат, като им е кофти, не да чакат спасителки.

# 759
  • Варна
Poncia, добре, ако е така. Но ми е пределно ясно, колко е трудно да се откажеш от нещо/някого, което ти е "като наркотик"(както писахте по - рано). И никакви чужди примери и опит, не могат да ти отворят очите, защото все си казваш, че на теб това (лошият вариант) - не може да се случи Simple Smile.
Друго исках да питам, всъщност: с децата си, запознал ли Ви е? Ако да, доколко сте успяла да се сближите с тях? Защото, би трябвало да осъзнавате, че при евентуален развод и  бъдещ живот  с него- взимате и тях (че и бившата, донякъде). И би трябвало да имате, поне някакви приблизителни планове, какво ще правите, ако изведнъж се окажете втора майка, на цели две деца. И то, минали "най-важните - първите 7 години" от живота им. (Щом, лелеяте мечти, баща им да избере Вас, мисля, че въпросът ми - не е съвсем неуместен. И не е заяждане, изобщо!)

# 760
Ти съвсем в дълбоко нагази. Няма как да я запознае. Та те се крият от жена му, която е правила едва ли не разследване, когато е заподозряла нещо ти питаш дали познава децата му.

# 761
Ох, каква втора майка? Жена, която мисли, че е млада за собствени деца, ще гледа чужди ли? Най-вероятно си го представя как го развежда и единственият намек за децата е плащането на издръжка и ходенето на бащата при тях понякога, но не и присъствие на децата в нейния живот.

# 762

И до темата се стигна, за да не остане от двата стола на земята. Колкото и грубо да звучи, но всъщност някъде из между постовете й, беше написала, че може да си смени работата за 3-4 месеца, но не може да се изнесе от жилището с "мъжа й". Не се и съмнявам, че така-има разлика дали ще плащаш 50% или 100% от наема + разходите. Иска от едното жилище и бам в другото, няма да си плаща сама наема, я!  

Това е и моето мнение. Иска да се пусне от единия клон, едва когато вече е сигурна, че здраво се е хванала за другия.
Всичко е прагматизъм и интереси, тук изобщо не става дума за заслепени от любов, за изцяло подвластни на емоции и тръпки...
Отваряне на очите на четири да не се минем.

Ми, много ясно, че ако има развод, той сам ще е пожелал да се разведе, няма ти под дулото на пистолета да го завлечеш насила да се развежда Laughing

Продължавам с втората фаза, актуалната си връзка. Работя върху нея и себе си също. И тази ситуация не е лесна.
А и за работа се разтърсих.

И как по-точно - ей така, все едно нищо не е било, все едно почти година нищо подобно не се е случвало?!? И с каква цел?
Не смяташ ли, че е редно да му кажеш, той да помисли и реши дали изобщо иска да продължавате заедно след всичко това? Не мислиш ли, че е поредната подла и егоистична постъпка да си продължиш, все едно нищо не е станало, след двойнствения живот, който месеци наред си водила?!

Ти изобщо трябва да се откъснеш от цялото това блато за поне няколко месеца, без единия, и без другия. Прибери се при родителите си, ако смяташ, че няма да се оправиш без мъже в чужбината, където си. Трябва да се прочистиш - психически детокс.

Абсолютно и аз смятам, че това е причината да си 'признае', че е имало секс (не че досега е нямало, ама сега е забременяла жената).
Не е бременност. Че нещо имаше зад тази стъпка ми е ясно, но не знам какво. Ще излезе наяве, всичко излиза на бял свят рано или късно.
Казал ти е, да си знаеш, че и вкъщи си чука.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 02:00 от AQUА

# 763
Поне се поучи от историята на камъчка.

Май само аз не я знам историята. Забременяла и пак не успяла да го върже?

# 764
  • София
Поне се поучи от историята на камъчка.

Май само аз не я знам историята. Забременяла и пак не успяла да го върже?

От втора не могла да стане първа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Камъче  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт