Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 198
  • 986
  •   1
Отговори
# 780
...Ама от 70ти набор насам вече нищо не си длъжен да правиш, дори и да се ожениш за забременялата. Laughing

Тези приказки за натиск след години брак са инфантилизъм. Нямаш топки да кажеш, че си сгрешил с избора или просто сте се разлюбили, трябва някой друг да е виновен - алчната за брак женка, космоса, вселената, бременността - все едно е настъпило самооплождане. Отговорност за изборите - нъц.

Абсолютно.
Отмина отдавна времето на това жената да дава зор за брак. Въобще не се сещам за мои приятелки, които да им е било условие, живееха си свободно с гаджетата и никакви условия не са поставяли. Които получиха предложения за брак - сключиха, другите още си живеят така. Някои се разделиха, повечето от тях бяха на семейни начала.
Просто с времето много се отдалечиха. Жените народиха деца, гледат си ги, оправят се, а животът на мъжете, не на всички, но на повечето си остана същия. Иху-аху. Мързи ги, не им се поема отговорността да са бащи, защото "децата си имат майка".
Но пък и не винаги причината е в мъжа, има си и жени, които са изстинали с времето и очите им шарят навън.

Обаче по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Когато започнеш да гледаш навън нещата вече са се счупили. Не го приемам това, че любовникът/цата са виновни. Те са само катализаторът. И по-добре, за да не си губят времето, а всеки да си поеме по пътя и да си намери човек, който ще ги обича, вместо да се живее насила, защото обстановката става тягостна с времето, започват скандали и нараняване, от което боли повече. И не мисля, че би било по-прекрасна картинка от една цивилизована раздяла.

# 781

И ти ли смяташ, че всеки мъж е твой.  А децата - нямат значение. Много мъже разбират, че бракът им е калпав, когато любовницата им го обясни.

Никак даже. Съгласна съм с това, което Nesiha e написала, че много бракове не е трябвало да се случват изобщо! Моето мнение е, че когато в една връзка има сътресение, последния виновен е любовницата. И тези тъпотии с прелъстяването, айде не на мене. Прелъстен може да бъде този, който се остави. Смятам и, че много двойки, които са в брак не са съвсем за пример, както и, че не е редно да се съди някой затова, че търси щастието си. Пък било то и любовница. Разбира се, че децата са важни.

# 782
Аз пък се чудя какви са тези слабохарактерни мъже, които биват насилвани. Че то такъв за какво ти е в къщата?

# 783
А с любовницата всичко ще е идеално? Две сродни души.

# 784

И ти ли смяташ, че всеки мъж е твой.  А децата - нямат значение. Много мъже разбират, че бракът им е калпав, когато любовницата им го обясни.

Никак даже. Съгласна съм с това, което Nesiha e написала, че много бракове не е трябвало да се случват изобщо! Моето мнение е, че когато в една връзка има сътресение, последния виновен е любовницата. И тези тъпотии с прелъстяването, айде не на мене. Прелъстен може да бъде този, който се остави. Смятам и, че много двойки, които са в брак не са съвсем за пример, както и, че не е редно да се съди някой затова, че търси щастието си. Пък било то и любовница. Разбира се, че децата са важни.
Първият виновен е мъжът, вторият виновен е любовницата, най-невинни са лъганите, особено тези, които наричат мъжа татко. Тъпотиите с прелъстяването си имат логично обяснение, не са единици тези, които си умират да се докажат като по- и най-, и завоюването на чужда територия е път към това доказване. Човещинка. Не са единици и тези, които са прекалили с розовите романи и си мислят, че щом като от втора позиция са налични само пеперуди и мечти, заемат ли първо място няма да се появят и разни битови сиви краски, както и това, че пеперудите не живеят дълго. Това е проблемът с любовните филми и романи, приключват с най-розовата част и не позволяват на въображението да я омърси. Не се замислят, че втората може да стане първа, ама може и да си стои втора няколко десетилетия и да пропусне всички шансове за лично щастие в личен свят. И това не е проблем, проблемът е, че и след години не се замислят за това.
Между другото интересен феномен наблюдавам при някои от разведените заради любовници около мен, изневеряваха на жената с любовницата, разведоха се с жената, заживяха с любовницата, започнаха да изневеряват на настоящата с бившата. Кръговрат ли е, чудо ли е. Чудя се това ли е причината много от бившите любовници да се чувстват несигурни, или просто все се чудят дали щом те са успели, няма да успее и друга. Сигурно на това му викат безоблачно щастие и удовлетворение.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 12:05 от Helau

# 785
...тези, които наричат мъжа татко.

Трябва да се приучат да казват БСНММ, тоест Бивш Съпруг На Моята Майка.

# 786
Та ако около мен 90% от браковете не трябваще да се случат изобщо, НИКОГА не бих се замислила, ако в житейския си път срещна някой от тези мъже и се харесаме. 9 от 10 от тези мъже един вид са налични. Толкоз.

Около мен повечето мъже по любов са се женили, въпреки, че и това не гарантира успешен брак. Но по-интересно ми е да попитам, тези, които твърдите, че 90% от браковете не е трябвало да се случват по какво разбрахте, че вашите бракове (ако имате такива) е трябвало да се случат ?

# 787
Е как, щом е наше е убаво.  Laughing

# 788
Много им е трудно на някои да повярват, че не всеки създаден брак е нужно да бъде съхранен.
Оправдавате се с децата, но бракът не е дружество, което ако бъде закрито, децата остават безработни на улицата.
Щастливи са децата на щастливите родители. Не ги подценявайте - те виждат студенината в очите на мама и татко, чуват и разбират хапливите реплики, скандалите или иГнориращото мълчание.
Липсата на любов и заедност се усеща.
Ако това липсва, много по-добре е бракът да бъде приключен, с или без деца.
Като дете на разведени родители мога да кажа, че нито за миг не съм страдала от развода на родителите си, напротив с годините ставам все по-щастлива, че не са се омотали, заради мен, да стоят закотвени в нещастен брак, а са избрали да продължат живота си щастливо, макар поотделно.

# 789
Аз основно не одобрявам лъгането на "сериозния" приятел, докато другия се начуди какво да прави. Иначе - хора всякакви, всеки си живее живота както го разбира

# 790
Много им е трудно на някои да повярват, че не всеки създаден брак е нужно да бъде съхранен.
Оправдавате се с децата, но бракът не е дружество, което ако бъде закрито, децата остават безработни на улицата.
Щастливи са децата на щастливите родители. Не ги подценявайте - те виждат студенината в очите на мама и татко, чуват и разбират хапливите реплики, скандалите или иГнориращото мълчание.
Като дете на разведени родители мога да кажа, че нито за миг не съм страдала от развода на родителите си, напротив с годините ставам все по-щастлива, че не са се омотали, заради мен, да стоят закотвени в нещастен брак, а са избрали да продължат живота си щастливо, макар поотделно.

Не всеки брак ТРЯБВА да бъде съхранен, но и нито един брак не трябва да бъде поддържан години наред с лъжи. За това става въпрос - честност, открити отношения и способност да знаеш какво искаш. Не става въпрос за мъже или жени, и едните, и другите могат да лъжат и изневеряват. Обаче има ли деца, при всички положения става въпрос за децата! За кое дете е полезно месеци и години наред да вижда страдащ родител, защото маменият страда и това личи. Страда дори преди окончателното разкритие, защото винаги се усеща, че нещо не е наред, още по-болезнено е да не се знае какво и защо не е наред. Не, не съм разбирала и не съм подозирала изневяра, всичко, което казвам идва от наблюдения върху драмите на близки семейства, които и аз съм съпреживяла и знам как първо страдаха децата, а след години и родителите, които пропуснаха да забележат как съсипват децата си. Има ли дете, има отговорност, няма задължение да стоиш с майката или бащата, има задължение при нужда да приключиш отношения с половинката цивилизовано, по начин щадящ детето и позволяващ му да запази близки отношения и с двамата родители. Лъжите, особено трупани с години, леееко пречат на такова приключване, ако се изобщо се стигне до край на драматичното съвместно съжителство.

# 791

добре казано, примерът с дружеството и децата е много уместен.

Ще ти отговоря в светлината на казаното от desinkata_85, СлънцеЛуна
За мен осъзнаването на горното се случи много рано, отначало отрицателното на ситуацията с разделите, а после с положителните им страни. Моя пример в семейството беше майка ми, която не отрече женствеността си, след 20г сложен брак, ами каза край и си намери друг мъж (с който е до сега, вече 26 години).

Та може да се каже, че първия ми голям урок в живота беше, че ние сме свободни да търсим своето щастие на първо място.

Оттам насетне, това ми е водещо, когато имам връзка (с 2-3 урока в младостта, от по-неприятните), които само ми затвърдиха убеждението, че с личното щастие не се прави компромис.
Не ми се е налагало да съхранявам брак и тн, тъй като съм от малко по-различно тесто от подходящото за градеж на обществена единица - семейство. Да кажем, талантите и уменията ми са впрегнати полза роду; събирам се с хора от същото тесто - и от нас излизат хубави любовни истории, но като че другите ни страсти пречат да се кротнем.
Но нямай съмнения, че в близостта си с другия пол съм си научила всички уроци Simple Smile

# 792
...Ама от 70ти набор насам вече нищо не си длъжен да правиш, дори и да се ожениш за забременялата. Laughing

Тези приказки за натиск след години брак са инфантилизъм. Нямаш топки да кажеш, че си сгрешил с избора или просто сте се разлюбили, трябва някой друг да е виновен - алчната за брак женка, космоса, вселената, бременността - все едно е настъпило самооплождане. Отговорност за изборите - нъц.

Абсолютно.
Отмина отдавна времето на това жената да дава зор за брак. Въобще не се сещам за мои приятелки, които да им е било условие, живееха си свободно с гаджетата и никакви условия не са поставяли. Които получиха предложения за брак - сключиха, другите още си живеят така. Някои се разделиха, повечето от тях бяха на семейни начала.
Просто с времето много се отдалечиха. Жените народиха деца, гледат си ги, оправят се, а животът на мъжете, не на всички, но на повечето си остана същия. Иху-аху. Мързи ги, не им се поема отговорността да са бащи, защото "децата си имат майка".
Но пък и не винаги причината е в мъжа, има си и жени, които са изстинали с времето и очите им шарят навън.

Обаче по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Когато започнеш да гледаш навън нещата вече са се счупили. Не го приемам това, че любовникът/цата са виновни. Те са само катализаторът. И по-добре, за да не си губят времето, а всеки да си поеме по пътя и да си намери човек, който ще ги обича, вместо да се живее насила, защото обстановката става тягостна с времето, започват скандали и нараняване, от което боли повече. И не мисля, че би било по-прекрасна картинка от една цивилизована раздяла.
Хубав и смислен коментар. Жалко, че в повечето случаи отровата се "мята" към външното за брака лице, без да се осъзнава, че за всичко случващо се, има причина. Това, че има смели хора, които успяват да се освободят от традиционните представи, от това "какво ще кажат съседите", предполагам буди завист и озлобление у тези, които осъзнават, че вече не са желани, но нямат сили да си тръгнат. Тъжно...

# 793
  • София
Какво говорите, бе, момичета, кой изобщо говори за запазване на брак на всяка цена  ooooh!

Ама понеже някой не е щастлив в брака си, дай да лъже половинката си и да чука навън ли? Като не е щастлив, да се разведе, нали това казваме всички. Ама да се разведе, пък после да изживява голямата любов. Не докато жена му му пере чорапите и детето му го чака у дома.

# 794
Какво говорите, бе, момичета, кой изобщо говори за запазване на брак на всяка цена  ooooh!

Ама понеже някой не е щастлив в брака си, дай да лъже половинката си и да чука навън ли? Като не е щастлив, да се разведе, нали това казваме всички. Ама да се разведе, пък после да изживява голямата любов. Не докато жена му му пере чорапите и детето му го чака у дома.

Коментирахме изказването, че мъжете били женени насила, не друго.
То това клише, че не искали, ама ги накарали е същото като онова, че любовникът не прави секс с жена си  Mr. Green умират да се изкарат мъченици, пък и се намира кой да се върже.

Общи условия

Активация на акаунт