Фотография - 79 тема

• 44 556
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Имам нужда от съвет за няколко снимки. Това са бебетата на една приятелка, снимах ги по време погачата без предварителна подготовка. Сега искам да ги подготвя за печат и да и подаря малко албумче със снимки от погачата.
За първи път снимам и обработвам бебета и не съм сигурна дали се  е получило. Дайте съвет как да подобря снимките?  Твърде светли и бледи ли са? Цветовете стават ли?

Тук са всички снимки https://flic.kr/s/aHskpMDdPi , но най-голямата ми чуденка са цветните:

Untitled-1 by Elka Ganeva, on Flickr

DSC_0857 by Elka Ganeva, on Flickr

# 541
  • Варна
Аз като един новак изгледах десетки клипчета и пак не мога да се орпавя с моя фотоапарат.. Това с фокусирането на обекти ми е тъмна Индия.. или така нереченото Dept of Filed..

Апарата ми е Canon powershot sx60 hs   Confused

# 542
Елл, аз виждам чудесни, нежни нюанси, напълно подходящи за такива снимки. Справила си се мн добре, според мен.

Лолита, преди няколко страници казах, сега потвърждавам, че обработките ти напоследък са Two Hearts

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 06:30 от Вейда

# 543
  • Варна
Елл, на мен ми харесват бебетата в тези нежни цветове. Бих изравнила цвета на кожата по лицата им - има червени зони по челата, около очите и тила на дясното бебе и също така бих направила крачетата с цвета на лицата.

_Lulla_, какво точно не разбираш? Dept of Filed не зависи от модела на апарата. Това ти е зоната с остър фокус в снимката и зависи от 3 неща - блендата, разстоянието до обекта и дължината на обектива. Има зависимости между тези три фактора, които трябва да се контролират според това какъв ефект искаш да постигнеш - най-просто казано дали само част (и каква част) от кадъра да е на фокус или целия кадър. Ето тук е обяснено добре.

# 544
Ето ви малко весела занимавка -DOF симулатор.
много е забавен и доста характеристики са вкарани.

http://dofsimulator.net/en/

# 545
  • София
Вейда, Mims*, благодаря  Simple Smile

# 546
Здравейте и от мен,

Елл, добре ми изглеждат цветовете.

Аз се боря с коледния проект. Днес малката ми остана болна вкъщи и реших да си направя предварителни снимки, за да видя как изглежда фона. Ей го на...

IMG_9294 by Jill, on Flickr IMG_9347 by Jill, on Flickr

Но нещо не съм доволна от себе си. Тъмно ми е, а като вдигна исото дори с малко, шума се вдига ужасяващо. (бтв на втората снимка няма фокус, но я слагам, за да видите идеята ми за фон. Уф, не гледайте и лепенките, ще ги пренаредя да не се виждат).

# 547
  • Варна
Еллмного ми харесват пастелните цветове на снимките и, като цяло, обработката.  Peace Съгласна съм с Мимс за почистването на червените петна. Peace

Снимките ти от Лондон са разкошни!  bouquet

Jillian, няма ли как да отдалечиш малко детето от фона? Rolling Eyes И постелката трябва да не е толкова на фокус, за да прилича на сняг. Peace

Ето ви малко весела занимавка -DOF симулатор.
много е забавен и доста характеристики са вкарани.

http://dofsimulator.net/en/

Забавно. Laughing Успях да видя каква е разликата във ФФ и кропките с едни и същи обективи. Party

Играх си снощи по нощите - как ви се струва?
Nature Welcomes You by chockolina, on Flickr

# 548
Да се похваля, гмурнах се във ФФ приключението Simple Smile.

# 549
Честитооо :0) Какво взе?

# 550
Честито и от мен  bouquet

# 551
Честитооо :0) Какво взе?

Вчера имаше промоция за 2800 + батерия + 64гб карта памет и Шушул вика „взимаме го“. Днес отишъл в Павилиона, промоцията била до вчера и тялото е на цена 2889 преди кешбека от 300 лева, та, артисах с допълнителна батерия и по-голяма карта памет, но здраве да е.

# 552
  • Mostly in my mind
Шушулче, честито. Браво на Шушул. Жалко, че сте пропуснали промоцията.
Лолита, преди няколко страници казах, сега потвърждавам, че обработките ти напоследък са Two Hearts
Вейдичко,   Heart Eyes Hug

# 553
Ауу, Шушулче честито!

# 554
Шуш, честито Simple Smile) Да си се обичате много Stuck Out Tongue

Момичета от другата седмица понеделник ще започнем пак със седмичните предизвикателства Simple Smile За новичките - всяка седмица ще има нова тема за упражнение и снимките ще се пускат в групата във фликр:
https://www.flickr.com/groups/week-challenge/

Oia by Villy Goutova, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт