Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Пак по повод отлагането отговор от системата на ИСОДЗ:

Медицински документи за отсъствие на детето до 13.12.2015 г. родителя не трябва да представя в детското заведение, но точната дата, от която детето ще започне да посещава се уговаря предварително от родителя с директора.

Тя нашата дир-ка си иска протокола...
Въпреки, че показвах отговора от система, 5 човека дойдоха да ми обясняват как нищо не разбирам аз, как мога да държа такъв тон и как трябва да донеса тоя протокол.

Днес пускам писмо до РГ, за да имам нещо черно на бяло. Писах и във виртуалното делеводство на общината - треБе или не треБе да има протокол.

# 421
  • София
При нас е:
* сгънатата корица (здравно-профилактична карта): при записване и отделно всяка есен наново, вкл. при постъпването и всяка следваща учебна година есента.
* картон (лична амбулаторна карта) - по-скоро като книжка: есента при реалното постъпване - еднократно. Трябва да има подпис и печат на личния лекар, попълва си се от сестрата в градината.

# 422
v_spasova, пиши моля развитието по случая, че и мен ме тресе треска да не изпуснем така недостигащите места за едната "неяснота" (според мен в правилата си го пише, ама явно всеки го тълкува по усмотрение)
  Thinking
А за плащането - нашата директорка каза, че ако не посещава, не плаща, вкл. сега в началото при отлагане...

# 423
  • София
sevi_to , чакам отговор Simple Smile Май до месец беше срока да ми отговорят.
Във виртуалното деловодство още същия ден получих входящ номер.

Не че не мога да пусна детето само по документи, така или иначе за нея такса не плащам. Ама яко се изнервих, че ме правят на идиот. Премълчах си за медицинската бележка, която ми поискаха първоначално. Но тоя протокол вече ми дойде в повече.

# 424
Здравейте, четох инфо на сайта за прием в детски заведения, че може да регистрираш детето като навърши 10 месеца. Но не ми стана ясно задължително ли е? Синът ми е на 11 месеца и се притесних, че съм изпуснала някакъв срок като още не съм го регистрирала. Наясно съм, че е рано за кандидатстване за новата уч.година, но знам ли ги тия системи.  newsm78
Той е набор 2014. Ще навърши 2 год. през октомври 2016 и съответно ще кандидатства за ясла от септември 2016.
Още утре ще го регистрирам, но закъсняла ли съм? Едит: заключена е системата за регистрация заради класирането явно

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 00:52 от Късметче7

# 425
  • София
може да регистрираш детето като навърши 10 месеца. Но не ми стана ясно задължително ли е?
Не, не е необходимо. Можете да се регистрирате, когато бъде отворена системата за кандидатстване за основното класиране през 2016 г.

# 426
Не си закъсняла за нищо Simple Smile сега вървят текущи класирания, т.е. дете, което е прието, тръгва веднага. Регистрирай детето, като отключат системата, но чак пролетта си избери къде искате да кандидатствате.

# 427
Благодаря ви за отговорите.  Hug

# 428
  • София
Мили мамчета, моя син го бяха приели в началото на годината, но тогава нямах работа и не знаех дали ще ми е удобно да го взимам и сега като кандидатствах за същата градина ми пише че елиминиран поради незаписване и повече не мога да добавям тази градина в списъка. Така ме е яд, че пропуснах шанса ,а е до нас! Защо да нямаме право на втори опит?! Cry

# 429
  • София
Защо да нямаме право на втори опит?! Cry
През следващата година ще можете да кандидатствате в тази ДГ.

# 430
  • София
Mrs Jan - благодаря много за отговора!   bouquet

# 431
  • София
точката за посещавана ясла само за голямото класиране през май ли се начислява?
моето дете ходи цяла година вече, но като добавя кандидатура я няма точката.

# 432
  • София
Ново 20 за яслата. Както всичко беше наред,днес ми бе сервирано,че получили писмо и всички ясленчета трябвало до 15.10 да са на ясла. 90 дни важали от датата на записване!- изтъпех и попитах що за глупости и дивотии и трудно,но разбрах,че това идвало от сдружение на българските майки,които роптаели,че имало некласирани деца в нужда от ясла ВЕДНАГА и такива,които отлагат! Засега задържам нещата и се чудя да алармирам ли ИСОДГ и общината. В крайна сметка,ако ще правят промени да са в сила не следващо класиране септември, за завареното положение има закон?!

# 433
  • Sofia
Нали е от датата на записване само за текущите?

# 434
  • София
Уж..нали така пише в ИСОДГ..обаче.....ей на..направо няма такава скапана държава,честно.

Общи условия

Активация на акаунт