Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Благодаря, v_spasova ,с моя позната коментирахме критериите, и според нея ( и тя и мъжа и са с постоянен адрес в София), им давало по три точки на всеки, според нея, и затова имали шест точки за адрес ?!? И затова реших да попитам тук!

# 571
И аз да благодаря, v_spasova. Много сте отзивчиви Simple Smile

# 572
  • София
Децата ми по акт за раждане са в Илинден. Живеят във Възраждане. Адреса на бащата по лична карта е във възраждане. Не са искали никакви документи доказващи този адрес освен личната му карта. Децата посещават градина във Възраждане.

# 573
Благодаря, v_spasova ,с моя позната коментирахме критериите, и според нея ( и тя и мъжа и са с постоянен адрес в София), им давало по три точки на всеки, според нея, и затова имали шест точки за адрес ?!? И затова реших да попитам тук!
За адрес на територията на Столична община се получават максимум 3 т. Няма значение дали и двамата родители имат постоянна адресна регистрация или само единият. Останалите 3 т., които познатата ти е приписала на адреса на другия родител, най-вероятно идват от поредност на желанието (начисляват се 3 т. за първо желание).
За да видите точно за кое колко точки ви се начисляват - отидете вляво на секция Кандидатури/точки.
Също така е добре да разгледате секция "необходими документи" - полезно е да се проследи как попълнените данни в профила рефлектират в документите, които ще ви бъдат поискани при евентуално класиране, за записване.
(Горните дна съвета са към всички, които тепърва се сблъскват със системата)

# 574
  • София
Работя на 5 часов работен ден по трудов договор. Работещ родител ли съм за системата?

# 575
  • София
Работя на 5 часов работен ден по трудов договор. Работещ родител ли съм за системата?

Да - в твоя профил в ИСОДЗ, в секцията "трудов статус", посочваш опцията, че си "работещ по трудово или служебно правоотношение ...."

# 576
  • София
Здравейте! Имам близнаци на 1г. И на нас ни предстои кандидатстване. Първо, в дилема съм дали да на първо желание да пиша ОДЗ или СДЯ. Ще съберем 9т, в случай, че таткото не бъде назначен на трудов договор. Всички ме успокояват, че ще ни приемат лесно. Според вас какви са ни шансовете за район Триадица? Благодаря!

# 577
  • София
Ивето, моите близнаци бяха с 10.2 за яслата и ги приеха много трудно в Триадица.

# 578
  • София
Ashia, това са ужасно много точки. Кой набор са децата? И в коя ясла, ако не е тайна? Моите са 2015г, а тогава са се родили още по-малко деца.

# 579
10.2 за близнаци са стандартни точки. С тях кандидатствате по социален критерий, където с 9/9 и нещо на досегашни класирания вероятно бихте имали затруднения да влезете по първо желание. Бъди сигурна, че ще има минимум още една двойка близнаци, освен вас.
В опашката на общо основание сте без допълнителните 2 точки и бихте останали със 7, което е крайно недостатъчно.
Определено е по-добре да имате точка и от таткото.

Всичко това е условно, разбира се. Зависи колко групи ще обявят, по-малкият брой родени/кандидатстващи деца също вероятно ще се отрази.

# 580
  • София
Ивето, ако погледнеш в системата точките на децата, които са в опашките в градините в Триадица (например в кв. Стрелбище), ще видиш доста деца с повече от 10.2. Затова не се връзвай на съвети, че с 9 точки няма да имате проблем. Виждам, че и предишният потребител те е посъветвал горе-долу така.

Социалната опашка в яслите на ОДЗ-тата е за по 4-5 деца. Едно, две деца се класират с повече от 10.2 точки и остава място само за една двойка близнаци, а близнаците, които кандидатстват, са поне 5, 6 двойки за едно заведение.

Ние кандидатствахме в ОДЗ за 2015/2016 с най-малкото ни дете и имахме 10.3 точки, изчислени по следния начин: 2 т. за многодетно семейство, 3 т. за първо желание, 3 т. за постоянен адрес, 2 х 1 т. за работещ родител и такъв в отпуск по майчинство, 0.1 т. за адрес на родителите по лична карта в района на ОДЗ-то, 0.1 т. за адрес на местоработата на единия родител в района на ОДЗ-то, 0.1 т. за брат/сестра, които посещават същото ОДЗ.

Вие например щяхте да попаднете в същата опашка, в която бяхме ние миналата година. Там имаше 4 места - на едното се класирахме ние, имаше още едно детенце с 10.3 точки, и останаха още две места. За тях се конкурираха доста деца, които бяха с по 10.2 точки.

Такава е ситуацията в ОДЗ-тата в Стрелбище. В СДЯ отварят малко повече места и ми се струва, че там шансът е по-голям, но само с 9 точки остава минимален. Има няколко ясли от Триадица, които са извън Стрелбище разбира се - там може да е малко по-лесен приемът, като това се проверява лесно в ИСОДЗ, като избереш детското заведение и разгледаш броя на точките на чакащите дечица.

Желая успех!

П.п. близнаците са набор 2011 и ги приеха в СДЯ 35 Вълшебство с жребий, 10.2 точки. За ОДЗ-тата шансът беше по-малък Simple Smile . Година по-късно кандидатстваха в ОДЗ с 11.2 точки и ги приеха в първа група.

Последна редакция: сб, 09 яну 2016, 09:55 от Ashia

# 581
  • София
Когато детето го приемат в СДЯ трябва да кандидатства наново като дойде време за градина, така ли?
В смисъл, че е по-добре да е в ОДЗ, за да си продължи в него...
На нас ни е много нужно да го приемат(на кой ли не е) и съм склонна и на СДЯ.
Благодаря за съвета за документите, погледнах и видях, че трябва документ от работата и на таткото и съм го предупредила...че никога не прави нещата навреме.
Ние нямаме никакви социални и по-особени точки(за някои си е добре, че нямаме), събираме 5.5, за първо желание 8.5...та не съм особено обнадеждена.

# 582
Когато детето го приемат в СДЯ трябва да кандидатства наново като дойде време за градина, така ли?
В смисъл, че е по-добре да е в ОДЗ, за да си продължи в него...
Да, пак ще трябва да кандидатствате за ЦДГ или друго ОДЗ.
Децата, посещавали СДЯ, получават допълнителна точка при кандидатстването си за градина. Това до известна степен улеснява при новия прием, но, разбира се, не е сигурно.
Освен за да избегнете ново кандидатстване, според мен е по-добре да кандидатствате в ОДЗ, за да си започнат от ясла и да завършат до 4-а гр. заедно дечицата.

И все пак най-важно е да си прецените правилно шансовете. Ако за СДЯ е по-голям, естествено е да кандидатствате там, а не в ОДЗ.

# 583
  • София
Ирайн, ако не е някаква техническа грешка, с 8.5 точки ще ви приемат със 100 % шанс в яслата и на най-желаното ОДЗ.  bouquet

Сигурна ли си, че правилно си сметнала броя на точките? Извинявам се предварително за недискретния въпрос - може да отговориш само с "да" Simple Smile

# 584
  • София
Не знам дали е по правилния начин, събрах просто точките срещу критериите  newsm78 Вече зависи и от всяка детска градина, като обявят свободните места.
Реално 5 точки идват от адресите  newsm78 Другите по 0.1 са разни критерии.
Ето за тази точка се чудя - Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони)
Ние живеем и съм въвела адреса, но както писах и напред по документи само мъжът ми се води тук, просто съм го въвела като общ адрес на семейството.

Общи условия

Активация на акаунт