Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Детето е на възраст да кандидатства за първа група.  Peace
А системата има толкова нужда от подпомагане, че не знам дали ще се сети сама да сложи точката.  Wink

# 196
  • Куциндрел
А системата има толкова нужда от подпомагане, че не знам дали ще се сети сама да сложи точката.  Wink
Значи трябва да се даде тази точка.
При нас системата автоматично ни начисли точката едно време....

# 197
  • София
Значи трябва да се даде тази точка.
При нас системата автоматично ни начисли точката едно време....

да де и аз очаквам да стане автоматично Simple Smile ама нещо не става Simple Smile Писах на обратна връзка. Може вече да са на ваканционна вълна Simple Smile

# 198
  • София
Само да споделя, че днес получих отговор, че заветната точка ни е начислена.  Grinning Не знам защо трябваше  да им пиша за да се сетят да я начислят, но важното е че стана. Затова моят съвет към тези, които чакат точката, а не им се начислява, е да пишат и да си я искат, защото колкото и да не ми се иска да си го мисля, все пак ми минава през главата, че може и нарочно да го правят...който се усетил усетил........

# 199
  • София
Момичета,

Някой получи ли отговор от СО за изпратеното от нас предложение преди няколко месеца? Защото аз имам някакво писмо в пощата и освен от СО няма от къде другаде да получа.
И днес след работа ще ходя да го получа.

# 200
Момичета,

Някой получи ли отговор от СО за изпратеното от нас предложение преди няколко месеца? Защото аз имам някакво писмо в пощата и освен от СО няма от къде другаде да получа.

Да, аз. Преди няколко дни получих отговор, че няма да се иска оригинал на трудовата книжка (такова ми беше искането). Чудих се да се смея ли, да плача ли. Не стига, че ми отговориха след 3 месеца, ами и то за нещо, за което отдавна беше решено. Държавната администрация работи с пълна сила. Но да го погледнем от хубавата страна - все пак работи. Laughing

Редактирах се: Бях написала "копие на трудовата книжка". Имах предвид "оригинал"

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 19:38 от Dr.Who

# 201
  • София
Момичета,

Да, аз. Преди няколко дни получих отговор, че няма да се иска копие на трудовата книжка (такова ми беше искането). Чудих се да се смея ли, да плача ли. Не стига, че ми отговориха след 3 месеца, ами и то за нещо, за което отдавна беше решено. Държавната администрация работи с пълна сила. Но да го погледнем от хубавата страна - все пак работи. Laughing

Даааа аз я бях пуснала на 22.05. предложение за свързване на системите + промяна на приема по т.2.2.4 и явно чак сега получавам отговор. Направо толкова смешно ми стана, че не е истина.
Като го видя и прочета ще Ви пиша какво са отговорили на мен.

# 202
Аз имам въпрос различен от вълненията по кандидатстването. Ще пиша тук, за да не пускам нова тема. Къде мога да подам жалба срещу директорката и персонала на едно ДЗ? Става дума за София.
Дойде ли юни месец и започват да подлагат на тормоз и родители, и деца само и само да не ги пускаме на градина и възможно най -малко деца да я посещават в летните месеци. То са коментари, подмятания, а в последно време тотално са се озлобили и вдигат скандали на родителите и крещят на децата.

# 203
Дирекция "Образование" на Столична община. Директно на М. Минчева, може да добавиш и копие до експерта, който отговаря за вашата община.

# 204
Предполагам че вече е отговаряно на този въпрос но никъде не видях. Извинявам се ако се повтаря. Детенцето ми е родено на 30.12.2014г. и не знам кога е най удачно да я запиша за ясла. Въобще не мога да се ориентирам. Всички познати ме плашат че е страшно с тези класирания 😯

# 205
Erzsybet Sebestyen, като навърши 10 месеца детето, мисля, че можеш да го впишеш в системата. Но първото класиране ще е чак май 2016, и започването на ясли за приетите деца е от септември 2016, така че имаш време. И не е чак толкова страшно  Hug не се притеснявай. Спокойно можеш да питаш за всичко в темата, на мен много са ми помагали всички.

# 206
Предполагам че вече е отговаряно на този въпрос но никъде не видях. Извинявам се ако се повтаря. Детенцето ми е родено на 30.12.2014г. и не знам кога е най удачно да я запиша за ясла. Въобще не мога да се ориентирам. Всички познати ме плашат че е страшно с тези класирания 😯
Питаш кога е добре да тръгне или имаш проблем да създадеш профил за кандидатстване?
За първото - местата са ограничени. За първа яслена група са много по-малко, отколкото за втора, но и повечето родители на бебоци имат известна спортна настройка - да участват, защото някой им е казал, че е сложно. В крайна сметка пускането на ясла е решение, което семейството трябва да вземе.
Профил няма проблем да бъде създаден след като детето е родено в наборът, за който кандидатства.
 Peace

# 207
Защо системата дава не актуална информация? Деца, които са приети преди повече от месец още стоят в чакащи, така изобщо не мога да преценя позицията на моето не прието дете! Става въпрос за конкретно ОДЗ, но във всички ли е така? И каква е функцията на системата тогава, как са приети тези деца без това да се отрази в системата?

# 208
Защо системата дава не актуална информация? Деца, които са приети преди повече от месец още стоят в чакащи, така изобщо не мога да преценя позицията на моето не прието дете! Става въпрос за конкретно ОДЗ, но във всички ли е така? И каква е функцията на системата тогава, как са приети тези деца без това да се отрази в системата?
Ако детето стои в чакащи за градината, в която е записано - работата е ясна - не е прието през системата, а "под масата". Ситуацията плаче за сигнал - няколко поста по-нагоре пише къде се подават. Иначе системата си е актуална - в момента, в който детето се класира, то изчезва от списъците на чакащите в градината, където е класирано, както и по всички по-ниски желания. А в момента, в който детето се запише, абсолютно всички кандидатури му се трият (е, после могат да се добавят нови, но това си изисква ръчна намеса на родителя - т.е. просто няма логика пак да добави кандидатура за градината, където вече е записано).
Ако детето стои в чакащи в друга градина, а не в тази, която е записано - значи кандидатства за преместване. Тук вече нещата са си по правилата, просто искат повече да са в друга градина и затова кандидатстват наново - имат това право.
Сетих се за още една възможност (първоначално си помислих, че си получила информацията да класирането на децата устно от майките им, но се сетих, че може да е, гледайки списъците на класираните) - децата да са класирани, но по някаква причина да са отказали мястото, да не са записани и сега пак да кандидатстват (случва се при липса на време за събиране на документите или при невъзможност за доказване на декларирани предимства). Ако случаят е такъв, значи на някое следващо класиране други деца са класирани и записани на техните места, а тези наистина са си чакащи към момента - просто им се е усмихнало щастието веднъж, но са си изпуснали късмета.
По принцип за определяне на шансовете гледаш целия списък на чакащите... Вече ако знаеш, че със сигурност някой е записан/посещаващ, пък виси още в чакащите - сигнал.

# 209
Става въпрос за поне две деца(познавам техните майки), които са приети и записани за септември, изтеглени са уж чрез жребий (с еднакъв брой точки са), но още се водят чакащи,за одз в което вече са записани. В системата за конкретното одз и нашият набор пише 77 приети деца и от тях 17 са по т.2.2.4, през системата 60(мисля, че и тези, които си продължават от яслата се включват в това число), а реално са приети 91 деца в групите(видях списъците в градината).Сериозно се замислям за сигнал, но може да има някакво обяснение на тази ситуация, причината може да е, че са изтеглени с жребий, но не се ли отразява веднага в системата?

Общи условия

Активация на акаунт