Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • София
На кое класиране са приети със жребий? Може да се види в лог файловете в секция Новини дали фигурират там.
Например файла от първо класиране
http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r195/ISODGRegister.log
Може да се търси вътре по име на ОДЗ-то и да се видят имената на класираните с жребий.
От второ класиране
http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r196/ISODGRegister.log
и т.н.

# 211
  • София
Става въпрос за поне две деца(познавам техните майки), които са приети и записани за септември, изтеглени са уж чрез жребий (с еднакъв брой точки са), но още се водят чакащи,за одз в което вече са записани. В системата за конкретното одз и нашият набор пише 77 приети деца и от тях 17 са по т.2.2.4, през системата 60(мисля, че и тези, които си продължават от яслата се включват в това число), а реално са приети 91 деца в групите(видях списъците в градината).Сериозно се замислям за сигнал, но може да има някакво обяснение на тази ситуация, причината може да е, че са изтеглени с жребий, но не се ли отразява веднага в системата?

Значи директорката не ги е вписала за да минат в записани/приети. Можеш да пуснеш сигнал.

# 212
На кое класиране са приети със жребий? Може да се види в лог файловете в секция Новини дали фигурират там.
Например файла от първо класиране
http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r195/ISODGRegister.log
Може да се търси вътре по име на ОДЗ-то и да се видят имената на класираните с жребий.
От второ класиране
http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r196/ISODGRegister.log
и т.н.
Благодаря за информацията, ще проверя. Едното дете е прието на  06.06, мисля че е трето или четворто класиране, за другото не знам, не сме много близки с майката и не съм разпитвала.

# 213
Здравейте!

Не съм писала в тази тема, но имам близнаци на 4 месеца и догодина ми предстои битка. Мислех си, че като майка на три деца две от които близнаци няма да имам проблем, но госпожите в градината ми обясниха, че нямам голям шанс. По общите критерии събирам 8.1 тачки ( двама работещи родители,  постоянен адрес в София и две градини в квартала, където искаме да кандидатстваме). По социален критерий имаме 4 точки, за три деца и за близнаци. Ще съм много благодарна, ако някой може да ме ориентира в обстановката.

Благодаря!

# 214
Zoribori, как така нямате голям шанс?!  newsm78 Имате над 10 точки, така че при всяко положение ще сте доста напред в класирането, според мен. Наши познати с 3 деца, малките са близначки, бяха приети още на първо класиране за ясла в ОДЗ-то, което искаха. Дори да не успеете на първо класиране (по някаква случайност!!!), след това ще влезете. Не се притеснявайте изобщо.   

# 215
zoribori, социалните ви точки за близнаците са по 8,1 точка + 2 точки за близнак + 2 точки за многодетно семейство: общо по 12,1 точка на близнак за първо желание.

# 216
Мерси, ViliDim i poems. Успокоихте ме. Не разбирам, защо бившата госпожа на каката ме наплаши така. На пролет ще видим какво ще стане.

# 217
  • София
 zoribori , при мен бяха така близнаците- с 12т. Единственият проблем, който може да имаш е да не отпуснат никакви места в желаната детска градина за набора на близнаците (както стана при мен). Но все в някоя удобна ще има, така че няма за какво да се притесняваш.

# 218
Как може да се случи да не отпуснат места за близнаци? Може би, ако няма прием за набора? Или има и други казуси?

# 219
Всяка детска градина преценя за кои набор колко места да отпусне. Има градини приемат само най-малките и после нямат прием, има други които пък приемат по големия набор ясла, а има такива които приемат и от двете в съотношение някакво. Съответно има градини които нямат яслени групи и приемат от първа градинска. Ориентирай се в системата кой набор е приемала тази година и долу горе ще разбереш по колко и от кой набор приема желаната от теб градина.

# 220
Мерси за информацията.

# 221
Здравейте, имам много неясноти и ще си позволя да попитам тук  Embarassed
Синът ми е роден юни 2014, съответно втората година от моето майчинство приключва юни 2016.
До колкото разбрах от прочетеното, приемите са само септември.
В такъв случай, какво се прави от юни до септември  newsm78

# 222
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...
В такъв случай, какво се прави от юни до септември  newsm78

Ако го приемат ... пускаш натрупан платен отпуск; после може и неплатен отпуск за гледане на дете до 8 годишна възраст (родителите имат право на по 6 месеца, а ако се прехвърли от единия на другия родител е 5 месеца) и така ... Ако имаш баби - може те да го гледат ... Ако имаш финанси - частна ясла или детегледачка до 15 септември ...

# 223
Да не говорим, че нямаш гаранция кога точно през септември ще го вземат, че може да стане и октомври. Онзи ден звънях в яслата, където приеха щерката, да питам кога горе-долу ще започват. "Ами има вероятност да ремонтират детската кухня, зависими сме от тях, така че нищо не мога да ви кажа. Звъннете пак началото на септември."  ooooh! Иди после прави планове...

# 224
Оуууфффф  ooooh!
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт