Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   3
Отговори
# 240
Ех, разбира се, че е така. Не съм се помислила за специална...Проверих в системата, в сайта на градината, звънях...

# 241
Здравейте, имам едно питане за постъпването в ДГ
При записване сме дали нужните документи, вкл. и медицинските-карта и имунизационен паспорт
При постъпване през септември какви документи са ни нужни?
Детето до края на август е в дежурна градина и ще прекъсне за 10-ина дни
Ако правилно съм разбрала само контактна или извинителна бележка от ЛЛ за пропуснатите дни,
тъй като групата ще стартира от 01.09, а детето ще посещава реално от 09.09
Не мога да разбера от ДГ, тъй като сега сме в чужда дежурна, а нито настоящата, нито бъдещата ни работят през август Sad
Вероятно е коментирано, но чувам от няколко места, че са нужни изследвания и се притесних, че няма да мога да ги направя /въпросните дни на отсъствие ще сме в чужбина/
Моля за информация от други родители, които също се подготвят и вече са наясно!   Praynig
Ще трябва да попиташ сестрата на градината. Искат и картон. Т. нар. лична здравно-профилактична карта.  Peace

# 242
  • София
Проверих в системата, в сайта на градината, звънях...
Родителските срещи обикновено ги правят след началото на учебната година, когато повечето деца вече посещават ДГ. И във вашата едва ли ще направят РС преди 15 септември, но можеш да провериш пак след началото на септември, когато градината ще работи.

# 243
  • Пловдив
И на мен ми казаха, че ще звъннат, ще пратят имейл и т.н. В този случай и аз очаквах нещо да направят, ама не! Проверявах и в сайт-нищо и на място 3 пъти ходих докато ми казаха със сигурност кога ще е родителската /27.08/ То е ясно, че ще се интересуваме ние, обаче защо трябва да си правят устата и да лъжат, че видите ли-"ние ще се погрижим"

# 244
Ами и на мен директорката ми каза, че преди учебната година ще има родителска среща. Щели да ми изпратят инфо по и-мейл, ако не да съм проверявала в сайта. Сайта не е актуализиран...незнам откога...Утре ще пращам мъжът ми на място да провери...

# 245
  • СОФИЯ
От ТВ 7 искат да интервюират майка, чието дете не е прието в ДЗ. За днес става въпрос. Ако някой има желание да ми пише на ЛС, за да дам координати.

# 246
  • София
От ТВ 7 искат да интервюират майка, чието дете не е прието в ДЗ. За днес става въпрос. Ако някой има желание да ми пише на ЛС, за да дам координати.

Моето не е прието.

# 247
  • София
Здравейте, интересува ме при постъпване на децата на ясла на около 1 година и половина, какво се случва с обезщетението за майчинство . Нямам намерение веднага да се върна на работа, а да ползвам натрупаната отпуска. Какви документи и къде се подават?

# 248
Трябва да се върнеш към трутовия си договор без значение дали ще си седиш на работното място или ще чистиш отпуска. Получаваш 50 % от майчинството.

# 249
  • София
Благодаря. А трябва ли да подавам някакви документи в НОИ или работодателят има грижата?

# 250
  • София
Благодаря. А трябва ли да подавам някакви документи в НОИ или работодателят има грижата?
Трябва да подадеш чрез работодалеля си Декларация Приложение 12 за прекъсване на изплащане на обезщетението (срока е 3 дни от започване на работа) и Декларация Приложение 4 за да ти изплащат 50% от обезщетението до навършване на 2 год. на детето http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity
Но провери как стои в момента въпроса с изплащането на 50% от неизползваното обезщетение при ползване на годишен отпуск, защото преди време на мен с първото дете ми отказаха и започнаха да ми ги изплащат чак след като ми свърши отпуска и се върнах реално на работа.

# 251
  • София
Но провери как стои в момента въпроса с изплащането на 50% от неизползваното обезщетение при ползване на годишен отпуск, защото преди време на мен с първото дете ми отказаха и започнаха да ми ги изплащат чак след като ми свърши отпуска и се върнах реално на работа.

Не се чака в момента.

# 252
Трябва да подадеш чрез работодалеля си Декларация Приложение 12 за прекъсване на изплащане на обезщетението (срока е 3 дни от започване на работа) и Декларация Приложение 4 за да ти изплащат 50% от обезщетението до навършване на 2 год. на детето http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity
С подаването на декларациите-които ти попълваш при работодателя, а той носи в НОИ, се казва точно това че прекъсваш майчинството си и се връщаш на работа (независимо че си в платен отпуск) и съответно от датата вписана започват да ти превеждат по сметка от НОИ обезщетението от 50 процента.

# 253
  • София
Аз да попитам нещо друго: синът ми тръгва на ясла тази есен. Мисля да го пусна в последния възможен момент - т.е. около края на ноември. Питам се обаче, за да използва предимството за дете, посещавало 6 месеца общинска ясла, дали това няма да е късен срок?  Защото класиранията за градина са през април и началото на май... ако го пусна края на ноември 6 месеца той ще направи в края на май  newsm78

# 254
Здравейте мами Simple Smile!
Тъй като предстоят текущите класирания, имам една молба към всички. Моля да си преразгледате кандидатурите на децата и да махнете дългите опашки, които сте подредили. След 2-ро, 3-то място, просто няма смисъл да пишете други градини, тъй като както знаете, няма никакъв смисъл от това висене на опашки. Ясно е, че щом дадена градина е на 4-то, 5-то ..... и т.н място, то нито имате желание, нито пък шанс да бъде прието детето там. Казвам го поради следната причина - мисля да кандидастваме с предходен набор, а за да може да се случи това, то на опашките чакащи не трябва да има повече деца от общият брой на приеманите такива. Ако например сега се обяви прием на 10 деца за дадена ДГ и ако за тази градина са се наредили 2 деца по първо желание, 3 деца по 2-ро, и  още 10 деца на по-ниско желание, то ние нямаме никакъв шанс да бъдем приети, тъй като дори тези деца, които стоят на опашката с ниско желание са пречка за тези деца от предходен набор, които искат да кандидстват за въпросната градина.
Надявам се да сте ми хванали идеята на молбата и да проявите малко съобразителност и толерантност! Пожелавам успех на всички, чакащи свободни местенца! Дано да имаме късмет   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт