Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,

Детето ми посещава ясла. Родена е август 2013. Въпроса ми е кога трябва да кандидатсвам за градина?
Благодаря ви предварително  Hug  bouquet
Догодина май месец

# 376
За първа група ДГ се кандидатства догодина пролетта

# 377
  • София
На една позната за отказали да приемат детето й с протокол / има телк детето\ по 2.2.4. Казали й, че му били малко точките 8.1 и да си чакали да се класират през системата. Това нормално ли е?

Ужас! При кандидатстване с протокол точките не играят роля. И ние сме с 8.1 и директорката даже каза, че нямаме никакъв шанс да чакаме прием през системата.

# 378
Някъде намирате ли списък с приетите деца? През системата не са активни, т.е не са линкове и няма инфо.  Rolling Eyes
Активни са си, поне при мен  Peace Но ако гледаш градина, където не е имало свободни места за дадено класиране, тогава като цъкнеш на класираните се отваря текст "Списък.....", а под него имена няма. Но причината не е в ИСОДЗ, а в това, че към дадената дата в градината не е имало свободни места, и затова на съответното класиране няма класирани деца. Просто далеч не във всяка градина, за всеки набор, на всяко класиране има класирани деца - има само там, където е имало места и те обикновено са единични бройки по това време на годината.

Здравейте, дъщеря ми се класира в събота , вчера сме подали документи , включително и медицинските, с идеята да започне да ходи на градина , колкото се може по-скоро. Получих потвърждение от системата, че е записана, но понеже директорката е в отпуска, ни казват, че не може да започне докато не се върне. Така ли е наистина или нещо ме мотаят?
По принцип отсъствието на директорката не е пречка детето да започне. Моето голямото тръгна в момент, когато в градината директорка нямаше (старата се беше пенсионирала и течеше конкурс за нова). Винаги има И.Д. или заместник, който да изпълнява тези задължения. Обаче зависи конкретната директорка какво е разпоредила - във вашия случай не се знае, може наистина такива разпореждания да е дала на персонала. Ако искаш, може да попиташ кой я замества и да разговаряш със заместника относно възможностите ви за тръгване.

# 379

Някъде намирате ли списък с приетите деца? През системата не са активни, т.е не са линкове и няма инфо.  Rolling Eyes
Началната страница на системата изписва някаква шльокавица. Затова влизаш във възрастовата група и гледаш за интересуващия те район и градини.

# 380
Здравейте, дъщеря ми се класира в събота , вчера сме подали документи , включително и медицинските, с идеята да започне да ходи на градина , колкото се може по-скоро. Получих потвърждение от системата, че е записана, но понеже директорката е в отпуска, ни казват, че не може да започне докато не се върне. Така ли е наистина или нещо ме мотаят?
По принцип отсъствието на директорката не е пречка детето да започне. Моето голямото тръгна в момент, когато в градината директорка нямаше (старата се беше пенсионирала и течеше конкурс за нова). Винаги има И.Д. или заместник, който да изпълнява тези задължения. Обаче зависи конкретната директорка какво е разпоредила - във вашия случай не се знае, може наистина такива разпореждания да е дала на персонала. Ако искаш, може да попиташ кой я замества и да разговаряш със заместника относно възможностите ви за тръгване.
Замества я домакинката и тя отказва да пусне детето без директорката, а тя можело да се върне другата седмица, но можело и да не се върне #Crazy

# 381
Някъде намирате ли списък с приетите деца? През системата не са активни, т.е не са линкове и няма инфо.  Rolling Eyes
Активни са си, поне при мен  Peace Но ако гледаш градина, където не е имало свободни места за дадено класиране, тогава като цъкнеш на класираните се отваря текст "Списък.....", а под него имена няма. Но причината не е в ИСОДЗ, а в това, че към дадената дата в градината не е имало свободни места, и затова на съответното класиране няма класирани деца. Просто далеч не във всяка градина, за всеки набор, на всяко класиране има класирани деца - има само там, където е имало места и те обикновено са единични бройки по това време на годината.

Не, не, списъкът за ясли визирам. Не е активен линка.

# 382

Някъде намирате ли списък с приетите деца? През системата не са активни, т.е не са линкове и няма инфо.  Rolling Eyes
Началната страница на системата изписва някаква шльокавица. Затова влизаш във възрастовата група и гледаш за интересуващия те район и градини.

Влизам в конкретните ясли и списъкът с приети ме препраща на друга страница, но линка не е активен.

# 383

Влизам в конкретните ясли и списъкът с приети ме препраща на друга страница, но линка не е активен.

Момичета, не знам защо при вас е така. При мен нито излизат шльокавици където и да било на страницата на ИСОДЗ, нито ме препраща, всичко ми се показва точно. Понякога зависи от браузъра - подобни проблеми се появяват при влизане в интернет през даден браузър, и напълно отсъстват при друг. Интернет експлорър, мозила, гугъл хром,..... - не знам кое дава тия грешки при вас; ако имате възможност, пробвайте през друг браузър.

# 384
  • Sofia
Само да попитам, на някой да му се е случвало да си запише детето в ДЗ и то да започне да ходи, но в профила на ИСОДЗ все още да стои отбелязано, че детето не посещава!?!
Ние го записахме след класиранията на 05.09. и тръгна на 14.09., но това все още не е отбелязано в системата. В сряда ще се обадя на директорката, но дотогава този въпрос само ще ме гложди.

А за списъците на приетите деца - на който и да кликна все се отваря. С Mozilla Firefox съм.

# 385
  • София
При мен се случи обратното.  Пишеше,че посещава без да посещава,  но го оправиха. Сега е както трябва# записана, но не посещава.

# 386
Само да попитам, на някой да му се е случвало да си запише детето в ДЗ и то да започне да ходи, но в профила на ИСОДЗ все още да стои отбелязано, че детето не посещава!?!
Може още да не са го коригирали, сина като тръгна, 2 дни след това започна да пише, че посещава.

# 387
  • София
Кандидатства ли се? Не приеха ли директно да преминава в първа група?

# 388
  • София
Кандидатства ли се? Не приеха ли директно да преминава в първа група?
Преминава се, когато детето е в яслена група в ОДЗ. Когато е в самостоятелна ясла се кандидатства.

# 389
  • София
Ние го записахме след класиранията на 05.09. и тръгна на 14.09., но това все още не е отбелязано в системата. В сряда ще се обадя на директорката, но дотогава този въпрос само ще ме гложди.

А за списъците на приетите деца - на който и да кликна все се отваря. С Mozilla Firefox съм.

Миналата година ни се случи същото-записах детето в началото на октомври (след текущ прием),
започна да посещава от края на октомври, поради малки здравословни проблеми, а не беше записано до края на януари.
Два пъти казвах за пропуска на касиерката, която ни "записа" при плащане на таксите и чак на третия директорката реагира.

Общи условия

Активация на акаунт