Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ето за тази точка се чудя - Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони)
Ние живеем и съм въвела адреса, но както писах и напред по документи само мъжът ми се води тук, просто съм го въвела като общ адрес на семейството.

Това е въведено правилно и би ти донесло 0.1 точки.

Отделно имаш 3 точки за адрес на територията на СО и по 1 т. за работещ родител/в отпуск по майчинство. Плюс 3 точки за първо желание.

Така общият брой точки става 8.1.

Отделно вероятно имаш 0.4 точки в други предимства, за да получиш 8.5 точки.

# 586
  • София
Когато детето го приемат в СДЯ трябва да кандидатства наново като дойде време за градина, така ли?
В смисъл, че е по-добре да е в ОДЗ, за да си продължи в него...
На нас ни е много нужно да го приемат(на кой ли не е) и съм склонна и на СДЯ.
Благодаря за съвета за документите, погледнах и видях, че трябва документ от работата и на таткото и съм го предупредила...че никога не прави нещата навреме.
Ние нямаме никакви социални и по-особени точки(за някои си е добре, че нямаме), събираме 5.5, за първо желание 8.5...та не съм особено обнадеждена.

Максималния брой точки който можете да съберете е 8.1 и 8.2 ако някой от Вас двамата работи в същият квартал в който живеете и се намира яслата. Явно не си ги сметнала добре.И аз бях така в началото.

# 587
Когато детето го приемат в СДЯ трябва да кандидатства наново като дойде време за градина, така ли?
В смисъл, че е по-добре да е в ОДЗ, за да си продължи в него...
На нас ни е много нужно да го приемат(на кой ли не е) и съм склонна и на СДЯ.
Благодаря за съвета за документите, погледнах и видях, че трябва документ от работата и на таткото и съм го предупредила...че никога не прави нещата навреме.
Ние нямаме никакви социални и по-особени точки(за някои си е добре, че нямаме), събираме 5.5, за първо желание 8.5...та не съм особено обнадеждена.

Максималния брой точки който можете да съберете е 8.1 и 8.2 ако някой от Вас двамата работи в същият квартал в който живеете и се намира яслата. Явно не си ги сметнала добре.И аз бях така в началото.
Евентуално 8.3 ако някой от родителите работи в сферата на столичното образование.

Но за повече, трябва да имат породени деца и кака/батко в градината (и едновременно с това градината да е приела всички тези допълнителни критерии). Имайте предвид, че подточките за район на местоживеене и район на месторабота, даже и да са еднакви за двамата родители, се броят по веднъж, няма натрупване. Т.е. за район на местоживеене се дават 0,1 т. без значение дали само единият или и двамата живеят в района. Същото и за район на месторабота.

# 588
  • София
Ирайн, предполагам, че си посочила и някой от изброените по-долу критерии, но имай предвид, че градините признават най-много първия и втория:

(1)
"Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие" - 0.1 точки - това за ОДЗ или е медицинско лице (за СДЯ)

(2)
"Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември" - 0.1 точки

(3)
"И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти" - 0.1 точки - на нас на три места не ни го признаха

# 589
  • София
Здравейте! Имам близнаци на 1г. И на нас ни предстои кандидатстване. Първо, в дилема съм дали да на първо желание да пиша ОДЗ или СДЯ. Ще съберем 9т, в случай, че таткото не бъде назначен на трудов договор. Всички ме успокояват, че ще ни приемат лесно. Според вас какви са ни шансовете за район Триадица? Благодаря!
Ако сте с малко точки е по-добре в СДЯ. Там откриват повече места - обикновено има по една цяла нова група, което означава, че ще се борите за повече места. Пък и после в ЦДГ ще имате повече точки, а там пак откриват цели 1 групи.

# 590
  • София
Мъжът ми преподава на територията на района. В училище, няма връзка с детските градини. Затова имаме там някакви точки.
Но, да...на някои места ще се признава 1 , на други друго...сега още не ми е много ясно, предполагам, че като се обяват свободните места ще мога за всяко заведение да си сметна шанса.

# 591
  • София
Ирайн, тази 0.1 точка от преподаването вероятно ще ви я признаят на много места. Затова шансовете на детето ти ще бъдат по-големи да бъде прието и в яслата на ОДЗ. 

# 592
Здравейте! Следя темата и бих искала да се включа с една питанка. Мъжът ми работи в Италия. За да докажа това трябва ма направя легализиран превод на служебната бележка. Това струва минимум 100 лева, ако документа е само една страница и е възможно да се преведе в България и може да достигня няколко стотин лева. С тази бележка събирам 12,1 точки и 11,1 без нея. Та дилемата ми е дали да не рискувам с 11,1?

# 593
  • София
Моите с 8.2 се класираха. .какво остава с 11.1....

# 594
  • София
Ако с 11.1 точки сте в социалната опашка, и там ще ви приемат със сигурност. Вероятно детето ще бъде класирано първо.

# 595
Цитат на: Ashia link=topic=848024.msg32325104#msg32325104 te=1452506186
Ако с 11.1 точки сте в социалната опашка, и там ще ви приемат със сигурност. Вероятно детето ще бъде класирано първо.
Да, в социалната квота съм. Имам близнаци и дъщеря ученичка, та ми се полагат общо четири точки по тези критерии.

# 596
  • София
Не се притеснявай - с 11.1 ще ви приемат. Само сигурна ли си, че можеш да ползваш и двете предимства с по 2 точки - веднъж за близнаците и веднъж за многодетното семейство?

# 597
Не се притеснявай - с 11.1 ще ви приемат. Само сигурна ли си, че можеш да ползваш и двете предимства с по 2 точки - веднъж за близнаците и веднъж. за многодетното семейство?
Не. Така си ги сметнах. Ще трябва да проверя.

# 598
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Не се притеснявай - с 11.1 ще ви приемат. Само сигурна ли си, че можеш да ползваш и двете предимства с по 2 точки - веднъж за близнаците и веднъж. за многодетното семейство?
Не. Така си ги сметнах. Ще трябва да проверя.

Ползваш си точките и по двата критерия. 2 точки за многодетно семейство и 2 т. за близнаци.

# 599
  • София
И още едно въпросче. Ако таткото е на 4часов трудов договор брои ли се 1т за ясла?

Общи условия

Активация на акаунт