Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • София
На този принцип близнаци влизат ли в общата опашка с 0.1т за разлика под 24м, без 2-те точки за близнаци?

В интерес на истината - ДА. 0.1 точки им се признават и в социалната опашка. Бях изумена, но е факт. Стига детското заведение да признава критерия за 24-те месеца.

# 616
Миналата година отстраниха критерия за породени да се ползва и от близнаци, ако правилно помня.

# 617
  • София
Напълно е възможно това, което казва Ами сега. Моят опит с близнаците е от кампания 2013/2014.

Иначе по-пресният е с дребоса от миналата година и мисля тази година пак да кандидатстваме.

# 618
  • СОФИЯ
Миналата година отстраниха критерия за породени да се ползва и от близнаци, ако правилно помня.

Peace Така е.

# 619
  • София
В социалната е изваден. Пише го. Но за общата ми беше интересно дали се смята.

# 620
  • София
Дъщеря ми е с 8.4 точки в общата опашка - имаме по 0.1 точка за местоживеене, месторабота в района, брат с разлика по-малко от 24 месеца и брат, който посещава детското заведение и не тръгва на детска градина. Децата ми са породени с една година разлика /без една седмица/. Баткото влезе с 8.3 точки миналата година в общата опашка. Става дума за СДЯ.
А баш за такъв случай си мислех като пример за 8.4 Simple Smile Да са ти живи и здрави.

Иначе в Красно село мернах 3 градини дето са наредили 5 допълнителни критерия т.е. и в озд/градина може да има 8.4/8.5 по общите опашки.

# 621
  • София
Миналата седмица някакси успях да видя от къде се добавят градини за кандидатстване, а сега нещо не мога да се ориентирам. Може ли да ми помогнете, къде да отида, за да видя в кои ясли има прием за набор 2015 и да добавя за кандидатстване?

# 622
  • София
За ЦДГ-то където ще се борим тази година, миналата критериите, които са обявили са:

Допълнителни критерии за прием, за 2015/2016
Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Оборище)
Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие
Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

С тези критерии ние сме с 8.1, защото никой от нас не работи в същият район, а за брат/сестра все още няма, нито пък работим в общински детски заведения.

# 623
  • София
Алекс, дано ви приемат. Ще стиснем по едни палчета.

# 624
  • София
Миналата седмица някакси успях да видя от къде се добавят градини за кандидатстване, а сега нещо не мога да се ориентирам. Може ли да ми помогнете, къде да отида, за да видя в кои ясли има прием за набор 2015 и да добавя за кандидатстване?
Сега деца 2015, ако имат вече 10 навършени месеца, хипотетично могат да се наредят само за чистите ясли. Само дето места няма.
На 22.02 като пуснат местата за новата кампания, тогава вече ще се види къде реално ще приемат 2015 набор.

# 625
Момичета, правилно ли съм разбрала, че ако искам да си пусна детето на ясла през 2017 г., трябва да кандидатствам през февруари 2017 г.?

# 626
В момента имаме 8,5 т., но аз броя и едни точки по-надолу, които са за ясла - моята хубавица още е в тази възраст, в която може да посещава и ясла и сигурно затова излизат, а аз се бъркам и ги броя. Ако приемем, че в момента има 8,3 т. то при положение, че имам и друго дете в детската, което не тръгва на училище можеше да има и повече - явно максимума не е 8,3т. Peace. Тя е осиновена и затова имаме този брой, предполагам, че когато кандидатстваме и се прибавят и 3 -те точки за първо желание ще имаме 11,3 т. - бъркам ли момичета или накрая съм го сметнала вярно Embarassed.

# 627
  • Пловдив
Учебната година така да се каже започва септември. Ако искаш да го пуснеш септ2017 кандидатсваш февруари 2017. Ако искаш да го пуснеш септ 2016, кандидатстваш сега на голямо класиране. Самото класиране е април/май
Момичета, правилно ли съм разбрала, че ако искам да си пусна детето на ясла през 2017 г., трябва да кандидатствам през февруари 2017 г.?

# 628
  • София
В момента имаме 8,5 т., но аз броя и едни точки по-надолу, които са за ясла - моята хубавица още е в тази възраст, в която може да посещава и ясла и сигурно затова излизат, а аз се бъркам и ги броя. Ако приемем, че в момента има 8,3 т. то при положение, че имам и друго дете в детската, което не тръгва на училище можеше да има и повече - явно максимума не е 8,3т. Peace. Тя е осиновена и затова имаме този брой, предполагам, че когато кандидатстваме и се прибавят и 3 -те точки за първо желание ще имаме 11,3 т. - бъркам ли момичета или накрая съм го сметнала вярно Embarassed.

11-те точки си сметнала правило. За тези 0.3 след 11-те не се разбира въз основа на последния ти пост.

И с 11.1 е почти сигурно, че ще ви приемат от социалната опашка.

# 629

11-те точки си сметнала правило. За тези 0.3 след 11-те не се разбира въз основа на последния ти пост.

И с 11.1 е почти сигурно, че ще ви приемат от социалната опашка.
Благодаря, Ashia!

ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти
ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина
По тези два критерия имаме по 0,1т. - със сигурност.

ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина - ето тук не ми е ясно какво точно означава Административен район - община ли, квартал ли или нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт