Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • София
lgdani, ще признаят най-вероятно ДК3 и ДК5 (за територията на общината, не на квартала).

ДК2 не съм видяла да го признават, макар че теоретично е възможно.

С други думи - 11.2 точки. Би трябвало да е почти сигурно, че ще приемат детето. Успех!

# 631
Здравейте! Предварително се извинявам ако моя въпрос е дискутиран, признавам много повърхностно разгледах темата. Децата ми са с разлика под 24 месеца и бих искала да запиша баткото на ясла. Проблемът ни е, че таткото работи и съответно живее в чужбина. Прибира се веднъж месечно. При попълване на статуса му отбелязвам "друго", което не ни дава никаква точка ( натрупали сме 7,2т.). Може ли да ми дадете съвет как да приравня точките като работещ татко, но не в района на яслата? Дори само с още 1 точка има голям шанс да ни приемат.

# 632
  • София
Здравейте! Предварително се извинявам ако моя въпрос е дискутиран, признавам много повърхностно разгледах темата. Децата ми са с разлика под 24 месеца и бих искала да запиша баткото на ясла. Проблемът ни е, че таткото работи и съответно живее в чужбина. Прибира се веднъж месечно. При попълване на статуса му отбелязвам "друго", което не ни дава никаква точка ( натрупали сме 7,2т.). Може ли да ми дадете съвет как да приравня точките като работещ татко, но не в района на яслата? Дори само с още 1 точка има голям шанс да ни приемат.

За да се признае - трябва да въведете име на фирмата и преведете и легализирате документите, които се изискват за работещ родител - служебна бележка и евентуално договор;

# 633
  • СОФИЯ
Ако таткото работи в ЕС.

# 634
Да, за европейския съюз и аз го прочетох, но той работи извън. Няма как да ни издадат бележка с булстат и всички реквизити, които се изискват. Значи няма как да получим точка за двама работещи родители? Не е предвиден такъв вариант?!   Thinking

# 635
  • София
Да, за европейския съюз и аз го прочетох, но той работи извън. Няма как да ни издадат бележка с булстат и всички реквизити, които се изискват. Значи няма как да получим точка за двама работещи родители? Не е предвиден такъв вариант?!   Thinking
Не, защото не се осигурява в рамките на ЕС.

# 636
Здравейте. Искам да задам въпрос за текущото класиране за ДГ на 16.01. Дъщеря ми е набор 2013, яслена група, есента ще бъде в 1-ва група. Посещава ОДЗ, поради смяна на местоживеенето искаме да сменим градината.
Едно от ОДЗ-тата, които ни интересува, е обявило прием за 1-ва група /набор 2014/ за деца набор 2013, които са по-големи от 2 г. и 6 месеца. Има го обявено на страницата на детската градина /17то ОДЗ/ в информационната система - имат 7 свободни места понастоящем за първа група. Обаче като кандидатстваме, излизаме в списъка за яслената група, за която няма да ни стигнат точките, има двойка близнаци преди нас, а мястото е едно. Но пък ако се съгласим да отидем в първа група /на 3 годишните, дъщеря ми е на 2 г.10 месеца и смея да кажа готова за 1ва група, дейна и справяща се е, има по-голям брат и се развива бързичко/, няма как да кандидатстваме чрез системата. От телефона на детската градина казаха, ако ви пусне системата, кандидатствайте. Е да де, ама тя ни пуска да кандидатстваме само за яслената група.
На какъв телефон мога да попитам за системата за детските градини? Пишем си по мейл, но комуникацията е силно затруднена така, предлагат ми да канидатстваме наесен , а аз искам на текущо класиране. То за какво са тези текущи класирания в такъв случай, ако всичко се случва наесен.
От текущите класирания децата не се ли записват и не започват ли веднага?

# 637
  • София
Нощна птица, пиши им в обратна връзка, че искаш да смениш набора. не би трябвало да има проблем. Има си и новина за смяна на набора, която е възможна само за текущи класирания - http://kg.sofia.bg/isodz/news/1349

# 638
  • София
Здравейте,
 за колко градини мога да пусна кандидатури? Мислех, да изброя всички удобни за нас, но редно ли е?

# 639
Здравейте,
 за колко градини мога да пусна кандидатури? Мислех, да изброя всички удобни за нас, но редно ли е?

Може да изброите, колкото искате градини, но след 3-то желание не се получават точки за желание. В инф. с-ма излиза - "ниско желание - нула точки".

# 640
  • София
Здравейте,

Може да изброите, колкото искате градини, но след 3-то желание не се получават точки за желание. В инф. с-ма излиза - "ниско желание - нула точки".

Благодаря!:-)
А, как разбирате колко точки имате, сами ли си ги смятате, или системата ги събира, защото аз не виждам някъде да има общ брой точки.

# 641
Здравейте,

Благодаря!:-)
А, как разбирате колко точки имате, сами ли си ги смятате, или системата ги събира, защото аз не виждам някъде да има общ брой точки.

Когато влезнете в профила си има прозорче в ляво, в което има опция критерии/точки. Кликнете в/у нея и ще видите точките си, както и за какви критерии са ви дадени.

# 642
Здравейте,
Рая е родена 2014, искам от септември живот и здраве да я пускам на ясла. Въвела съм данните в системата, но имам няколко питания:
1. Класиранията, които текат в момента за какво са?
2. Кога започва процедурата за септември и каква е тя накратко?
3. Рая 2-ра яслена група ли ще се води?
4. Колко места обикновено отварят за 2-ра група?
5. Децата от първа група в същата ясла трябва ли да минат класиране наравно с другите или автоматично имат привилегия да се класират за втора?
6. Какво значи свмейството да живее в района (настоящ адрес на единия?)? Как се проверява какъв ми е настоящият адрес и как св сменя?

Ами май са това въпросите ми Simple Smile

Поздрави и благодаря

# 643
  • София
Здравейте. Искам да задам въпрос за текущото класиране за ДГ на 16.01. Дъщеря ми е набор 2013, яслена група, есента ще бъде в 1-ва група. Посещава ОДЗ, поради смяна на местоживеенето искаме да сменим градината.
Едно от ОДЗ-тата, които ни интересува, е обявило прием за 1-ва група /набор 2014/ за деца набор 2013, които са по-големи от 2 г. и 6 месеца. Има го обявено на страницата на детската градина /17то ОДЗ/ в информационната система - имат 7 свободни места понастоящем за първа група. Обаче като кандидатстваме, излизаме в списъка за яслената група, за която няма да ни стигнат точките, има двойка близнаци преди нас, а мястото е едно. Но пък ако се съгласим да отидем в първа група /на 3 годишните, дъщеря ми е на 2 г.10 месеца и смея да кажа готова за 1ва група, дейна и справяща се е, има по-голям брат и се развива бързичко/, няма как да кандидатстваме чрез системата. От телефона на детската градина казаха, ако ви пусне системата, кандидатствайте. Е да де, ама тя ни пуска да кандидатстваме само за яслената група.
На какъв телефон мога да попитам за системата за детските градини? Пишем си по мейл, но комуникацията е силно затруднена така, предлагат ми да канидатстваме наесен , а аз искам на текущо класиране. То за какво са тези текущи класирания в такъв случай, ако всичко се случва наесен.
От текущите класирания децата не се ли записват и не започват ли веднага?

В този случай трябва да смените набора. А за да стане това не трябва в опашката за предния набор да има чакащи.

# 644
  • София
Веселина,

Ето малко разяснения по твоите въпроси:

1. Класиранията, които текат в момента за какво са?

Те са за открити допълнително свободни места в рамките на година 2015/2016 и са за започване на посещение към момента. Не касаят записването за учебната година 2016/2017, която започва на 15.09.2016.

2. Кога започва процедурата за септември и каква е тя накратко?

Вече можеш да направиш профили в системата. През февруари детските заведения ще обявят свободни места за 2016/2017 и ще можеш да направиш кандидатури в системата. Класирането е през май.

3. Рая 2-ра яслена група ли ще се води?

Да.

4. Колко места обикновено отварят за 2-ра група?

Различно, като се делят на обща и социална опашка.

5. Децата от първа група в същата ясла трябва ли да минат класиране наравно с другите или автоматично имат привилегия да се класират за втора?

Вие няма да се състезавате с децата от първа яслена, ако това е въпросът. Обявените места ще са само за вашия набор.

6. Какво значи свмейството да живее в района (настоящ адрес на единия?)? Как се проверява какъв ми е настоящият адрес и как св сменя?

Трябва поне единият родител да има удостоверение за настоящ адрес, издадено от общината, в която живее. То се издава преди класирането, но се показва при записване на детето в градината.

Общи условия

Активация на акаунт