Навън пеят прoлетните птички, а ДЕКЕМВРИЙЧЕ маха с крачета и ръчички!

• 41 536
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
След два часа и аз съм на ФМ Simple Smile Но кръв не съм пускала още. След прегледа ли се дава?

# 256
avramovska_87, в първите седмици имах зацапване и ми го изписаха тогава, но дозата беше 3х2, а това беше периода, в който ми ставаше много лошо и не можех да се вдигна, и няколко дни след като спря зацапването просто ги спрях, като казах и на док разбира се. В 6гс леко прокървих и ми изписаха Хориомон на инжекции в следващите две седмици, заради леко отлепване. В 9г.с. бях на преглед и най-сетне всичко си беше дошло на мястото, та сега утрогестан слагам само вечер х2 превантивно. Честно казано ме замайва и ми става леко лошо, но не съм питала дали да го пия през устата. Днес мисля да звънна на док да попитам за това, дали да го спра преди изследванията, защото миналия път като го спрях отне 4-5 дни докато се изчистя и не знам дали ще е проблем за вземането на вагиналния секрет, урината и т.н. Док ме посъветва да си направя всички изследвания в един ден и направо да поискам в лабораторията да ми вземат кръв и за БХС, за да не ме бодат два пъти.

А първата фетална с вагиналенили коремен ехограф се прави? Приятелката ми ми каза, че кръв за БХС трябва да дам след прегледа, защото се вземали параметрите от прегледа. Някъде четох че резултата от БХС излиза след 4-5 дни, та се чудех на кой трябва да го занеса след това?

Колкото до далечното ни пътуване май се разубедих, просто ще е по-спокойо за всички ако го оставим за по-натам. Затова пък сега така ми се ходи на море...не че ми е добре в жегите, но на моменти се чувствам като малко дете  newsm18

# 257
  • София
ღолчеღ, а с какъв ехограф се правят замерванията (вагинален или коремен)? И колко време общо трая, че щом 20 мин само за нос  Shocked Да се подготвя психически Mr. Green

И с двата, Seti Beti.
Първо с вагинален, после с коремен, и накрая пак с вагинален. 40 мин ме гледа, но диването много се въртя, не се спря. И док искаше да е сигурна, че е замерила правилно. Може твоето човечЕ да е по - благосклонно. Hug
Кръв ми взеха след прегледа, да. Peace

Редактирам се по въпросите: и аз имах киста на жълтото тяло, изчезнала е.
Утрогестан ми казаха да взимам вагинално по 1-2, ако съм имала натоварен ден, съчетан с псих. напрежение. Секс не сме правили, като че ли ни е шубе още, въпреки че док каза, че няма за какво.. И да пътувам може, и море. Всичко в разумни граници, естествено.
Аз си работя и смятам да не спирам, дано всичко е наред, де.. Даже имам планове да поработвам от вкъщи след раждането, но да видим дали ще се получи.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 11:45 от ღолчеღ

# 258
Добро утро момичета! Тук в Германия болничен ти дават, но не може за цялата бременност. За това пък има тук едно понятие,, Забрана за работа,,  се казва и получаваш 100%от заплатата си. Условието е това да стане от третият месец,и ако работата ти е свързана с натоварване, а аз работя като мед сестра и при мен бъка от вируси и тн. Но за това пък майченството е една година. По въпроса за изследванията, до сега съм дала кръв за СПИН, КР. ГРУПА, ВАРИЦЕЛА, ХЛАМИДИЯ И за още две но в момента не се сещам. Взеха ми и секрет за цитонамазка. И всеки път, когато съм на консултация първо ме карат да мина през тоалетната да дам урина и после на момента проверяват с едни лентички дали вс е наред.
Сивкова на теб какво ти казват за кистата? Аз не знам каква е, всеки път когато попитам доктора ми казва, че няма повод за притеснение не е нищо особенно и би трябвало да изчезне. На всеки две седмици ходя на преглед да я следим, последният път беше 5 см.  и бебето беше 5 см. Каза ми ако продължи да расте или имам болка ще трябва да вляза в болница , но не уточни защо.            :
          И моята киста е 5 см и на мен ми казаха че няма повод за притеснение,освен ако не расте,последния път когато ходих на преглед не беше пораснала!Не ме боли и мен ме пита постоянно дали ме боли!Знам само че е на десния яйчник и доки каза да не правим секс,защото било опасно да несе пукне,ако растяла,трябвало да се махне и операцията не влияела на бебето,но само ако расте иначе не пречела!Другата седмица съм на преглед и нямам търпение вече да видя всичко ли е наред  Praynig Praynig Hug

# 259
Здравейте момичета, малко съм притеснена и затова трябва да споделя,ако някой е имал същия проблем. В началото на 12г.с. съм и постоянно си имам някакво течения, даже сега от известно време се лекувам и от гъбички с гиназол. Но преди малко отивайки до тоалетната забелязахах на ежедневната си превръзка червено, по-наситено петно. Малко се постреснах, до сега не ми  се е получавало подобно нещо. Звъннах на докито и ми каза да пия Нош-Па и да си почивам. На някоя да й се е случвало нещо подобно и според вас опасно ли ?

# 260
Здравейте момичета, малко съм притеснена и затова трябва да споделя,ако някой е имал същия проблем. В началото на 12г.с. съм и постоянно си имам някакво течения, даже сега от известно време се лекувам и от гъбички с гиназол. Но преди малко отивайки до тоалетната забелязахах на ежедневната си превръзка червено, по-наситено петно. Малко се постреснах, до сега не ми  се е получавало подобно нещо. Звъннах на докито и ми каза да пия Нош-Па и да си почивам. На някоя да й се е случвало нещо подобно и според вас опасно ли ?

Червено петно? Като зацапване - кръв или ?  newsm78 Това звучи малко притеснително - но-шпа си е за болка - имаш ли такава? Ако бях аз щях да отида на преглед, не знам аз какъв друг съвет да ти дам ... на мен не ми се е случвало, но така бих реагирала .. лекарката какво ти обясни за това петно и с каква цел ти е казала за но-шпа ...

# 261
И аз се чудя дали днес да отида или утре, защото по принцип утре имам записан час за БХС. На лекаря му казах ,че нямам болки в корема и защо да пия нош-па, но тай каза, че не само за болки. И също да си почивам. и сега съм на дилема дали иднес да ходя или да се следя и утре да отивам. newsm78

# 262
Благодаря на всички за топлото посрещане и милите думи. Пожелавам безпроблемни бременности и щастливи усмивки през декември.

marcel, няма как да разбереш от форума дали е опасно или не. Най-добре е лекар да каже. Би могло да е съвсем безобидно. Много жени имат прокървявания, особено първите три месеца. Аз от началото съм с кафеникаво зацапване. Веднъж дори имах малък съсирек и после следващите два дни зацапването стана червеникаво. По принцип кафеникавото зацапване не е толкова опасно, но ако е червено трябва да му се обърне по-сериозно внимание.

# 263
Ако кръвта е ярко червена и е чиста трябва още днес да отидеш. Ако са само следи от кръв премесени с мукус, тогава не е толкова спешно и може да изчакаш.

# 264
  • Parsberg
Ох.... с тези кисти... някак си ми е странно да стоим и да чакаме да изчезнат от само себе си без никакво лечение, поне при мен е така. Другата седмица съм на преглед и ще разпитам подробно.

# 265
Zdraveite mami,az se vkluchvam za purvi put v temata.V 11 gestacionna sedmica sum i predi okolo dve sedmici me operiraha ot apendisit po speshnost s pulna ypoika,operaciqta mina yspeshno,i sled tova bebcho imashe pyls i yj kazaha,che nqmalo da my se otrazi,no az se pritesnqvam.Molq nqkoi,koito ima znaniq v tazi nasoka da pomaga  Confused

# 266
На втория преглед док.видя голяма киста(нарече я киста на бременността). На следващия треглед(3 седмици по-късно) нямаше и следа от нея.

# 267
marcel, аз бях така три дни, но още веднага бях в спешна помощ. Сложиха ми Папаверин (мисля, че така се казваше) и ми изписаха Утрогестан. Оказа се, че имам отлепване на плацентата. На третия ден течението спря и на видеозон всичко изглежда добре, но все още не са ми спрели лекарствата. Утре съм на преглед, но въпреки това чух, че се спират етапно. Мога да те посъветвам поне да лежиш и не мърдаш до утре. 

# 268
Здравейте!
Постоянно търча нанякъде покрай момчетата и време все не остава да пиша  Confused
В понеделник си взех резултатите от БХС-риска от Даун е 1 от 1900,другите 1 от 100000,което предвид възраста ми от 36г са в норма  Praynig От данните ,с които ме е изпратила гинеколожката ми ,виждам ,че нухалната гънка в 11г.с  е измерена 1,3 мм ,също в норма .Препоръча ФМ 18-20г.с
Дуфастон продължавам да пия 3Х1,въпреки ,че  нямам кървене от 10г.с(триседмично постоянно)
Килограмите ми не са мръднали(60),все още ми е отпаднало и лесно се измарям  Tired а съм вече в 13г.с....до кога така...?? Усещам тежест и болка ,ако дълго вървя или стоя права.Може да звучи налудничево ,но мисля ,че вече усещам и бебока...не е само къркорене  Blush Heart Eyes

Какви витамини пиете? Аз съм на ОГЕСТАН,но свършват,чудя се дали да сменя с други  newsm78
Втората ми ЖК е на 18.06 до тогава живи и здрави  Hug

# 269
  • Добрич
_IDA_,аз пия само фолиева.Моя съвет е на сама глава да не пиеш каквото и да било.Питай Док.!

И аз усещам болка ниско долу,а вчера и едно гадно "придърпване". Мисля си,че е от порастването на Бебето.За болката ниско долу Док. ми обясни,че е от нарастването на матката.За придърпването не съм го питала,че ми е неудобно за такова нещо да го притеснявам по телефона.Когато си сложа ръката на корема усещам пулс.Не мога да разбера моя ли е или на Бебо.Питах  Док. и ми обясни,че още е рано да усещам бебешкия пулс.Вероятно е моя Simple Smile И аз взех да влизам във филма! Wink
Гледам да не вдигам тежко.Един път в седмицата нося 50,60м една туба с 10л вода.Колежките ми ми правят забележка,но никоя не става да ми помогне...Българска логика!
Как сте с вдигането на тежко?А с гимнастика и упражнения?Споделете!

Общи условия

Активация на акаунт