Навън пеят прoлетните птички, а ДЕКЕМВРИЙЧЕ маха с крачета и ръчички!

• 41 536
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Аз пък се шашкам, че слабея. Вече съм 4кг надолу  Tired
Имам час при доц. Марков за ФМ, но дали с този преглед ще ми дадат данни и за БХС? Някой дали знае, аз ше се обадя да питам, де, ама все пак. Просто като си записвах час, месец по-рано някъде, още не бях много в час с тези изследвания.

# 391
  • София
На гробища по какъвто и да е повод бременни не трябва да ходят. За малко неща съм суеверна, но на тази тема (както и на тема урочасване) съм! Преди да кажа в работата още на всички, почина колежка от отдела ми, не отидох, може би тогава са се усъмнили повечето колеги. Поменът на дядо ми се падаше тази събота и неделя, също не отидох, въпреки, че ми беше много мъчно и може би трябваше да си надскоча страха.
Аз след вчера съм леко в джаза, но си налагам да не чета в нета вариации на моя случай и да мисля позитивно. Пак добре, че знам какво да очаквам, и че може да се повлияе по някакъв начин.
На мама_голяма стиснати палци да няма повече такива неприятни инциденти. Praynig
gossip.girl и ти оздравявай. Щом лекар ти е казал, че трябва, трябва. Колко бременни пият и АБ и аспирин (като мен с този хормон Tired), след инвитро, пак раждат здрави бебета. Каквото трябва, ще правим.

На всички хубав и спокоен ден! Пазете се. Hug

# 392
Здравейте на всички.  wavey 

Мисля, че дойде и моето време да се запиша в тази група. На 29 г. съм и съм бременна в 13-та г.с., а терминът ми е на 16.12. Това ми е втора бременност - имам момиченце на 3г. и 9м. До сега все ми беше на тръни, защото за разлика от първата ми бременност, която беше без никакви проблеми, тази започна доста бурно. Имах 2 зацапвания до към 8-мата седмица. Миналата седмица бях на ФМ и БХС, където пак ми изкараха акъла. Бебчо се е закрепил и няма опасност за това, БХС е в нормални граници и не показва никакъв риск, но на ФМ не се видя хубаво формирана назална костица, което е първичен белег за синдром на Даун. Като се съберат данните от ФМ и БХС риска е нисък 1:9300, но все пак трябва да се проследи и ми е малко притеснено. Ако в 16 г.с. отново не се вижда добре, ще правим някакви генетични изследвания. Опитвам се да мисля позитивно и се надявам да не се стигне до там.

Хубав и успешен ден!  Heart Eyes

# 393
Привет Simple Smile

Добре дошла на  bukvichkа и лека бременност.

Мама голяма, много се радвам, че всичко е наред. gossip.girl, да оздравяваш бързо.

Аз вече съм с 5 кг. отгоре и също като Сивкова не се тъпча и си ям нормално. Ще видим на колко ще финиширам Simple Smile

Вчера ви споменах, че ме боли корема. Има ли някоя мама, която вече е в 4 месец и още я боли както в началото?

# 394
Здравейте момичета, да Ви попитам на някоя от вас в 13г.с доктора да е казвал какъв може да е пола на бебето? Защото аз вчета бях да се запиша вече на Женска консултация и ми направиха първия преглед, тегло, мерене на кръвно, измерване на талията и преглед с ехо граф и доктора ( без да го питам)  нещо се позагледа и позачуди на ехографа и по едно време ми казва" Виж това му са краката ,я това м/у тях което стърчи е пишле". а се позачудих, защото ми се струва прекалено рано, даже малко се разочаровах ,защото първото ми дете е момче и сега до вчера бях на 200% ,че ще момиче. Нали все пак майките имат някакво седмо предчувствие?И сега не знам дали да се настройвам за момче или може и да е объркал в преценката си за пола? Най-важното е всичко да е наред с бебето и мен, но все пак ми е интересно дали според вас може толкова рано да се каже с точност пола на бебето. За сведение съм от Пловдив и ходя при д-р Росен Петров, а за него казват ,че бил много добър диагностицик. Може някоя мама от групата да го знае. Grinning

# 395
  • София
В 11+5 седм. Още се видя пола при мен. Трета бременност, чувството че ще имам момиче го имах на всяка, да, да, ама не. Чакаме 3 -то момченце Simple Smile

# 396
Bukvichka, при моята приятелка имаше същите притеснения и то по данните за назалната костица. Просто тя има страшно малко и чипо носле, както и мъжа и не е с много по-голямо. След всички треперушки и страхове се оказа, че на детето всичко си му е наред и прилича на мама, вече е на 2м. Simple Smile Но пращаха някакви изследвания до САЩ ако не се лъжа, за да могат да са сигурни. Стискам палци всичко да е наред.  Peace

Има ли някаква схема/табличка за тези килограми, които се качват по време на бременността? Аз в първите два месеца свалих 2кг, които ми бяха излишни, в третия качих 1кг, защото апетита започна да се завръща. Не ям боклуци, слава богу не ми се и дояждат. Но се чудя кога започва истинското качване?

marcel, предполагам че при следващите прегледи ще се затвърди или отрече, изглежда бременността всички ще ни учи на търпение  Thinking

# 397
Добре дошли на новите мами и успешна на всички ни!
Аз усещам бебо от доста рано. По скоро са пеперуди в корема. С предната бременност в четвъртия месец усетих беба.
Моите изследвания за Даун също успяха да ме хвърлят в шах. По БХС излезе риск под 1000, а с кръвните преизчислен е 1:6700. Аз съм на 35 години и годинките си казват своето. АГ то ми предложи точно това изследване на ДНК на бебето. По евтиния вариант на пренатест е. Кръвта се изпраща в америка и до 10 дни излизат резултатите. Мисля да го направя и да се надявам да съм се притеснявала напразно. Утре ще отида да попитам кога и къде мога да го направя. Сега съм на АБ и предполагам че чак като го приключа ще мога да се изследвам.

# 398
Bukvichka, при моята приятелка имаше същите притеснения и то по данните за назалната костица. Просто тя има страшно малко и чипо носле, както и мъжа и не е с много по-голямо. След всички треперушки и страхове се оказа, че на детето всичко си му е наред и прилича на мама, вече е на 2м. Simple Smile Но пращаха някакви изследвания до САЩ ако не се лъжа, за да могат да са сигурни. Стискам палци всичко да е наред.  Peace

Има ли някаква схема/табличка за тези килограми, които се качват по време на бременността? Аз в първите два месеца свалих 2кг, които ми бяха излишни, в третия качих 1кг, защото апетита започна да се завръща. Не ям боклуци, слава богу не ми се и дояждат. Но се чудя кога започва истинското качване?

marcel, предполагам че при следващите прегледи ще се затвърди или отрече, изглежда бременността всички ще ни учи на търпение  Thinking

И аз се надявам всичко да е наред , в толкова ранен етап е малко субективно. Самата лекарка, която прави изследването ме успокои и каза, че се случва и не е повод за паника. Много жени с такъв положителен маркер раждат съвсем нормални деца. Ако има такава аномалия, обикновено имало повече от един положителен маркер. Но ме гложди.....

Иначе за килограмите е много субективно. С предишната бременност качих 5 кг. първите 2 месеца и се бях видяла в чудо.  Laughing Последните месеци, когато уж се качва най-много, качих само 2. Накрая завърших +13 и се възстанових много бързо. За сега съм +2, но си хапвам.  Blush Ще трябва да слагам спирачка, ама да видим......

# 399
Добре дошли на новите мами и успешна на всички ни!
Аз усещам бебо от доста рано. По скоро са пеперуди в корема. С предната бременност в четвъртия месец усетих беба.
Моите изследвания за Даун също успяха да ме хвърлят в шах. По БХС излезе риск под 1000, а с кръвните преизчислен е 1:6700. Аз съм на 35 години и годинките си казват своето. АГ то ми предложи точно това изследване на ДНК на бебето. По евтиния вариант на пренатест е. Кръвта се изпраща в америка и до 10 дни излизат резултатите. Мисля да го направя и да се надявам да съм се притеснявала напразно. Утре ще отида да попитам кога и къде мога да го направя. Сега съм на АБ и предполагам че чак като го приключа ще мога да се изследвам.

Аз още не съм се интересувала много за тези тестове, но лекарката загатна за някакъв кръвен, който не е инванзивен (тества се моята кръв) и давал същите резултати като амиоцентеза. Хармони се казва май.

Edit: Точно същия е, сега се зачетох. Ако се наложи и аз ще го направя. Аз се следя в Щерев. Там го предлагат, така че ще им се доверя.

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 12:14 от bukvichkа

# 400
В 11+5 седм. Още се видя пола при мен. Трета бременност, чувството че ще имам момиче го имах на всяка, да, да, ама не. Чакаме 3 -то момченце Simple Smile

Явно на нас с момчета доста ни се иска да имаме една госпожица за подкрепа, но явно при някои няма да се получи. А вие с трима мъже и сега с четвърти, как се справяте? Помагат ли?

# 401
  • Parsberg
Току що се върнах от преглед. Кистата е започнала да намалява за моя радост. Бебчо си е наред и си отговаря на месеците. Като ви чета за този БХС все повече се убеждавам, че взех правилно  решение направо да си направя Амниоцентеза. За пол и усещане на бебето в трети месец мисля, че е доста рано. Когато наистина го усетите ще видите разликата  Flutter

# 402

Явно на нас с момчета доста ни се иска да имаме една госпожица за подкрепа, но явно при някои няма да се получи. А вие с трима мъже и сега с четвърти, как се справяте? Помагат ли?
Аз съм в 12 г.с. в петък съм на преглед,дали ще се види какво ще е,и аз се надявам на малка госпожица,но и момченце да е няма да го върна  Simple Smile

# 403
  • София
Претенции за пола нямам никакви. За мен това бебенце е Чудо и само се моля да е здраво.. Praynig
Принципно е рано да се правят предсказания за пола, на уз миналата седмица моята лекарка ми каза, че е рано да ми казва предположенията си, и че това са само предположения и не иска да се настройваме. Също, че това не е толкова важно в момента. По - добре да замери каквото трябва максимално точно.
Доколкото знам, половите им органи в тези седмици за доста сходни. Въпреки, че с дъщеря ми ми казаха в 14 седмица, с обикн. уз и док беше сигурна 80%. Но тя не беше срамежлива, сега човечето се криеше. Аз си мислех, да оставя пола изненада, до раждането.. но няма да се стърпя да не знам, най - вече от пазарувателна гл.т. Embarassed Embarassed Blush

# 404
Здравейте,момичета.Присъединявам се и аз към вас.Бременна в 12седм.и 5дни след ИКСИ.Засега всичко е наред,като изключвам резултатите от БХС.Но мисля,че всичко ще е наред.На ехографа всичко си е в нормите.
Пожелавам на всички безпроблемни 9 месеца и ревящ резултата на края newsm30

Общи условия

Активация на акаунт