Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 558
  • 489
  •   1
Отговори
# 135
Чек, съвет от мен: Не се опитвай да даваш примери. Хем казват "В запада не е така", хем като им кажеш, че е наш, че и повече не ти вярват.

Толерантност липсва, но няма как и да е различно за съжаление. По повод домашните животни - в България все още битува схващането, че те трябва да са на верига в двора  ooooh!.

Поне по веднъж годишно някаоя лвля се възмущава, че децата газят тревата, но в същото време си хвърля боклука на същата тази трева.

# 136
Всъщност поне трима коментираха случая, включително и аз.

Преди да си така категорична прочети.

# 137
  • София
Умирате да давате примери от някаква бъдеща черна хроника.

Одеве посочих една разумна причина защо не бива да се къпем във фонтани и шадравани.
Гледам,никой не я е отразил..

Мъж издъхна нелепо във фонтана на пл."Славейков"

http://www.segabg.com/article.php?id=23582

Да, помня случая. Е, и? По-назад писах, че там където е опасно е редно да се сложат табели. А не да се вдигат дувари. Там, където децата може да се плацикат в безопасност, както правят по широкия бял свят, да бъдат оставени на мира от вечно недоволните лелки и чичковци, на които всичко им пречи по подразбиране.

Сега разбра ли ме?

# 138
Ми сори,ма тц.Кво да те разбирам..

В конкретният случай,лично кметът е обявил въпросните фонтани като негодни за къпане.

Цитат
Община Пловдив е поръчала специални табели, забраняващи влизането и къпането в обновените Пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина. Това съобщи кметът Иван Тотев, уточнявайки, че водата е опасна за децата, защото в нея има много химически препарати.

„Водата не позеленява, което означава, че в нея няма микроорганизми, заради препаратите, които слагаме“, обясни Тотев. „Надявам се родителите да осъзнаят, каква беля може да стане и да ограничат децата да си играят само на сухия фонтан, който е направен точно за тази цел“, допълни той.

Значи..то прост народ,дето от дума не разбира,винаги има..Но защо тези които искат да спазват реда и правилата,да са сърдити лелки и чичковци? newsm78

# 139
  • София
Ми вдигайте огради тогава. Няма нищо по-хубаво от красив фонтан, опасан от още по-красива ограда.
Как пък в нормалните държави все не са опасни и фонтаните, в които се къпят, и тревата по парковете по която лягат от първа пролет та до късна есен.

Каквито ни магистралите, такива и фонтаните. Негодни. Само за снимки и гледкане. Отдалеч  Laughing

# 140
   Е как да легнеш на тревата, като ще се овъргаляш в... Не е като да не сме опитвали да си намерим чисто място да положим поне задни части. В Докторската градина алеите и плочките са омазани с разноцветни екскременти, вие ще лежите по тревата...

Колкото до огражденията за фонтани - естествено, не може да има такива нещо, и сигурно никой и не възнамерява.

# 141
Има ли санкции за непочистване след домашни любимци и служители, които наистина да следят за това, съответно телефони за сигнали? Аз защото почти не съм виждала някой да чисти след кучето си, нито да има специални за целта кошчета.

Скрит текст:

# 142
  • София
На хартия глобата май беше 100 лв за непочистени кучешки лайна. На практика никога не съм била свидетел да глобяват стопанин..а не е като да не обикалям по паркове и градинки с дребната. Масово не се чисти.

За нерегистрирано куче - 200 лв глоба. Дали се събира?

В Англия властите ще използват ДНК проби, за да намират немарливите стопани. В САЩ вече се прилагало. Тук сме верно 100 години след маймуните  Shocked  ooooh!

http://temadaily.bg/publication/27610-%D0%94%D0%9D%D0%9A-%D0%BE% … 0%B8%D1%86%D0%B8/

# 143
  • Куциндрел
Е да де, ама на снимките с чичото-охранител той видимо се опитва да изгони децата от сухите фонтани. Аз не одобрявам плуването в дълбоката част, мисля, че е опасно. Но мокренето в сухите фонтани си е съвсем в реда на нещата.

За тази конкретна част, ей тук, смятам, че силно се преиграва като се забранява достъпа на деца и възрастни.
Хм, прочетох темата.
Първо, много готини фонтани си имате, пловдивчани. Peace
Второ - точно тази част, показана на снимката, специално да се обяви за развлекателно и разхлаждащо съоръжение. Да се поддържа и хората да могат да се кефят на нея. Дано наистина да стане така и Общината да не я занемарява. Praynig Peace
Трето - ако посетя това лято Пловдив, специално ще отида да изденсам един рейн-денс. bowuu

Четвърто... видях, че вече е обявен.  Flutter Мисля, че ще направим скоро уикенд в Пловдив.

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 17:47 от Ceca

# 144
  • Tам през Атлантическия океан
Защо си мисля, че сухият фонтан по принцип е замислен да е интерактивен? Виждала съм подобни съоражения в аквапарк, като идеята наистина е да ходиш между струите и да се мокриш. И по света това е идеята, има и други видове интерактивни фонтани- топки, водни стени, изворчета в паважа.

Абсолютно  Grinning

Скрит текст:

Супер е и че в Бг вече има  Peace
ама авторката на темата нещо разбрала не доразбрала  Wink

Ако не се лъжа мин. година в Поморие видях такъв тип фонтан  Peace 

# 145
  • Gotham City
Авторката се извини, за което не е разбрала.
А Desss вижда ли другите снимки или не и изнася?

# 146
  • Gotham City
Ми сори,ма тц.Кво да те разбирам..

В конкретният случай,лично кметът е обявил въпросните фонтани като негодни за къпане.

Цитат
Община Пловдив е поръчала специални табели, забраняващи влизането и къпането в обновените Пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина. Това съобщи кметът Иван Тотев, уточнявайки, че водата е опасна за децата, защото в нея има много химически препарати.

„Водата не позеленява, което означава, че в нея няма микроорганизми, заради препаратите, които слагаме“, обясни Тотев. „Надявам се родителите да осъзнаят, каква беля може да стане и да ограничат децата да си играят само на сухия фонтан, който е направен точно за тази цел“, допълни той.

Значи..то прост народ,дето от дума не разбира,винаги има..Но защо тези които искат да спазват реда и правилата,да са сърдити лелки и чичковци? newsm78

^ големия надпис!

missoni, мисля, че всички вече се разбрахме за сухите фонтани и за фонтаните, които служат за "украса" ?
Видеото, нали го коментирахме вече?

# 147
  • Tам през Атлантическия океан
Dess видя само уводния пост  Grinning и е точно за този вид фонтан  Wink
темата после се разнесе до  кучешки акита , полянки  Sunglasses

# 148
Уникалната.... не знам дали да кажа "българска простотия", защото не знам, дали в другите държави бива същото нехайство? Вероятно не.

На фонтаните е имало охрана, но човека не е могъл да смогне с напастта. И да сме наясно - не обвинявам децата, те се радват, позволява им се и го правят. Но аплодиращи родители? Наистина ли? Това "възпитание", с окуражаване на рушене и нехайство, никак не звучи добре, какви хора ще пораснат тези деца?

Още малко снимки:
Скрит текст:

Охраната в опитите си

Най-накрая е успял

Но за малко.... завърнали са се малко по-късно

Южна Корея/Сеул Peace
https://youtu.be/ADTLtPgtMoY?t=1h13m55s

# 149
  • Gotham City
Dess видя само уводния пост  Grinning и е точно за този вид фонтан  Wink
темата после се разнесе до  кучешки акита , полянки  Sunglasses

Значи пак се извинявам  Grinning мислех, че си прочела всичко.
Извиних се, че не съм разбрала, че е позволено на въпросния сух фонтан (нали така беше?) .
Лошото е, че те си се чипкат в големия

Нещо стана объркване с постовете, отговорих на missoni по-нагоре

Общи условия

Активация на акаунт