Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 447
  • 489
  •   1
Отговори
# 255
  • out of space
Аз пък съм плувала на фонтаните пред Народния театър, но нямаше охрана. Загубих бас  Embarassed

# 256
  • Пловдив
Аз пък съм плувала на фонтаните пред Народния театър, но нямаше охрана. Загубих бас  Embarassed
То на този принцип аз и по комина на ТЕЦ-а съм се катерила. Което не значи, че намирам това за редно по принцип. Laughing Laughing Laughing

(не видяхме охраната, обаче тя ни видяла, когато слязохме долу кротко ни чакаше патрулка)

# 257
  • Куциндрел
Янтра, следи положението със сухия фонтан, моля. Че да не се засилвам другия месец напразно. Hug
Добре, горе-долу веднъж на седмица-две седмици ходим до Градската градина, където е фонтана, та сведенията ми ще са сравнително пресни Simple Smile
Ние веднъж годишно посещаваме Пловдив, че имаме там роднини. До сега посещенията са били колкото да ми вдигнат кръвното, но сега поне ще има с какво да се утешавам. Mr. Green

# 258
Най- малкото не трябва и да се забравя как един човек си отиде заради фонтана на площад Славейков в София преди години. Мен от тогава тръпки ме побиват от фонтани.

# 259
Най- малкото не трябва и да се забравя как един човек си отиде заради фонтана на площад Славейков в София преди години. Мен от тогава тръпки ме побиват от фонтани.

Точно така, и не забравяйте как кучищата изядоха професора, живял дълги години в САЩ и решил за своя зла участ да се завърне тук.

# 260
Това не е плувен басейн!!!
Скрит текст:

Не е, но прилича. При вида на такова чудо и на мен ще ми се прииска да си облека банския.  Laughing
Малко им е дошло въображението ли, що ли?
А "Симфония" съществува ли още, или отдавна е отлетяла в небитието?

# 261
  • София
А всъщност някой знае ли защо тук не ги изграждат по-често?
Почти навсякъде, където съм пътувала (изключвам Близкия Изток), съм виждала сухи фонтани. Сега последно в Унгария. Страшно ми харесват  Simple Smile
Има. В Карлово има не знам от колко години, аз го знам от 15години насам. В Сопот има от година и половина. Дълбоко в недрата на прованса.

Ще трябва да мръднем до Сопот и Карлово, значи. От ученичка не съм била.

Много симпатична ми стана с катеренето по комина на ТЕЦ-а  Laughing

# 262
Скрит текст:

Не е, но прилича. При вида на такова чудо и на мен ще ми се прииска да си облека банския.  Laughing

Явно е проектирано за басейн, но в последния момент са разменили чертежите и се е оказал на мястото на фонтана. Laughing Кметът ще реши проблема на културните граждани, като го преобразува в басейн.
Ето това повече прилича на фонтан, но пък е легитимен градски басейн:

# 263
Май наистина са объркали чертежите.  Laughing

Кажете за "Симфонията", де. Има ли я, няма ли я?

# 264
  • Gotham City
Скрит текст:

Не е, но прилича. При вида на такова чудо и на мен ще ми се прииска да си облека банския.  Laughing
А "Симфония" съществува ли още, или отдавна е отлетяла в небитието?

Знам, Сийче, знам, че прилича, ама в крайна сметка не е....

Има я "Симфонията", до колкото знам, не съм много по излизането, но до колкото знам си работи. Заведението, нали?

Сега  пак ще каже някой да не се вади черната хроника..... Wink

# 265

Има я "Симфонията", до колкото знам, не съм много по излизането, но до колкото знам си работи. Заведението, нали?

Да, заведението, мерси.
Едно време от него гледахме пеещите фонтани. Старите.  Simple Smile

# 266
  • Gotham City

Да, заведението, мерси.
Едно време от него гледахме пеещите фонтани. Старите.  Simple Smile

ей го на
http://www.programata.bg/?p=71&c=2&id=3440&l=1

сега от тук ги гледат  Mr. Green
https://www.facebook.com/BarMorado

# 267
Тези сухи фонтани са голяма мода, да не би да излизат много евтино? Никнат като гъби.

# 268
  • София
Сега прочетох, че ще слагат охрана на пеещите фонтани в Пловдив. Струва ми се абсурдно да се пускат децата там. Дано охраната си гледа добре работата, а не дреме, че да не стане някоя беля

# 269
Темата пак е зациклила. Повечето от нас, които не приемаме газенето във фонтаните за "простотия", реагирахме на "това никъде го няма" и се обосновахме със снимков материал. Нито един от възмутените не показа поне табела, на която да пише, че подобно "оскверняване" е забранено.

Като говорите за химикали, дали си давате сметка, че всички басеини се поддържат с химикали. Във фонтан, в който някой може просто да нагази, се ползват доста по-малко химикали, отколкото в басеин за плуване. Ток има и в басеините за плуване. Друг е въпросът, че аз съм скептична относно стандартът в България.

Понеже някак авторката си смени мнението и прие "сухите" фонтани, но още говори за химикали искам да и кажа, че водата идва от едно и също място и просто циркулира, т.е. качеството и е еднакво. Основния препарат, който се ползва е хлор. Може и да добавят слунцезащитен и такъв против алги, но се съмнявам.

Системата за подръжка на фонтан и басеин не е много различна. Ако на някой му се занимава може да вземе проба от обществен басеин и от фонтан и да види разликите.

Освен това е смешно твърдението, че ще се разруши от плацикащи се деца или възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт