Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 541
  • 489
  •   1
Отговори
# 330
Надявам се фонтанът не се е пропукал под тежестта на телесната маса на къпещите се деца.  Mr. Green
Ох, мили родни дивотийки.  Tired

# 331
Децата са ги счупили, то е ясно  Mr. Green

Check Please, ок, разбрах, че посочените породи са пуснати по улиците и ви вярвам, просто ми беше любопитно дали има закон някакъв, ограничения и т.н., който да налага правила. А вече дали се спазват е друг въпрос.
То и тук всеки ден виждам пешеходци и коли минават на червено, но това не значи, че няма закон, който да го забранява.

# 332
  • София
Аз ти казвам какво виждам постоянно по улиците, но ти продължавай да ми обясняваш какви са рестрикциите. Ако някой си държи кучето на каишка то е за да го държи далеч от други кучета, не че ще се сбият, но много лаят. Или за да не бръкне в нечия хладилна чанта на плажа. Макар че в неделя по време на пикник един едър сладур се почерпи с една от нашите пържолки.

В Германия има забрана ротвайлерите да са без каишка, на повечето места са и с намордник. Имат забрана и за вноса и размножаването на определени породи, считани за опасни.
Ето забранените породи:
    Pit Bull Terrier
    American Staffordshire Terrier
    Staffordshire Bull Terrier
    Bull Terrier

Ситуацията там ескалира след като преди 2-3 години ротвайлер уби възрастна жена, а два стафа и един пит бул териер убиха детенце. След тези случаи, стегнаха законите относно кучетата.

Въпросните породи са забранени за внос и размножаване и в други страни.

# 333
Е така става, като го налазят хора.  Mr. Green

Ремонтираните Пеещи фонтани в Пловдив се пропукаха

Тук Големи селянки и простачки тия майки. Обули им бански, сложили чак и кърпи по земята.  Mr. Green
Скрит текст:

# 334
Има списък със забранени породи, но те са забранени за притежание дори. В него е питбулът, според разни вет сайтове, но питбули има в изобилие. Още три породи има забранени, но от тях не съм и виждала. Аржентински дог е едната, другите са Японска Тоса и Бразилски Мастиф. Не знам дали е защото се считат за опасни, ротвайлер например не е в списъка. Тук е остров и има строги изисквания за внос на всякаква фауна. Но намордници все пак няма и по поляни и плажове кучетата са без каишки, колкото и да са големи. В жилищните квартали между къщите също така ги разхождат.  Peace А питбулите са дебели, мързеливи и щастливи.  Mr. Green

# 335
Check Please, а кастрирани ли са кучетата (в по-голямата си част), или като у нас - кастрацията е мръсна дума?

# 336
  • София
Аз искам в БГ да има закони като в немско относно ротвайлерите - да бъдат задължително на каишка. В Заимов има 2 броя, които си ходят ей така. Ей така си ходи едното после и по тротоара на бул. Васил Левски..собственикът гордо пъхнал ръце в джобовете го следва, докато ние простите хорица се залепяме за стените на сградите. Поне веднъж седмично се случва.

Майка с две малки деца се опита да му каже да си сложи кучето на каишка докато е на тротоара, той само й изръмжа нещо. Нещастник.

Но темата е друга, оспамихме.

# 337
 Защо се залепяте, нали и в другите страни е така. Може да му дадете нещо от чантите си.

# 338
Check Please, а кастрирани ли са кучетата (в по-голямата си част), или като у нас - кастрацията е мръсна дума?

Кастрират ги масово. И не можеш да си произвеждаш кученца и котенца и да ги продаваш. Само от магазини и клиники се купуват. Не че някой ще те дебне за да те наказва, просто няма кой да купи ей така от съседа. После трябва да го заведе за ваксина, чип, паспорт и т.н. и ветът ще разбере. За "поддръжката" на домашни животни са луди направо. По една количка храни, добавки, дрехи и джиждавки всякакви пълнят редовно.  ooooh!
И уличните котки би трябвало да са кастрирани и почти всички са, но от време на време виждам малки котенца. Много рядко де. Беше ме страх, че моите ще ги хванат някой път и ще ги приберат в някоя клиника, но съседка ми каза от къде да си поръчам медальони, на които да пише телефона ми. Те ще разберат по чиповете, че са домашни и че имат ваксини и са кастрирани, но нали трябва на някого да ги върнат обратно котките.

# 339
  • София
В кои? В другите страни ротвайлери без каишки по тротоарите не съм видяла.

В Малта не съм била, но и някак не ми е представителна извадка. Девета глуха.
Извинявай, Чек, нищо лично. Знам, че е красиво и т.н.  Peace

Кво да му дам, солети от детето ли  Laughing

# 340
Защо се залепяте, нали и в другите страни е така. Може да му дадете нещо от чантите си.

В страните, в които съм ходила не е така, видях във Франция само едно пуснати кучета на скитник и то само в един град. Иначе по къщите са зад електрически огради даже.
Явно има и изключения, но те само потвърждават правилото. Като поумрат малко хора и там ще ги забранят. И нас това ни чака за съжаление.

Но подробностите за кастрацията променят доста картинката. Е, именно за тези неща говорим. Да стане и тук така и драмите ще спрат.

# 341
 Ами не знам, но тук се дават примери за щастливи страни, в които деца и кучета дружно ровят в пясъчника и плуват във фонтана, а свободни кучета тичат навсякъде. Сигурно е готино и се чудя защо и у нас да  не ни се получава, като и тука свободни кучета колкото щеш, по пясъчниците включително..

# 342
Таис, Малта е малко място, но ако е девета глуха, България не знам изобщо какво е. Нищо лично, родина ми е, обичам я, но ...  Tired

Iris, стига ирония и ти. Аз ако съм виждала тук общо пет бездомни кучета, във Варна само на левия ъгъл до къщата ни са толкова, а по принцип не е район с много бездомни кучета. Освен това по различни причини част от тях са агресивни. Гладни са, виждали са лошо отношение и т.н. Не им е мястото по улиците, но онези тикви по администрациите няма да губят ценно мандатно време за някакви помияри я, имат работа да вършат.  Money
Само че разговорът с НСЧ и Даун тръгна от домашни кучета с/без намордници, не за бездомните.

# 343
Ами не знам, но тук се дават примери за щастливи страни, в които деца и кучета дружно ровят в пясъчника и плуват във фонтана, а свободни кучета тичат навсякъде. Сигурно е готино и се чудя защо и у нас да  не ни се получава, като и тука свободни кучета колкото щеш, по пясъчниците включително..

Да де, само дето това с фонтаните е така навсякъде, а за кучетата в 1 държава. Има разлика, нали?

# 344

Кастрират ги масово. И не можеш да си произвеждаш кученца и котенца и да ги продаваш. Само от магазини и клиники се купуват. Не че някой ще те дебне за да те наказва, просто няма кой да купи ей така от съседа. После трябва да го заведе за ваксина, чип, паспорт и т.н. и ветът ще разбере.

Ето го ключът от палатката. Затова няма бездомни и агресивни животни.
И не само при вас, във всички развити държави точно по този начин си разрешават проблемите с бездомните животни.
Хайде да не споменавам пък в САЩ как се осиновява животно - по-лесно ще осиновиш дете, отколкото морско свинче. Майтапя се, ама знам какво проучване пада на бъдещите стопани. И я ти разрешат накрая, я не.
Ние тук нали сме много умни и ларж... Всеки кукундрел може да си въди каквото си иска, да си прави с него каквото си иска, да издевателства над животното или околните... Слободия.
Според мен е крайно време да се сложи ред в развъждането на домашни любимци и всеки желаещ да отглежда животно да минава през психопреглед. Особено за видовете, които могат да бъдат опасни и за околните.

Общи условия

Активация на акаунт