АСТМА - тема 31

• 81 837
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Не е така, искат и документ за поставените всички задължителни ваксини

# 496
  • Варна
Искат, да, но по различни причини може да не сте поставили някоя. В имунз.паспорт се вижда. Моето дете тръгна първи клас, с всички документи, но няма реимунизацията ,която се прави на 6г с Тетраксим, вече е на 7г навършени.

Първо отлагането беше, защото липсваше ваксината, после се появи, но не беше здрав, после се редуваха същите причини. Доколкото знам, към момента също не се внася, незнам кога точно ще се направи тази реимунизация, защото мина вече година от нея и изостава от календара.
Не че съм приритала да я прави,дори ще говоря с док да я отлагаме до последно , но си ходим на у-ще и няма проблеми.

# 497
  • около Варна
От училище не могат да ви върнат заради непоставена ваксина. Личният лекар пак може да издаде амбулатория лист,без да вписва въпросната ваксина.
Нашето манту  беше без зачервяване, помислих че е отрицателно,но личната като го провери каза, че е ок.

# 498
Искат, да, но не могат да направят нищо, ако няма някоя ваксина или манту. Не е като в детската градина, защото обучението в училище е задължително.  Peace

# 499
От раз ли спирате Пулмикорта или постепенно като Вентолин? Rolling Eyes
А странични ефекти да сте забелязали от него?

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 11:46 от enigmata

# 500
  • на плажа
Ние пак сме с пристъп май. Много лек е, но включих вентолин, за да не се задълбочи. Ще го правя на 8ч. Вие включвате ли вентолина при съмнения или чакате да се развие картината?

# 501
Пани, аз още на хремата започвам с втора доза Пулмикорт, 1мл и три пъти по 0,3 мл Вентолин. Давам Коризалия, Хомеожен и Ренотал хомеопатични и сироп за червенто и гърло Фитолор. Много се надявам да се размине пристъпа, макар че силно се съмнявам. В сряда трябваше да пътуваме за чужбина...всичко уредено, билети купени. И вероятно ще се провали, с това дете никакви планове не може да се правят.

# 502
  • Ловеч
Аз като усетя,  че нещо започва включвам вентолин. Преди чаках,  но установих,  че е по-добре да го спра навреме. Сега пак не е съвсем здрав,  почти 20 дена не мога да се справя с хремата,  а оттам дразни и надолу. Добавях вентолин 2 дена успокои се и го спрях, но сега пак чувам,  че не е съвсем чист...

# 503
  • Северозапада
Аз за първи път направих инхалации с Вентолин по моя преценка преди седмица. Честно казано, и сега не съм сигурна имаше ли нужда или страхът ми беше по-голям. И аз сякаш още не съм наясно или ми се иска някак да минем и без спазми.
Дават ли Вентолин без рецепта? С този кратък срок на годност все се налага да си искам.

# 504
Току що и аз дадох вентилин   Sad уж беше по - добре, но от следобед почна една гадна кашлица и сега се разсвири... утре пак при лекарката да видим спазъм ли е или се усложнихме ...

# 505
  • Ловеч
Дават ли Вентолин без рецепта? С този кратък срок на годност все се налага да си искам.
Никога досега не са ми искали рецепта,  но дори да ти искат,  можеш да ползваш стара.

# 506
  • София, Люлин-8
Здравейте,

Искам да ви питам учестено дишане ли е 29 пъти в минута на дете на 4 г. и 3 месеца, или е нормално.
Онзи ден ми се чу че леко просвирва, но нямаше кашлица. Вчера за около час по време на обедния сън се скъса от кашлица една такава суха и после изведнъж до днес сутринта няма свирене, няма кашлица, няма нищо. А от сутринта почна да прокашля едно влажно отхрачващо, но не много интензивно. Може ли да е бил някакъв лек пристъп, че още не ги разпознавам?  newsm78
Като я преслушах снощи нищо не се чуваше, странното беше че чувах вдишването, но издишването почти не се чуваше.  Rolling Eyes

# 507
Жаклин, защо ще си променяте плановете - вземаш инхалатора заедно с всичко потенциално необходимо, и тръгвате. Все пак навсякъде има доктори, нали? Ако недай Боже се наложи спешна намеса, все ще има как да реагирате. Аз не бих отменила  Peace Миналата седмица пътувахме в чужбина - половината куфар беше с астма-нещата, но нито за миг не съм се замислила дали да я вземем с нас, или не. Пролетта, здраве и живот планираме ходене до Ирландия, съотв. доста по-рано ще купя билетите и пак не бих отменила - астмата не е приятна, наистина, но не виждам защщо всички планове на семейството да трябва да се съобразяват с това  Rolling Eyes
С най-добри чувства, надявам се, разбираш  bouquet bouquet bouquet

# 508
  • Sofia
Да се включа за ваксините. Вече и в детските градини може без тях, какво остава за училище. Малкият ще тръгва на ясла до два месеца и още при записването питах директорката какво ще правим, ако не успеем да сложим всичките- общо взето сме около 1 година назад с поставянето. Тя ми каза, че вече може да се тръгне без всички ваксини, нося документ с каквото е поставяно и от градината уведомяват РЗИ кое дете няма. Оттам вече не знам как  реагират. Нашата директорка е голям змей и се съмнявам, че е либерална в това отношение. Щом ми го каза спокойно, значи режимът е доста отхлабен за разлика от преди 4 години, когато големият само дето не го върнаха първия ден, затова че не беше отбелязан последния пентаксим.

# 509
Докторката изписала синекод......... не мисля да го давам, спомените ми са лоши след единствения прием........ а и тук доста дечица са изпатили от него.......
Поне щом няма съмнения за бронхит лекувам с пулмикорт и вентолин. Имал сърцебиене, сигурно от вентолина, досега не му се е отразявал така........... дано му успокои.

Лошото е, че Бъчварова е в отпуска чак до 27,10, а мислех тази седмица да ходим, хем да го чуе и тя и да изпише пулмикорт.

В тази връзка някой да има да ми даде - поне 10 респулки   Hug

Общи условия

Активация на акаунт