Любители на Котки Тема 95

• 40 762
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Лично аз търся гранули с 80% месо (не протеин). Опит имам с Ориджин и Ягуар. Споделила съм тук.

Те къде се купуват?

Emag, zoomagazin.eu, от там аз съм пазарувала. Едната (Essential Jaguar) ми излиза по-евтино в единия (emag), другата (Orijen) в другия (zoomagazin). Със сигурност ги има и по други онлайн магазини, но при тези лично аз намерих най-ниските цени. Ако някой намери нещо по-изгодно, да се обажда.

# 61
  • София
Преди да замина, и аз купих от емаг Ягуар и Аплаус, за да има какво да папкат моите ТУКУРАЧЕТА. С много страхове, защото Лолитката ми е мн капризен звяр. Обаче и двамата нагъваха, та им пукаха ушите. И,както някой по-назад беше забелязал, харесаха най-вече Ягуара (дали пък, по дефолт, производителите не са се поувлякли да слагат овкусители? Нали, щото в човешката храна какво ли не блъскат, какво би ги спряло да слагат и в животинската)
Хубава сутрин, мами!

# 62
Ние сме на Аплаус китен. Вече второ чувалче купувам. Цената е 20лв за 2кг.
Купуваме от емаг.

# 63
Производители, които влагат качествено медо в голямо количество (80%), общо взето се обезмисля да ги овкусяват. На етикетите на истински висок клас храни липсват такива субстанции, а на гъчканите с пълнители присъстват. Всеки сам си прави изводите.
Иначе според мен е нормално една храна да се харесва повече от друга и без да е допълнително овкусена.
Мен ме е яд още, че нашата отказва мокрите храни почти изцяло. Съвсем малко хапва, облизва соса основно, което пак е нещо де. А вчера с такъв мерак й приготвих едни дреболийки + прясно месо, две хапки и това беше. Но няма да спирам да й предлагам, белким пак започне да ги яде.

# 64
Производители, които влагат качествено медо в голямо количество (80%), общо взето се обезсмисля да ги овкусяват. На етикетите на истински висок клас храни липсват такива субстанции, а на гъчканите с пълнители присъстват. Всеки сам си прави изводите.
Иначе според мен е нормално една храна да се харесва повече от друга и без да е допълнително овкусена.
Мен ме е яд още, че нашата отказва мокрите храни почти изцяло. Съвсем малко хапва, облизва соса основно, което пак е нещо де. А вчера с такъв мерак й приготвих едни дреболийки + прясно месо, две хапки и това беше. Но няма да спирам да й предлагам, белким пак започне да ги яде.

Aз мисля на гранулите им слагат пристрастяващи добавки, от там липсата на желание за друго, което е противоестествено и започват да ядат само гранули. И моята Маца ближеше само соса, сега вземам една консерва Амигос и я ядат, макар и първо да облизва соса.

# 65
  • София
Епона, да знаеш колко силно се надявам да си права. Обаче, независимо колко чисто месо слагат в сухите храни, едно нещо няма как да не присъства: консерванти. Немислимо е, че биха оставили стоката си да подлежи на мухлясване най-малкото, а също и на разваляне. Затова аз предпочитам да храня мойте съкровища със сурово месо. Единствения проблем със такъв начин на хранене сме имали много отдавна (1970-1985г.), когато рибата беше много ефтина и майка ми хранеше котарака си със сурова риба почти всеки ден. Заради фосфора в нея котарака се запуши и умря. Тогава ветеринарните лекари се занимаваха само със селскостопанския добитък, никой не обръщаше внимание на котки и кучета. Затова, да използвам случая, да припомня за онези, които не са чели предишния ми пост на тая тема: давайте риба на котките си рядко! Независимо, че много я харесват. Освен това, дробчетата също не са подходящи за редовно хранене: може да настъпи отравяне с вит. А, който се съдържа в изобилие в тях.
А пък по повод на нежеланието да ядат друга храна, бих казала: няма храна, която не  ядат, има само недостатъчно гладни котки!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 66
  • На края на вселената!
Моят дзвер яде Ягуар от емаг и Аплаус от борсата в Х.Димитър (София). Понякога взимам паучове, и тях яде. Намазва често от нашето меню - обича кисело мляко и почти всеки ден изяжда по 3-4-5 лъжици, вчера похапна чисто агнешко, печено, и търси още, хапва и риба когато готвя. Дори супа топчета яде, и фидето и топчетата, но избягвам да му ги давам. Но гранулата се омита скорострелно. Докато останалато май е вкусно, защото е откраднато (изпросено с много лигня)

# 67
Моя Мишо пък обожава краставици, маслини и хрупа зеле като заек Joy
Кисело мляко яде само висок процент масленост Flutter
http://media.snimka.bg/s1/4585/035414171-big.jpg?r=0

# 68
А пък по повод на нежеланието да ядат друга храна, бих казала: няма храна, която не  ядат, има само недостатъчно гладни котки!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Така е Peace

# 69
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Моя Мишо пък обожава краставици, маслини и хрупа зеле като заек Joy
Кисело мляко яде само висок процент масленост Flutter
http://media.snimka.bg/s1/4585/035414171-big.jpg?r=0
Разбирач  Wink Laughing
Много е сладък  Heart Eyes

# 70
  • На края на вселената!
Мишо е прекрасен, искам да го гушна и да мачкам, мачкам, мачкам... И старият ми котарак Томас (сиамец) обичаше краставици и маслини. Ако му се нареже салатка шунка и краставица, избираше краставицата и оставяше шунката.

# 71
Абе сладък той, ама тая снимка е от миналата година, сега е такъв http://media.snimka.bg/s1/4585/035414180-big.jpg?r=0 бая е едричък, да ми е жив и здрав, да не ви казвам колко кила е че  Embarassed
Все си мисля, че баща му изглежда е едър, защото майката познавам само и тя е дребничка Rolling Eyes
А иначе не яде чак толкова много според мен, успокоявам се че е ген Laughing
Скоро ще стане на 2 години, той е глезеното детенце на мама Heart Eyes

# 72
  • София
mamamishi, aх тоя Мишо. Само мачкотене за него. Heart Eyes

Защо ме търсиш, спокойно с кастрацията. Всичко ще мине по вода. Нали ще си до него. Hug

NeliD, в предишната тема бях публикувала рецепта против разстройство дадена ми от вет. Дори и при деца може да се използва. Копирам я пак:

За разстройството и срещу дехидратация той ми даде следната рецепта:
В 1 литър вода се сваряват 2 супени лъжици ориз, като омекне се изважда, а във водата като изстине се разбива 1 белтък на "кокоше яйце", добавя се 1 ампула 5 мл. витамин Ц и по 1 малка кафяна лъжичка захар и сол. Разбърква се и се дава. Ако не иска - с лъжичка или спринцовка.

# 73
А пък по повод на нежеланието да ядат друга храна, бих казала: няма храна, която не  ядат, има само недостатъчно гладни котки!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Така е Peace
Може би сте прави. Явно расте вече и си променя желанията и режимите. Досега винаги си е имала гранули нон-стоп. В началото й давах и по три пъти мокра, после по два пъти, сега откакто не ще да я яде й давам само по един път.
Дали е време да започна да прибирам гранулите по някое време? Примерно нощем? Не е ли рано, на 5 месеца е...

Забравих: Мъжът ми ме навива да вземе второ коте?!   #Crazy

# 74
Хахаха това за глада май е вярно.  Grinning
Сухите неща издържат много по-дълго. Не мисля, че са нужни консерванти в сухите храни...  newsm78
Като си изсушите ябълки, издържат по 1-2 години направо.
Знам ли...
Нашият също се чумери на консерви, но аз не го натискам. Онзи ден хапна 2-3 хапки от пържолата ми. Оставах изумена, но доволна.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт