Любители на Котки Тема 95

• 42 001
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Защо ме търсиш утре ще стискаме палци и лапички кастрацията да мине леко  Hug Всъщност сигурна съм ,че всичко ще е ОК ,ти ще си с него , а и Пиратчето е герой ...какви по страшни неща е надживял .... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Непременно пиши  как е минало !

Големи красоти , душички сладки се показват тук   Heart Eyes Hug на всички !!!

Да попитам Фурминатор ли се казва четката дето сваляла много косми , някой има ли опит с такава / наистина ли е толкова ефикасна , че да заслужава тия неприлични цени/  newsm78 и къде може да е по поносима цената ...
От къде извират тия косми , ooooh! голяма борба с тях и няма спиране ....

Хъни писали сме едновременно ... Тоя красив певец поуспокои ли се  Heart Eyes

# 76
  • София
Нашето дребосъче днес беше на първото си посещение при ветеринар. Обезпаразитиха я вътрешно и външно, като навърши 2мес. и ваксини. Разбрахме се да я кастрираме преди първо разгонване. За съжаление, се оказа, че има екзема, най- вероятно гъбички. Взе проба да я изследва и ми даде нещо за мазане междувременно. Каза, че ако се появи на още места или не мине с мазане, ще трябва да пие лекарства. Говорихме и за храни, препоръча ми горещо Аплаус.

Защо ме търсиш, дано да мине леко.

mamamishi , голям красавец.

# 77
  • София
Hunny_Bunny, балжени са девствените души, които вярват в невинността на производителите! Ако си изсушиш ябълки в къщи, може и да траят две години без консерванти. Баба ти, като седне да прави компоти, слага плодове и захар, и вода и вари -найсет минути. Обаче, в промишлен план нещата стоят иначе. По достоверни сведения, дори в бурканите с компот се слагат консерванти и противогъбични и противобактериални средства. В промишлени условия нещата се приготвят в казани по един тон, и ако попадне някоя бактерия (например ботулинова, която е анаеробна, т.е. размножава се в безкислородна среда) могат да изтровят маса народ с една партида. Затова взимат драконовски мерки да предотвратят подобни ситуации. Айде ся ми кажи, защо точно производителите на котешки храни да са с нещо по-ралични? Ами нали ако някоя партида, произведена случайно с нещо кофти, вземе, че изтрови котките на хората, то репутацията им се срива, големите печалби от скъпата храна отиват на майната си, че и по-далече, а събратята-производители само чакат да се хакнат на тяхното място. Да не говорим, че в белите страни ще им скъсат задниците от съдене и последващи обезщетения за милиони. Там добрите адвокати от всичко успяват да изстискат обезщетение. Стане ли въпрос за печалби, няма място за ангелчета и розови облачета. Царица-парица, кво да се прави.Пак да кажа, предпочитам да си храня котките с истинско месо.

# 78
Ехе, благодаря на всички. И аз се надявам да мине бързо.

Инак съм в малко смешна ситуация за утре де. Клиниката е на 7 минутки пеш от нас. На връщане ще е поупоен - няма да има проблем. Ама как ще го отнеса до там нямам идея. Взех клетка от мои познати, но дали няма да буйства в нея... Thinking Е, па ако нещо ще се кача на такси. То кое ли такси ще ме вземе за 400 метра не знам ама.... Laughing

Знам, че ще мине нормално. Повече даже го мисля за очето. Ще му го оглеждат утре. Отдавна подозирам, че клепачето не е зашито добре

# 79
Стискм палци всичко да е ок!

Аз експериментално махнах сухата храна за през нощта, да видим утре сутрин как ще е.

Detelistna.chetirilinkа, има различни видове консерванти. Едни са по-приемливи от други. Но все са си консерванти де... Наистина диетата с прясно месо + други неща за балансиране е най-добрият избор. За съжаление нашият начин на живот не позволява да го прилагам на практика. Затова търся що-годе приемливи алтернативи.

И нещо, което може и да е пускано, но мен много ме развесели:
https://www.facebook.com/HappyPeopleHappy/videos/719210064799725/

# 80
Benita, мисля, че женската е в почивка, защото мяука по-малко и не бяга при нея. Но то пак ще дойде...

# 81
Котетата имат много здрави бъбреци по принцип, защото са 100%  хишници ,но все пак не прекалявайте с рибата. В нея има много фосфор който уврежда бъбреците много сериозно. И без друго във всяка протеинова храна има доста фосфор. Също така никак не е добре да се дава и сурово месо ,особено ако не се знае как е съхранявано.

Обещах ви да ви покажа един 19 годишен котак
 http://snimki.be/store/1/601432974117.jpg

Той е много сериозно болен от Великден насам..Диагнозата му е пиелонефрит /тежка форма на бъбречна инфекция/ от която вече има и увредени нефрони..Вече 6 седмици е на антибиотици, лечебна храна за ХБН , хранителни добавки за ХБН , пробиотици и витамин 12 заради анемията.. Сайта за бъбречната недостатъчност който е прикачен тук ми помогна много  да не се отчайвам, въпреки, че дните на Мърфи вече са преброени.

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 11:46 от anesy

# 82
Мърфи е страхотен.  Heart Eyes Дано да се подобри миличкият. Не се отчайвай

# 83
Напрвихме една суха тренировка с влизане в клетката. Не стана. Мятане насам-натам, а сетне като го пуснах навън дишаше милото с отворена уста учестено.

Трудно намерих такси. Едната фирма уж шофьорът се объркал и отишъл на друг адрес, другата коли нямала. ЯВно заради малкото разстияние. А изрично казвах, че ще заплатя дойно курса. Малоумници.

Накрая дойде кола. Взех клетката ама Риш си го носех аз, за да ме чувства. Ясно, че клетката му прави стрес.

Мина спокойно.
Зашиваха му обаче и клепачетата на изваденото оченце. Според доктора никога не са били шити. Сигурно защото са знаели, че може и без това. Пък и улично...
Сега му ги заши шубаво. Стана много спретнатичък.

Вече излиза от упойката по малко. Надига главица. Мъчно ми е за големите жълти камбанки и все ми е подтиснато дали не го кастрирам рано. Около 9-10 до годинка каза, че е голям докторът. Точно колко не можел да каже. Според него тамън навреме. Дано. Вече правеше опити тази сутрин да бута и комарника.

И каза, че е много красив и дълъг. Нищо че е пиратче. Ууу, и аз умрях от кеф.  Blush

# 84
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
anesy, Мърфи е много, много красив! Heart Eyes Кураж и не се предавайте! Peace

Защо ме търсиш?, браво на Пиратчето! Grinning thumbsup Всичко ще е наред, само го пази сега докато се оправи от упойката.  Peace

# 85
От сайта за ХБН който сте прикачили тук profi_1 и компания Simple Smile прочетох че ХБН с пиелонефрит трябва да се лекува с антибиотици поне 4-8 седмици и аз сама взех решение да продължа да му давам антибиотик.
Ветовете ми казаха че нямало смисъл повече от месец, но не даваха гаранция че пак няма да направи пиелонефрит, защото вече инфекцията е хронична , а и котака е стар. Имам хапчета за още 1 седмица и ще направим котролна кр. картина с биохимия идната седмица. Не знам дали е за добро ,но Мърфи вече не пие вода често , не пишка често и имам чувството че наддаде със 100-200 гр, може и да се заблуждавам де:) а може и да е свикнал с болестта и това да е типично за ХБН.

И определено храната РК за бъбречни проблеми, която внасят в БГ не струва. Или са я развалили или не я произвеждат вече във Франция.

# 86
Той се събуди вече. Куцука насам-натам. Не мяука. Обикаля мълчаливо. Подържах го докато излизаше от упойката, за да усеща познато. Но сега го оставих да обикаля.
Впрочем лекарят каза, че не е проблем, че 5 дни някой ще идва да го храни по два пъти на ден.
Нищо нямало да му стане.
Аналогията с предишния котарак и друга командировка все ме човърка. Но... явно не бива

Anesy, гледали сте значи отлично това животно. 19 години. Браво!  Това означава, че наистина сте го гледали с любов. Мърфи. Хубав. Дългокосмест.

# 87
Ехеее наистина браво на Пиратчето  Hug Юначе !!!! 
Мърфи има късмет с такива грижовни стопани , дано са му спокойни старините
Хъни  може докато се върне мацката Оли вече да е позабравил тия мераци и да се кротне Wink

# 88
Мърфи е страхотно красиво старче и се надявам да се закрепи сладурът. Прекрасно се грижиш за него явно  Hug
 Поздрав за всички от моята любима муцуна Моли Simple Smile  Heart Eyes

# 89
  • София
Мърфи е сериозен възрастен котарак. Какъв поглед само!  Grinning  Дано има късмет преброените му дни да са поне 4-цифрено число.  Hug

Защо ме търсиш, бързо възстановяване на Пиратчето! И няма какво да се притесняваш за 5-те дни. Нищо няма да се случи.

Самостоятелният престой на Гълъбинчето дори се удължи с 1 ден. Добре се е справила, а сега е още по-гальовна от преди. Освен това ѝ е харесало да има 2 тоалетни. Преминала е на "разделно отделяне" и във всяка е имало само един вид "произведения".  Mr. Green Освен това е избрала в закритата да прави по-миризливите неща. Умното си е умно! Няма да ѝ се вмирисва къщата!  hahaha hahaha

Ох, Моли!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт