Любители на Котки Тема 95

• 40 802
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София

MayyaI Маци-Златина беше чудно съкровище, но с този ти разказ  ми стана много мъчно за кученцето. Крайно време е наистина да имаме зоополиция.

И Спайк беше прекрасен. Кучето ми. Благодаря ти, мила! Hug Heart Eyes

Скрит текст:
Скрит текст:
То явно не случайно имаше цистит... както ми спи на земята и по плочките...  Naughty
Ама какво да го правя горкото. С този кожух му е горещо.

Да му е горещо, колко да му е? Wink Слагай ламинат върху плочките. Peace

Ами Майче, като му разрошиш козината, кожа не се вижда. Само пух. Буквално има пух.
Все едно е още бебе. Освен козината има и подкосъм. Все едно навън е -10 градуса. Така се е
подготвил с кожуха.  Grinning
Навсякъде сме с ламиниран паркет, но в банята (естествено) сме с плочки и той бяга там да ляга.

P.S. Това май не съм го показвала. Как опаковахме подарък. Хахаха

Как - 10 градуса? Вие къде сте?

Скрит текст:
Хахаха, в България сме. Казах ВСЕ едно е -10.
Жега е, горещо му е, но козината ми стои гъста и с подкосъм от пух. Въпреки че се скубе здраво,
явно козината му ще остане гъста през целия сезон. Rolling Eyes
Laughing Wink
Тя, и моята беше такава. Laughing Печеше се на остъкления балкон на + 50 градуса. И косми -пух над косми или обратното, знам ли? Rolling Eyes Цял ден се решехме с гребенчето и пак косми от нея и от мен. Stop
От Икеа взех една ролка , която е с лепило, та някак си се оправях. Ама на черно... Stop
Мъка, ама любима... Wink

Ааа, не. Оли не се пече. Крие се в банята и спи по плочките.  Grinning И дори не дава да го държа на ръце, защото се запарва.  Confused
[/quote]

Laughing Слагай килимче в банята. Може пък да се откаже от плочките и да му хареса пухкавото килимче. Wink
Ама как така не дава да го държиш в ръце? Няма само да се крие в банята, я! Mr. Green
Знаеш моята рецепта : бой, бой и строг тъмничен режим. Joy Joy Hug
[/quote][/spoiler]

И аз така му викам "Ти котка ли си или к'во? Я, давай котешка любов, че ще правим рекламация..." Grinning
[/quote]

Ама той е толкова сладък и пухкав, че се чудя как не е много гальовен. newsm78
Да не би вие да не му обръщате достатъчно внимание и той да ви се цупи?

Момичета и момчета, за няколко дни съм оф. Wink

# 556
Той е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО гальовен и глезен.
Идва сам в леглото и се натиска и мърка. Ляга между нас доста често, но истината е,
че му е много жега. Щом го вдигна издържа около 10 секунди и бяга. Не е, защото не обича
ласки. Но ги обича на земята, където може да си просне прегрялото дупе.  Grinning
А иначе такъв глезльо като него няма.  Heart Eyes

# 557
Много съжалявам за кученцети..
И Ноа не му се глези,  лежи по ламината на течение или в банята на плочките или върху килимчето. Като вземе да се разхлажда ляга и по первазите на прозорците..
Котака се окаьа голям възпитател-възпита навици у детето и у ММ дето аз не успях за 9год
Прибират си масата и кухненския плот, прибират си обувките в шкафа, защото може да ги намерят пред спалните,  а веднъж и на леглото,
Прибират се дрехите веднага от сушилнята или простира, ако не искаш пране с косми това е начина.
Всякакви химикалки,  моливи и др се прибират не в моливници по бюрото, а в кутии и чекмеджета... Малкия го втресе кати видя бележника си в лапите на котето

# 558
Искам да споделя нещо с вас-вчера загубихме кученцето си. Беше на 13 год. с диагноза пиометра-страшна болест, която се среща при некастрирани и незаплождани котки и кучета. Загубихме я поради лекарска и моя грешка - почина от задушаване по време на излизане от упойката, когато ветеринарят беше излязъл в обедна почивка, а аз не настоях някой да остане през това време при нея. Много е трудно, когато осъзнаваш, че не си направил каквото можеш, за да спасиш най-красивите очички-звездички. Кастрирайте в ранна възраст животинките си-младият организъм се възстановява много бързо. При възрастни животни искайте в най-критичните моменти постоянно наблюдение.
Чувствам се виновна, че я изоставих в най-трудния момент.

Съболезнования....права си, че ранната възраст при кастрация е за предпочитане. Моята писана я кастрирахме на 9 год. Оправи се за 2-3 дни, но упойката е допринесла за обостряне на ХБН, което за нас се оказа фатално. Винаги е по- добре да се мисли навреме. Откакто я изгубихме не е минал ден, без да се обвиня, че не направих и не разбрах много неща на време. Времето лекувало, но горчилката ще остане. Да почиват в мир малките невинни душички  Praynig

# 559
Днес Мърфи има лъвски апетит и сили да надвие и котака на  Hunny_bunny, както и четерима ветове наведнъж... Взе им страха за цял ден тая сутрин докато му сменяха абоката. И продължава да си е с диария.

Беба не се обвинявай за ХБН , защото надали упойката  е била причината за нея...

Причината е основно в храната с която храним нашите любимци, но и не само.. Лично аз от 7 годишната  възраст храних  Мърфи рядко с гранули , но въпреки това пак е с ХБН..Причината е че с възрастта имунитета отслабва и гадните бактерии побеждават, Оказва се че Клебсиела има всеки , но само когато съпротивителните сили отслабват , бактериите могат от стомашно чревния тракт да нахлуят в пикочните пътища и  скапят всичко.

# 560
Anesy, не го гледай, че е голям. Той сам ще се предаде. Хахаха.

# 561
Ами то хубаво да не е суха, но кажете някоя друга храна, която да е лесна за намиране. За работещи хора дето се казва, а не да се готви специално и за животното. Кажете марка, магазини. Thinking

# 562
  • На края на вселената!
Малко снимки от снощи. Имах работа на компютъра, но....
Скрит текст:
Защо ти е този компютър като имаш мен?

Спри да пишеш и ме погали!

И сега какво? Спираш го?

Тогава ще си взема мишката да я гушкам и да спя

Не! Не ми взимай мишката

# 563
  • София
Искам да споделя нещо с вас-вчера загубихме кученцето си. Беше на 13 год. с диагноза пиометра-страшна болест, която се среща при некастрирани и незаплождани котки и кучета. Загубихме я поради лекарска и моя грешка - почина от задушаване по време на излизане от упойката, когато ветеринарят беше излязъл в обедна почивка, а аз не настоях някой да остане през това време при нея. Много е трудно, когато осъзнаваш, че не си направил каквото можеш, за да спасиш най-красивите очички-звездички. Кастрирайте в ранна възраст животинките си-младият организъм се възстановява много бързо. При възрастни животни искайте в най-критичните моменти постоянно наблюдение.
Чувствам се виновна, че я изоставих в най-трудния момент.

Съболезнования....права си, че ранната възраст при кастрация е за предпочитане. Моята писана я кастрирахме на 9 год. Оправи се за 2-3 дни, но упойката е допринесла за обостряне на ХБН, което за нас се оказа фатално. Винаги е по- добре да се мисли навреме. Откакто я изгубихме не е минал ден, без да се обвиня, че не направих и не разбрах много неща на време. Времето лекувало, но горчилката ще остане. Да почиват в мир малките невинни душички  Praynig

Да, за огромна жалост ние се учим върху тях как да се грижим за тях. А те няма как да ни кажат от какво им е добре, а от какво не. Същото е с децата. Като отгледаш едно поне, и разбираш дали си се грижил и си го възпитавал правилно. В училище ни учат на какво ли не,но никой няма да въведе например предмет ''правилно отглеждане и възпитание на дете'', нищо че няма нещо по-важно от това. А например не ползвам и една десета от това, което съм учила в даскалото. Като слагам в тази десета английския и руския си език, при това наученото там е само основата, а нивото, на което съм сега, е резултат от дълги години самообразование. Досега си живея обаче без нито един път да съм се сблъскала в реания живот с тангенти, котангенти, синуси, косинуси и цялата пасмина странни и бодливи имена на училищните си кошмари. Не че би попречило да понаучат децата ни и как да се грижат и за животинчета. Е, поне аз така си мисля. 
Да почиват в мир невинните ни любими същества, Бог ни е свидетел, че ако сме сбъркали в нещо, то не е било нарочно.

# 564

Беба не се обвинявай за ХБН , защото надали упойката  е била причината за нея...

Причината е основно в храната с която храним нашите любимци, но и не само.. Лично аз от 7 годишната  възраст храних  Мърфи рядко с гранули , но въпреки това пак е с ХБН..Причината е че с възрастта имунитета отслабва и гадните бактерии побеждават, Оказва се че Клебсиела има всеки , но само когато съпротивителните сили отслабват , бактериите могат от стомашно чревния тракт да нахлуят в пикочните пътища и  скапят всичко.

Да мила, упойката не е причина за ХБН, но е влошила нещата допълнително. Така ни казаха от УлтраВет, където си я водихме... Cry

# 565
Колко си права Detelistna, щеше да е хубаво да учат децата как да се грижат за животните, вместо да ги обременяват с ненужна информация. Но щеше да е необходимо в повечето случаи да започнат от образоването на родителите. Че някой малоумници,  не знам какво възпитават.  Някакви човекоподобни,които мислят, че животните не изпитват болка и чувства  #2gunfire

# 566
Ей, сладурки : ) Трябва ми отново малко ваша помощ - с каква храна храните малко коте ( 40-45 дни) освен с бебешка котешка храна ? Дали мога с "човешка" - варени картофки, кренвирши ?

По принцип може пилешко месце, минало термична обработка, но картофи и кренвирши не е хич добра идея.

Благодаря за отговора   bouquet  bouquet

# 567
https://www.facebook.com/MissNine/videos/10152991855669749/

Кренвирш не вярвам и да яде, коте.

# 568
  • София
Да представя и нашето нежно момиче. Казва се Миси и е на около 3 години. Намерих я преди 2 г., блъсната от кола, оцеля с много усилия, но е с увреден гръбначен мозък. След дълго лечение едното краче отчасти възвърна чувствителност и тя започна да стъпва на него, макар и нестабилно и сгънато в коляното /на снимките се вижда/, другото е напълно парализирано, влачи го, затова и често е разранено. Засегната е мускулатурата на отделителната система и не може сама да си върши нуждите, но ни научиха да я обслужваме. Първоначално се опитвах да й намеря осиновители в чужбина, но постепенно толкова я обикнахме, че не можех да си представя да я изпратя на непознати хора, които не зная дали ще полагат адекватни на състоянието й грижи и така остана при нас. Като нрав е прекрасна - добричка, спокойна, страхлива, предвид случилото й се, много нежна и мила. Към момента е богинята /предполагам знаете вица/ и господарката вкъщи.

# 569
  • София
adelinda, смях се с глас на клипчето, развесели ми иначе мрачната сутрин

Общи условия

Активация на акаунт