Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 745
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • Terra incognita
Имам въпрос. Каква точно се явява Аша в дома на Мадан?

# 196
И аз не знам  Аша, на какъв точно роднина на Мадан е вдовица. И други питаха, но май никой не е давал отговор. Иначе който знае какви ги  е свършила Ичха, да сподели, че и аз изтървах. И да ви кажа нещо странно, което забелязвам, колкото повече гледам тия накичени индийки, толкова по ми харесват всички тия накити и украси и взе да ми се струва, че ние ходим много "постно " и "голо" ...☺

# 197
И на мен много ми харесват бижутата и цялата им украса. И цялото това съчетаване на цветовете им със саритата, със ширитите по покривалото на главата... В началото се чудех как не се "бият" цветовете, цялата тази шарения, но, явно това е дългогодишно умение на техните майстори, или просто усет на жените/мъжете.... Или просто добри стилисти на филма Laughing

# 198
Ананди няма ли да я пощадят накрая сценаристите...все на нея се случват разни неща

ЧЕТВЪРТЪК. Варун желае да говори с вуйчо си и Ананди звъни на Джаго. Преди да заспи Ананди си спомня мигове от детството с Джаго. На сутринта излиза с чанта, пълна с дрехи за даряване. По-късно Пуули звъни на Бейрон и му казва, че не успява да се свърже с приятелката си. Вечерта мъжът се прибира, но се оказва, че Ананди още не си е дошла. Започват да я търсят в училището и из селото, но Гули им казва, че изобщо не се е появила на работа днес. Прибират се в имението и са много разтревожени. Един работник идва и казва, че и Шавран не е бил на работа днес. Бейрон и Васант си спомнят думите на Хет Синг, че задължително ще си отмъсти и излизат. Отиват в имението на политика. Васант веднага напада мъжа, а брат му едва го удържа. Хет Синг веднага отвръща, че е политик и не би попречил на кариерата си, занимавайки се с подобни неща. Предлага да обявят публично изчезването. Васант и Бейрон никак не му вярват, но решават да идат в полицията.Там инспекторът ги пита дали има възможност тя сама по свое желание да е напуснала имението или селото. Взима нейна снимка. По-късно родителите на Шавран пристигат в имението и искат да знаят къде е синът им- сутринта Ананди е отишла при него с чанта с багаж, а той също е излязъл с такава. Бейрон изпраща угрижените родители, а всички се чудят какво може да прави Ананди с Шавран. В Мумбай Джагдиш сънува прострелването на Ананди и инцидента с джипа, събужда се разтревожен. На следващия ден и звъни, но не успява да се свърже. Звъни в имението, но и от там му затварят. Родителите на Шавран идват отново този път със снимка на Ананди и Шавран на колело(изгледа фалшива), държат сметка на семейството, че не им е казало по-рано, че и тяхната дъщеря е изчезнала.Обвиняват Ананди, че е прелъстила сина им, който на всичкото отгоре е и по-малък от нея. Цялото семейство е шокирано. Гена и Сумитра се качват в стаята на Ананди и виждат, че действително липсват дрехи и бижута. Сумитра не може да повярва, че момичето може да стори подобно нещо, припада. Лал идва да я прегледа и като научава, че Ананди е изчезнала, уверява семейството им,че тя никога не би предала доверието им. Някой звъни и казва, че Шавран е взел пари по-рано днес. Всички си спомнят моменти от миналото, в които Ананди е била любезна към момчето. Пристига мъж, близък на съпруга на Гаури, който научава какво се е случило и веднага казва на бащата на Гаури, че Ананди е избягала с друг. Гаури не се суети и веднага казва на Джагдиш. Той не може да повярва, а Гаури се опитва да го убеди, че е нормално на нейната възраст да има подобни стремежи. Джагдиш обаче е категоричен за Ананди на първо място е семейната чест, няма нищо по-важно, най-малко личните и желания и капризи.

# 199
  • Варна
Май,на тоз`въпрос и сценаристите няма да могат да ти отговорят - и те не са решили още  Mr. Green  
Още в началните серии,имаше един епизод,когато Мадан отиде в дома на Калияни,да се разправя,защо Ананди дала гривни на Аша и така се била подиграла с честта на починалия му брат (демек,Аша му е снаха-вдовица на някакъв починал негов брат) ... После пък се оказа,че няма друг брат,освен оня мръсник,дето го изпъдиха  newsm78 
А може пък да е вдовица на някой братовчед, на когото Мадан казва брат - виждаме, че при индийците, понятията брат и сестра са доста по-широкообхватни  Wink

# 200
Май,на тоз`въпрос и сценаристите няма да могат да ти отговорят - и те не са решили още  Mr. Green  
Още в началните серии,имаше един епизод,когато Мадан отиде в дома на Калияни,да се разправя,защо Ананди дала гривни на Аша и така се била подиграла с честта на починалия му брат (демек,Аша му е снаха-вдовица на някакъв починал негов брат) ... После пък се оказа,че няма друг брат,освен оня мръсник,дето го изпъдиха  newsm78 
А може пък да е вдовица на някой братовчед, на когото Мадан казва брат - виждаме, че при индийците, понятията брат и сестра са доста по-широкообхватни  Wink

Тя не нарече ли Мадан Чичо? Аз тогава започнах да се чудя, защото преди уж така се говореше, че е била жена на някакъв негов починал брат, ама да не би тоя мръсникт да е имал син, който е починал и тя да е била негова жена? Той преди не говореше ли нещо, че е имал син, или аз нещо се бъркам? То от толкова епизоди вече човек не може да им хване родата.

В светлината също имаше нещо подобно. Майката на Сурач беше казала, че свекърва и е починала, а после изникна от някъде някаква свекърва, на която си казваше майка и така и не разбрахме как я възкресиха сценаристите.

То май и с оняЧичо на Гаури става нещо такова. Уж тя беше казала, че нямат кръвна връзка, а после майка и като си говореше с баща и, каза, че трябвало да говори с брат си. Иди, че ги разбери.

Бандитка, вярно ли е това, че на времето са изгаряли живи момичета заради зестра? Намерих скоро някакъв такъв филм, даже беше дублиран. Казваше се ще загаснат ли кладите. Там някаква я поляха с бензин и я изгориха жива в къщата на съпруга и. Аз не можех да разбирам всичко и много неща така и не ми станаха ясни, ама достатъчно разбрах за да ги сънувам после седмици наред..

За вдовиците съм чувала, че са ги изгаряли първо начално, но за зестра не бях.

# 201
  • Варна
Чичото, дето осакати детето на Сугна нямаше деца. Лелята тогава беше казала, че тъй като той е лош човек бог не им е дал деца. А Аша някъде бяха казали, че е на някакъв брат, наистина. Тя си е в дома им от началото на филма.

# 202
И аз  ги гледам булките и кармата, обачче тия пътеки не мога да ги изтърпя, много ми е дразнещо като след всяка реплика вкарват някакъв напев и показват лицата на всички присъстващи по няколко пъти. Едната серия, която се насилих да гледам имаше точно 19 реплики, през останалото време "дум дара думдааа" и по 100 пъти от 100 ъгъла лицата на хората там. Мнооого бавно, много мудно, не е за мен...
Ичхито от Моята карма много ме дразни от самото начало, за разлика от Ананди от Булката, която е добра, Ичхи си е направо плужек, като мекотело, уж много мисли за другите, пък все покрай нея хората страдат. Майка й пък ми е адски противна, с това изражение на пребито теле, падам просто...
Интересно ми е къде изчезна Ананди, някой споменавал ли е в темата? Отвлечена ли е?

# 203
  • Prague Czech Republic
Да ще бъде отвлечена, Ананди!

# 204
Ха-ха, много ми хареса това "с поглед на пребито теле" Joy  Все не можех да направя сполучливо сравнение.

# 205
Angun, абсолютно съм съгласна, съвсем наскоро и аз отбелязах, че правя огромна разлика между характерите на Ананди и Ичха, въпреки че съм наясно, че на пръв поглед някой би могъл да направи аналогия.

# 206
Мале, колко е противна таз Гурда... Колко е доволна, какво злорадство се четеше в погледа й и усмивчица една подигравателна, също и баща е - мазник гаден. Как клюките нарастват, като снежен ком, първо полицаят каза, че Анандито е изчезнала, и възможно е избягала...
Баджанака каза че избягала, понеже в полицията бил видял Бейрон, който търси снаха си, която е изчезнала. Бащата на Гурдата вече не казва, че Анандит е изчезнала, а просто е избягала
А пък Гурдата направо я нарича пропаднала, понеже избягала с чуждо момче, е... уж била я разбирала

# 207
  • Варна
Бандитка, вярно ли е това, че на времето са изгаряли живи момичета заради зестра? Намерих скоро някакъв такъв филм, даже беше дублиран. Казваше се ще загаснат ли кладите. Там някаква я поляха с бензин и я изгориха жива в къщата на съпруга и. Аз не можех да разбирам всичко и много неща така и не ми станаха ясни, ама достатъчно разбрах за да ги сънувам после седмици наред..
За вдовиците съм чувала, че са ги изгаряли първо начално, но за зестра не бях.
Преди години гледах един френски филм, по действителен случай: Френски филмов екип ще снима филм,в който действието се развива в Индия и са там,за кастинг, за изпълнителка на главната роля-не си спомням защо, не желаеха професионална актриса, но държаха да е индийка. И се появи една млада жена, която направо падна на колене пред комисията по кастинга и обляна в сълзи започна да ги моли, да изберат нея, понеже парите и трябвали, за да откупи живота си от съпруга си и майка му. Тя била без зестра или с малка зестра (не помня точно), но се появила някаква кандидатка за мъжа и, която обещавала голяма зестра, ако се ожени за нея.  Но развод не може. Единственият начин за мъжа и и свекърва и, да се отърват от нея, за да разчистят пътя на булката със зестрата, е като я убият. И тази жена беше абсолютно убедена, че ще бъде убита, ако не донесе в къщи пари (повече от зестрата на другата). Французите не и повярваха, решиха, че тя ги изнудва и не я избраха за ролята. Малко по-късно научиха, че младата жена е умряла по мъчителен начин, след "битова злополука" - всъщност, свекървата и и мъжът и я заляха с вряща мазнина и тя умря от изгарянията ... Тогава ми рухна детската представа за индийците, като за образец на духовни и природно мъдри хора ...

Мале, колко е противна таз Гурда... Колко е доволна, какво злорадство се четеше в погледа й и усмивчица една подигравателна, също и баща е - мазник гаден.
Направо им потекоха лигите и напълниха гащите от кеф, цялото семейство - невестулки подли  Sick Вече си представят, как в Джейтсар ще посрещнат Гаурито, паднали по очи ... Ама пак ще гризнат дръвцето, нещастниците!  Mr. Green

# 208
ПЕТЪК. Джагдиш е притеснен за Ананди и решава да отиде в Джейтсар. Гаури побеснява. Медувременно Васант споделя с Гена съмненията си, че е възможно Ананди да е избягала, все пак е млада. Родителите на Гаури са притеснени от постъпката на зет си, но все пак успокояват дъщеря си. В имението пристига кметът, който също е на страната на Ананди, но останалите селяни започват да я одумват, когато на вратата се появява Джагдиш и категорично заявява, че е дошъл да я намери и да докаже на всички, че тя не е способна на подобно нещо. Всички си тръгват. Той се качва в стаята на майка си и и обещава, че ще върне момичето на всяка цена. Никой не му говори, но всички са обнадеждени и в обляни в сълзи, най-вече Сумитра. Мадан пристига в имението. Джагдиш влиза в стаята на Ананди и, виждайки снимките и, спомени от детството нахлуват в съзнанието му. В хола Мадан е бесен, казва, че възрастните в този дом сами са си виновни, давайки толкова свобода на малката си снаха. Държи Шавран да бъде заловен, тъй като е откраднал пари. Тръгва си. Джагдиш слиза долу и също обвинява баща си, че не се грижи за Ананди, той вече няма права над нея, но тя е член на семейството и е поверена в техните ръце, дори не са започнали да я издирват. Излиза. Първо отива в участъка, където му казват за Шавран. След това посещава дома на момчето. Поведението на родителите на Шавран го кара да се съмнява в тях. Те започват да обвиняват Ананди за всичко. Джагдиш вижда, че са си приготвили пресни сладки в кухнята. Тръгва си и им казва, че ако поне малко бяха притеснени за сина си, нямаше да празнуват с халва. Отива в дома на Гули. Момичето е много притеснено, очевидно крие нещо, ту казва, че Ананди е била в училището, ту, че не е ходила изобщо. На прозореца се показва мъж, който се крие от останалите, но определено я плачи. Гули се разплаква и Джагдиш си тръгва. По пътя го среща едно момче, подава му парче хартия и му казва, че въпросът е на живот и смърт. Листът е от Гули и на него пише, че Шавран и други мъже са отвлекли Ананди, но я заплашват, че ако каже, нещо ще убият приятелката и. Междувременно Ананди е в къща в гората, завързана и с кърпа на очите. Отказва да яде. Хвърля подноса и мъжът за малко не я удря, но друг влиза и му казва да спре. Казва, че шефът им идва. А следващият, който се появява е именно Хет Синг
. Следват е от Шавран. Политикът се радва да види Ананди в това състояние

# 209
Сега изгледах епизода и си мисля, че в университета 5 години ги учат единствено и само да мерят кръвно  Mr. Green

А видяхте ли в този палат на Калиани  колко занемарени са мебелите...като втора употреба, толкова ли нямат пари да купят нови

Общи условия

Активация на акаунт