Преди да почна да гледам Булката /в началото се загледах точно от културен интерес/, свързвах тази страна с извисена духовност, будизъм /във по-философско-религиозен начин/, ашрами, йога /пак заедно с философията/, култура, традиции... Даже преди това правехме някакви планове за екскурзия до там /не сме се отказали, но сумата си е значителна/.... Но, гледайки все повече и повече, четейки постовете на Бандитка /не само тук/, започнах да изпитвам много раздвоени чувства... Знам, че един филм не може да обхване целия спектър на индийското общество, знам, че всичко изброено от мен съществувава в реалния свят някъде си и при някои, но, може би основното, което ме разочарова конкретно за селата е тази безумна ограниченост, липсата на права за жените /по принцип не съм феминистка/, по-скоро всичките тези ограничения.... За мен те са като деца - живеят си в някакъв техен си свят - богове, богини, празници, фестивали... малко свобода за жените... Невежеството, ограниченията, закостенелия мироглед, направо ме взривяват.... Знам, че и да прочета 100 книги, и да отида на екскурзия, няма да мога да разбера /или да ми хареса/ този начин на живот.