Критерии при избора ви на основно училище

• 9 623
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
Да си призная честно нямам представа как са организирани занималните?Предполагам,че възпитателите са втора смяна учители,които ги поемат от обяд до 17-18h.Там си пишат домашните главно.Мен лично ме притеснява това,че подготовката няма да е ефективна,децата ще се разсейват,който си написал сам домашните написал,кой преписал от другарчето или дъската и т.н.Не претендирам,че съм педагог,като тези завършили пуп и нуп,но съм учител по английски език и мисля,че от обща култура все пак мога да работя с детето в къщи поне до 4 клас.

Ако имате възможност- работете си вкъщи. Няма как да е ефективна подготовката с 20+ на брой деца. Особено когато се налага да се прочете урок, да се осмисли, да се помисли над съчинение или по- сложна текстова задача.
За мен занималнята е краен вариант, към който следва да се пристъпи при реална липса на всякаква друга възможност. Peace

# 136
Занималнята за мен е необходимо зло-при липса на друга възможност. Пишат си домашните,да. Но не мога да си представя как двадесет и няколко деца ще си прочетат текста на глас. И като резултат не всички четат добре-гладко и без грешки.Говоря за втори клас.Учителката ни е чудесна,но не може да огрее всяко дете и да види как е възприело и усвоило преподадените му уроци.

# 137
Разбира се, че занималнята е твърде важна, ако човек няма избор и се налага детето да затвърждава знанията в класната стая.
Под занималня имам предвид и възпитателя, но и броят на записаните при него деца, както и личните характеристики на самите деца.  Peace Не всичко може да се предвиди и предугади.

# 138
  • София - Рим и обратно
При положение, че в занималнята събират 2-3 класа с незнайно кой учител, цяла лотария си е. Именно това ме накара с чиста съвест да избера частно училище за началното образование. Предполагам, ако имах възможност да се занимавам с нея пълноценно след занятия, щях да се спра на що-годе приличното ни квартално училище.

# 139
Не във всяко училище ги събират. При нас всеки клас беше самостоятелен. Нашата не беше добра, но в съседен клас подготовката беше на ниво. Затова съм съгласна, че е важно, на практика обаче не може да се предвиди, защото не винаги се знаят учителите предварително.

# 140
При положение, че в занималнята събират 2-3 класа с незнайно кой учител, цяла лотария си е. Именно това ме накара с чиста съвест да избера частно училище за началното образование. Предполагам, ако имах възможност да се занимавам с нея пълноценно след занятия, щях да се спра на що-годе приличното ни квартално училище.

Ако се събират 2-3 класа, аз бих си оставила детето у нас да се готви. Видях, че може да се получи вече. Вечер родителят само трябва да препита и прегледа, поне в началните класове.
Но дори и да не са събрани по няколко класа, много често занималнята не е за препоръчване.
Ако пък човек е опитал и не е доволен от неговата, трябва да си потърси алтернатива.

# 141
  • София
Ако се абстрахираме от другите фактори и условия, кое училище бихте избрали: това с 6 първи класа (до Е паралелка) или това с 3 (до В)? Тотално и отровено съм объркана вече...

# 142
  • София
Ако, както ти казваш, се абстрахирам от останалите условия, бих избрала това с по-малкото паралелки.  Peace

# 143
Зелено човече, у-щето с трите класа спокойно догодина може да стане също с 6, предвид големия набор 2009 г., който се задава. В нашето у-ще м.г. излезнаха 2 четвърти класа, тази година влезнаха 5 първи.

# 144
  • София
За мен това никакво значение няма. Стига място да има в у-щето и заради това да не ги накъсват на някакви смени още от първи клас или пък да се налага по 3 класа да делят салона по физическо например.

# 145
  • София
Училището с 6-те целодневни първи класа (плюс още един първи клас, но само до обед) от втори клас е на смени.
За другото още нямам информация.
Моят бъдещ първолак е точно от този набор 2009, големичкият. Бяха приели удължаване на платеното майчинство скоро преди това и много хора се решиха за дете. Предната година удължиха още малко и...

# 146
Конкретно за училищата, за които пита зелено човече имайте предвид, че агресивните ученици и тези с лоша дисциплина, които биват изгонени от това с повечето паралелки, отиват в онова с трите. Поне такива наблюдения имам от випуска на дъщеря ми, която учи в първото.

# 147
  • София
Аз бих избрала училището, което ми харесква повече. Броят паралелки няма значение ако има място и не е причина за двусменен режим например.

# 148
  • София
Наборите 2007-2009 са бая големи и все ще са в силна конкуренция занапред 😳

# 149
  • София
В това с многото паралелки тази учебна година 2 клас са 2 смяна.
НО набор 2009 е по-голям, да, не е гаранция догодина дали и другаде няма да се случи така...

Общи условия

Активация на акаунт