Критерии при избора ви на основно училище

• 9 637
  • 155
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз също ще говоря изрично сина ми да не е в един клас с въпросното дете, защото се очертава да учат в едно и също училище.

Хем звучи грозно, хем и ти ще гледаш да не са в един клас...
За другото вече професии и т.н. не знам как може да се знае... а и не смятам, че това е гаранция за нещо, частното у-ще също не мисля, че гарантира възпитани деца, спокойна обстановка и т.н.

# 106
Аз също ще говоря изрично сина ми да не е в един клас с въпросното дете, защото се очертава да учат в едно и също училище.

За другото вече професии и т.н. не знам как може да се знае... а и не смятам, че това е гаранция за нещо, частното у-ще също не мисля, че гарантира възпитани деца, спокойна обстановка и т.н.

Да, грозно е, защото нито децата със СОП, нито родителите им имат вина за състоянието им.
Грозно ще е и това, което аз ще направя, но пък в случая спокойствието на собственото ми дете е най- важно за мен. Въпросното дете е много агресивно, ако беше кротко нямаше да реагирам така.

# 107
И аз мисля, че децата със СОП трябва да бъдат интегрирани в масовото училище, може би като се намери подходящ начин с ресурсен учител. Не съм специалист в тази област и може и да не се изразявам правилно. Децата и родителите на тези деца не са виновни за това, така, че трябва да им се подаде ръка. Аз лично не съм се интересувала има ли деца със СОП в класа, в който сме се записали, защото за мен това не е важно. Ежедневно се опитвам да науча дъщеря ми на толерантност към различните.
Друг важен критерий за избор на училище е и наличието на занималня.

# 108
  • София
Именно, точно за такива много агресивни и аз говоря и грозно или не, да бих предпочела такова дете да няма в класа ни. (то и да не е със СОП, ако имаше прекалено агресивно дете и моето не се чувстваше добре сигурно бих мислила за преместване)

# 109
Та като сте започнали тази тема искам да попитам как да процедирам в този случай.Имам позната и съседка,която още сега ми намеква,че иска нейното и моето дете да са заедно в първи клас,а аз не искам,защото нейното дете е невъзпитано,нахално и бие /удря моето.Какво да правя,ако се паднат в един клас,мога ли да си преместя евентуално детето в съседния.Искам детето ми да учи в това училище,но не и с въпросното дете.То си е нормално,не е със СОП,ако това има значение.

# 110
  • София

Най-добре децата със СОП да ги застрелваме, да не се мъчат, че и да не пречат....
Никой ли не го е срам?

# 111
Напротив, аз си признавам, че това, което мисля е грозно, но в случая съм длъжна да мисля за детето си.
Не мога да позволя да ходи със страх на училище, защото в момента всички деца от групата на въпросното дете се страхуват от него, защото ги бие и блъска.
Щом моето дете разказва за това, а дори не са в една група.
И тъй като виждам,че нито родители, нито учители са способни да се справят с него, единствения изход е дистанция.

# 112
  • София
Ако става въпрос за  изразена агресия (с или без соп всъщност) изобщо не ме е срам, че не бих искала да е в един клас с него.

# 113
Gitadam...ти всичките ли деца в класа познаваш? Ами ако попадне дъщеря ти на още по агресивно дете какво? От клас в клас ли ще я местиш?

Сина ми и съседче от блока са в една група в ДГ. Пред блока са заедно. Аз не харесвам детето но играят понякога. В ДГ никога не играят заедно.

За децата със СОП е ясно , че зависи от каква камбанария гледаме. В ДГ дете със СОП е дете на мой колега. Децата не играят с него. Опитвах се да накарам моя да играе но не се получи. Колегата смята че децата са много зли. Аз мисля че са откровени. Съчуствам ужасно на родителите на тези деца. Но няма как насила да накарам детето си да дружи с тях.

# 114
  • София
А като си помисля, че мойто зорлем учителката искаше да го изкара със СОП...

# 115
  • София
Напротив, аз си признавам, че това, което мисля е грозно, но в случая съм длъжна да мисля за детето си.
Не мога да позволя да ходи със страх на училище, защото в момента всички деца от групата на въпросното дете се страхуват от него, защото ги бие и блъска.
Щом моето дете разказва за това, а дори не са в една група.
И тъй като виждам,че нито родители, нито учители са способни да се справят с него, единствения изход е дистанция.
Децата са добри по природа. Ние възрастните сме отговорни за всичко. Не бива дете да бие и блъска съучениците си. Това може да го прави както дете с диагноза, така и "нормално" дете. Учителите трябва да се справят, родителите трябва да ги подкрепим, децата са невинни. Да ги изолираме и дистанцираме не ни прилича на възрастта. На това ли искаме да ги научим?

# 116
Да,познавам ги.Познавам ги,защото са една пг и именно,когато се формира първи клас всички ще бъдат заедно.Т.е госпожата от групата ще ги поеме от първи до четвърти клас.

# 117
.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 23:11 от Анонимен

# 118
  • София
emilia123 , нима трябва да науча детето си да търпи удряне и блъскане, само, защото някое дете има проблеми?!
Интеграция, но в границите на общото добруване , ако едно дете създава  напрежение и стрес за 25 други, то тогава мястото му не е сред тях.
Да, уча детето си да го отбягва, защото имаше случай на дете от нашата група/ пак подчертавам, че са от различни и се засичат веднъж седмично за малко на двора/ с разбита глава от въпросното.
Не знам до колко родителите се стараят и си дават сметка , но и останалите деца не са виновни с нищо, за да търпят насилие.
Това прилича на някаква война между деца. Не казвам, че трябва някой /болен или не/ да малтретира децата ни. Казвам само, че децата не са виновни. Учителите и ние родителите трябва да предпазим децата от различните. Какво е виновно дете със СОП, за да бъде изолирано? Явно възрастните не са се справили, не е ли така? Единственото, което искам е да не говорим за малолетни деца като за престъпници.

# 119
  • София
Тя учителката нито може, нито й е работа в у-ще да е нон стоп падарин на децата.

Общи условия

Активация на акаунт