Критерии при избора ви на основно училище

• 9 639
  • 155
  •   1
Отговори
# 90
Госпожа с отлична репутация за пред родителите се оказа такъв невероятен характер в отрицателния смисъл на думата. Само как умееше да се мазни на възрастните и на децата им, когато не са сами, а какво се случваше в класната стая, си оставаше там. Някои деца се усетиха, оплакаха се, явно осъзнаха, че това не е нормално поведение. Това с префектаната репутация е като градските легенди малко, като нарочат някого за звезда, трябва голямо сътресение да се случи, за да прозрат истината.

# 91
  • София
Анонимен, ще ме прощаваш, но има учителки, на които с нищо не може да бъде накърнена репутацията. Това, че някоя си уж била добра, ама се мазнила и т.н., говори, че не е била правилно преценена. За щастие съществуват прекрасни учители - и като педагози, и като хора.  Peace

# 92
  • София - Рим и обратно
Госпожа с отлична репутация за пред родителите се оказа такъв невероятен характер в отрицателния смисъл на думата. Само как умееше да се мазни на възрастните и на децата им, когато не са сами, а какво се случваше в класната стая, си оставаше там. Някои деца се усетиха, оплакаха се, явно осъзнаха, че това не е нормално поведение. Това с префектаната репутация е като градските легенди малко, като нарочат някого за звезда, трябва голямо сътресение да се случи, за да прозрат истината.
Именно. Имаме си такъв пример в градината. Едната госпожа - прехвалена, повечето родители се кълнат в нея, но какви неща съм чула "погрешка" ooooh!. Чак тогава си обясних защо дъщеря ми ходи с нежелание в нейните смени. Има безпогрешна репутация, но само според родителите. Същото се получи и с голямата ми дъщеря, когато тръгваше на училище - много проучване, много нещо, записах я при силно препоръчана госпожа. И какво стана - 1. пенсионираха я в средата на годината по неясни причини; 2. Детето малко след това ми сподели, че е била "ужасна", а новата е страхотна Crazy. Така че....
За първи клас сега за малката, избрах учителка, която с очите си видях, че децата обожават.

# 93
Най-показателно е това, че въпросната учителка с много добра репутация, всяка година сменя тандемния си колега. Един пък да не е достоен.  Rolling Eyes Който не са го накарали да напусне, сам е избягал с писъци. Не се усеща обаче, защото децата са там само за една година.

# 94
И аз от "градските легенди" най-много се опасявам.  newsm78
При нас в градината точно Цербера е с репутацията на отлична госпожа, дори има награди. Според ръководството явно, но не и според децата - дъщеря ми също многократно ме е убеждавала, че госпожата е любезна и усмихната само с родителите.  Rolling Eyes

Сега тази за първи клас ми я препоръча много близка приятелка на майка ми, която е учител в същото училище, но на по-горни класове.

Някак не смея да рискувам да отделя детето от другарчетата /вече споменах какъв срам ни гони.../ и да заложа на учителка, за която нямам лични впечатления. Всеки си има свои критерии и преценки. Не знам доколко се припокриват...

А другите учителки в крайна сметка също се предполага да са добри - училището е най-прехваленото в града - с най-високи резултати.

# 95
Положението е всичко е зависи, Утро. Децата в училище се групират и прегрупирват в разни състави. Училището и градината не са сходни по логика в отношенията между децата. В училище донякъде индивидуалността е много по-водеща, макар и трудна за възприемане. Аз за моето дете бих имала предпочитания да бъде в един клас с деца, чиито възможности и потенциал познавам. Ако се случи да са заедно с двете й приятелки - ще се радвам. От сходно тесто са и едва ли биха създавали проблеми с дисциплината по приятелската им линия. Единствено ако има приятелство бих следвала децата да са водещи при избора. Но ако е само, защото е свикнала с някого като компания и нищо повече - твърдо бих избирала госпожа, ако въобще има избор в системата.   

# 96
На първо място при избора ми на училище е какви деца посещават въпросното училище. Така беше и при избора на детска градина и ясла и съм доволна от избора. Средата е много важна, в предвид това, че детето прекарва доста време с тези хора. Личното ми мнение е, че каквато и да е учителката, ако децата не стават, резултатът няма да е задоволителен за мен.
От друга страна, нормално е в детска градина/училище, което се посещава главно от деца на родители с професия и добро образование все пак да се опитват да държат някакво ниво.

# 97
  • София
От друга страна, нормално е в детска градина/училище, което се посещава главно от деца на родители с професия и добро образование все пак да се опитват да държат някакво ниво.
А от къде черпиш информация дали родителите са адвокати или кранисти, примерно?

# 98
  • София
Най-общо предполагам, че може да разбере дали има много деца от малцинствата и дали има много деца със соп по класовете.

# 99
  • София
И какво значи "какви деца", как го разбирате? Освен ако има крайности като валящи се пияни-заляни ученици около училището (например), как преценявате децата?
П.П. Малцинствата ОК, виждат се, ама може да има и чисто бели кофти елементи. Simple Smile

# 100
  • София
Най-общо предполагам, че може да разбере дали има много деца от малцинствата и дали има много деца със соп по класовете.
За малцинствата е ясно. За СОП, също, понеже има лимит на тези деца във всеки клас. Пък и те не са прокажени.  Rolling Eyes
Толкова снобско ми прозвуча постът, че думи нямам. Родители, професии, добро образование, не знам какви си деца...
Надали доброто образование винаги е предпоставка и за добро възпитание.

# 101
Изборът по така зададените критерии е възможен и се нарича частно училище.

# 102
За децата със СОП прозвуча много грозно.
Макар, че в нашата ДГ, в другата група, има такова дете и създава много проблеми и на учителките и на останалите деца. Общо взето им вгорчава дните, притеснява и тормози децата, така, че проблема си е реален, но системата е така устроена, че и в най- добрия клас може да попадне такова дете.

# 103
Звучи грозно, но да си кажа правичката, и аз гледам да няма в класовете на децата ми, такива със СОП, който има активен характер.

# 104
Аз също ще говоря изрично сина ми да не е в един клас с въпросното дете, защото се очертава да учат в едно и също училище.

Общи условия

Активация на акаунт