Критерии при избора ви на основно училище

• 9 653
  • 155
  •   1
Отговори
# 75
Ирис, благодаря. Мързеше ме да пиша очевадни истини.
+ съвсем характерните за някои колективи особености, породени от стимулиращо-следствени връзки.
Човече, затова и по-нагоре писах, че не всичко е в изборътна пръв учител. Може да напусне по всяка възможна и невъзможна причина, защото е човек. Този филм го гледаме в момента в групата в детската градина. При чудесни първи учители и чудесен директор (лично мнение, но харедвам наистина) първо едната госпожа напусна и оттам насетне колелота се завъртя. Липса на добри кандидати, но избран човек с много прилична и авторитетна автобиография, който се оказа много кофти пръчка. Екипът замина, миналата есен замина невероятната ни госпожа, последва нова, която пак така с добра професионална автобиография ... И какво като всичко в началото е било ок.   Rolling Eyes

# 76
Директорът трябва да бъде преди всичко мениджър. Да остави учителите да работят спокойно. Да има лостове да амбицира учители и деца за успехи. Да не обръща внимание на интригите на родители, на претенциите им.
За мен е важно и учител, и директор, и ред в училището.

# 77
  • София - Рим и обратно
Ирис, много точно си формулирала важността на фигурата директор. Ако тази фигура не става, цялото училище запада. Мислех, че е ясно за всички, ама явно не Simple Smile.

# 78
И откъде намирате толкова много информация, и то достоверна , за тази фигура?
В общия случай мненията са от други родители, които нямат подробен поглед върху директора и повечето учители. Особено в начален курс родителите се сблъскват само с учителя на детето си и мнението им за училището и атмосферата в него се гради на база сблъсъка с този учител.
Вие сте явно големи детективи, някои малки си признаха, че почти нищо не са успели да разучат за учителките предварително, а вие чак личността на директора разнищихте.

# 79
Ами по-добре родителят да бъде детектив, преди записването в първи клас. Иначе след четвърти клас трябва да стане такъв - за преместването. Това е от личен опит

# 80

Всъщност как се управлява училището  се вижда доста лесно. Обикновено като го разгледаш отвън и отвътре, двора, салона, стола и лавката и се повъртиш в междучасието и поговориш с охраната, и всичко ти става ясно.

# 81

Всъщност как се управлява училището  се вижда доста лесно. Обикновено като го разгледаш отвън и отвътре, двора, салона, стола и лавката и се повъртиш в междучасието и поговориш с охраната, и всичко ти става ясно.

При последните избори аз разглеждах изложбите,  а мъжът ми поразгледа тоалетните. Останалото се вижда и отвън. Wink

# 82
 Елена Ди , нали се сещаш, че няма общовалидно правило?!

Лично при мен голямата ми дъщеря изкара до 7-ми клас в училището, което сега на драго сърце ще пропусна и ще запиша малката в друго. Наблюденията ми за директорката са именно лични и са осъществявани през цели 7 години.

Навремето с първото дете бях неопитен родител и наистина подходих първосигнално - записах детето в най-близкото училище. Сега обаче смятам за по-удачен ход да се проучи предварително всичко - и учители, и директор, и условия, и т.н.

# 83
  • София - Рим и обратно
Изобщо няма нужда да си никакъв детектив, за да отгатнеш бива ли го директорът точно, или не. На мен, примерно, много по-мистериозно ми се вижда предварителното разгадаване коя учителка е по-по-най. Директорът си е директор и е един, а работата му си личи дори само отвън по сградата и двора.

# 84
  • Sofia
Аз от доста време се лутам и търся най-доброто за моите деца училище. Последните 3 год обиколих доста училища, четох, рових, говорих и т.н. В края на краищата пак избрах кварталното училище. В София транспортът в пиковите часове е голям проблем, а аз съм на работа от 7.30 и ми беше трудно да си представя как до 7.30 ще заведа децата през 3 квартала и ще стигна до работа. Така че удобното местоположение се оказа важен критерии. Освен това всъщност много харесвам кварталното училище - основно е (няма големи деца и до 7 кл. е едносменно), има занималня до 6 клас вкл., хубава база, много спортове, математическа паралелка, директорката е нова, много активна и амбициозна и т.н. Та това са ми критериите. Естествено ще има и неща, които няма да ми харесат, но това навсякъде е така. Идеално училище няма, нито идеална учителка. Въпросът е положителните страни да са повече. И понеже днес излиза класирането стискайте палци да влезем.  Laughing

# 85
  • София
И аз много бих се радвала, ако кварталните ни училища ни устройваха. За жалост в Дружба положението с училищата не е добро.

# 86
  • София
И аз много бих се радвала, ако кварталните ни училища ни устройваха. За жалост в Дружба положението с училищата не е добро.
В какъв смисъл? Брат ми завърши отдавна 163-то, а кръщелникът ми сега е в 150-то. Не съм чула да има някакви сериозни забележки. Разбира се, не бих оставила обучението на детето си само в техни ръце, но аз поначало не бих го оставила май, в което и да е училище.

# 87
Айде сега нова дилема - препоръчана учителка ли да избера или децата от групата ни? Проблемът е, че детето ми е много стеснително / не знам на кой се е метнало такова/. Предполагам му повлия факта, че сменихме три групи в детската градина / така се случи/. И сега съм изправена пред тази дилема : да го запиша в клас, където ще са повечето деца от групата ни в детската или да го запиша при препоръчана госпожа?
Най-добре ще бъде самите деца да се паднат при нея, но.... Имам време да се моля за такова чудо до понеделник.  Crazy

Моите размисли клонят да избера децата.  newsm78 Тя сега е втора година с тях  и тъкмо започна да се поотпуска. Иначе да я цопна за пореден път в съвършено нов и непознат колектив... Ох, стресирано ми е...
А от друга страна госпожата не е без значение - търся търпелива, с подход, да ми предразположи детето. Нали ги виждам в градината - едната цербер, другата - много свястна и детето ми много я харесва, ходеше с удоволствие, когато се падаше тя на смяна.

Вие как бихте постъпили?

# 88
  • София
Зависи препоръките доколко "тежат". А другата госпожа - за нея знае ли се нещо?

# 89
  • София
утро, аз госпожата е с отлична репутация, избирам нея, без да се замислям.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт