Февруарчетата хапват ягоди, черешки - изцапани са вече всички дрешки!

• 31 779
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами☺! За съжаление едва преди няколко седмици открих този форум, но от тогава ви чета с голямо удоволствие и реших да се включа.

Казвам се Пенка и съм мама на Емилия (нагалено и казваме Мили), родена на 1.3.14 (4 дни след термин). Надявам се да ни приемете във вашата компания, въпреки че Мили не е февруарче 😉.

Сега трябва да спра да пиша, но след малко ще продължа, за да разкажа още малко за нас...

# 661
Добре дошли, MilliMama и Еми! Simple Smile
Ще се радвам да споделите мерки при раждането и при 1 годинка, за да ви впиша на първа страница.
Бизи, с теб сме!  Hug Всичко ще си е наред.

# 662
  • София
Здравейте!
Алекс е добре, няма повторение на трмпературата. Днес вече реших и се престраших да му махна памперса. Имаше само една авария след следобедния сън, за която аз съм виновна, трябваше да сложа памперс, но реших да не го обърквам. Следобедния и вечерния сън явно ще са с памперс обаче.
Весел ден!

# 663
  • NE
Бизи Добре, че е бил малкия дявол. Това със спешните центрове и педиатрите за голям град като София е безумие направо, ама какво да се направи. Важното е че са ви погледнали и сега имаш план за действие. Така миналото лято като ми вдига цял ден Т и педи нищо не можеше да направи по телефона ми каза да си го водя в спешното. Оттам извикаха педиатър от детското отделение и дадоха доза Миг и изчакаха докато се пооправи. И добре, че отидохме защото се оказа още по-зле положението.
Добре дошли на MilliMama и Милиbouquet

# 664
Ето ме отново... Мнооого ми е познато това, което пишете за тръшкането и ината;-). Емилия точно в момента е в една фаза, в която непрекъснато се ядосва и изпада в истеричен рев ако нещо и се вземе или не получи това, което иска... Аз все си казвам че е нормален процес това и тя така се научава, че има граници и правила... Това малко ми помага да запазя спокойствие и да не се ядосвам прекалено много, но не че винаги се получава де... 😉

Но определено преобладават хубавите моменти с нея...! Ние живеем в Германия, но до преди два дни бяхме на море в Албена и изкарахме страхотно. Имахме голям късмет с времето. Мили не че и там нямаше изблици на инат и рев, но мнооого и хареса плажа и морето,игра всеки ден по детските площадки, научи се сама да се качва по пързалки и да се пуска... Само храната там някак не и хареса много и ако има как щеше да яде само пилешко месо, хляб и плодове😁...

Та така...ако нещо друго ви е интересно за нас питайте просто и аз разказвам, за да не ви затрупвам с купища информация наведнъж 😊...

# 665
  • NE
В Албена има уникални детски площадки, обаче храната е кофти. Мъжо работи там и никога не яде обяда. Но е много зелен и спокоен курорт.

# 666
  • Англия
Дожре дошла! Къде в Германия?

# 667
Добре дошла на новата мама!
Бизи, изобщо не го мисли. Много често се случва това при мъниците. Баба ми ми е разказвала как е извадила така ръката на брат й и като позачетох по темата - не е рядкост. Спокойствие! Кураж!;) И това ще мине! Wink Бъди силна и ако можеш, не му трепери толкова. Лесно ми е да го кажа, ама като си знам, че и аз съм същата... Wink

Ние сега пристигнахме при майка ми и се надявам на 2 дни почивка. Пътувахме лошо, 5 часа. Направо като космонавти сме, ама няма никаква организация на движението покрай Роженския събор. Всеки си кара и спира, както може.

С гърнето отново променлив успех след хубавата серия. Един път ми каза "мокро" и после имаше аки+пиш... Но два пъти днес мих паркета преди обяд - ако не я поканя, не ми казва и това е.

# 668
Благодаря на всички, много сте мили Simple Smile.

Да Албена и на нас много ни хареса... Ние досега почти винаги бяхме в Созопол, който ми е любимия град на морето и в Албена е съвсем различно, но наистина много поддържано и спокойно, а и плажовете са идеални за малки деца ☺. Също и излети правихме до Балчик и Варна. Ботаническата градина в Балчик е наистина райско кътче...

Bizi, мога да си представя какъв ужас е било това преживяване за теб, но добре че е минало бързо и с happy end Hug Иначе и аз знам че това често се случва при малки деца, даже са ми разказвали че и при мен веднъж се е случило като малка...

В Германия сме в Гьотинген  Wink

# 669
  • гр.София
Привет момичета !!!
Днес се върнахме от море, слизам от колата и треперя и разплакана бързам да си гушна детенцето, а познайте какво ме посрещна- дори не ме доближи, нито ми даде да го гушна нито да го докосна. Почваше да реве всеки път като тръгна към него, гушка баба си и тва е Cry Изключително разглезен и самонадеян е станал! Той не че беше кротък, тръшкаше се здраво, но при мен му минаваше бързо, защото виждаше за което неможе, значи неможе колкото и да се дере като магаре. А сега му ходят по г*за и той е непоносим!
Определено му е било мн добре и си ги е командорил здраво. Направо незнам как ще го вкарам в релси. Напълно съм до вас със номерата които и моето ми прави. На моменти не издържам и му викам. След това се мразя и отново и отново. Днес племенника ми( на снаха ми) на 3м дойдоха на гости, ми той се събужда от пищенето на моя дзвер, той пък иска да се бута при него, съответно си удариха главите, отделно се изнерви от постоянното не това, не онова и дърпане да не удари бебето. Мн се напрегнах, да не отчайвам настоящите мамчета и спирам до тук. Но поредното доказателство , че тва с породените не е за мен! Болните да оздравяват!
Гери, милата ти! Ние миналата година едно към едно бяхме, сега тази не ми се мисли, подготвям се!
Бизи, изопринузин съм давала с един антибиотик и ако не беше толкова зле нямаше да го дам. Това е мн силен имуностимулант, страшна химия и е ефикасен защото бърка директно в имунната с-ма. Бих дала нещо като имуномикс или др хомеопатично, но ти си знаеш най- добре де. Има доста странични ефекти, прочети. Имам чувството че ЛЛ доста го налагат, като по поръчка. Ако решиш да го даваш, трябва да си питаш педиатъра, то е индивидуално - спрямо кг, и общо състояние и заболяването!
Добре дошла на новата мама с принцесата!
Ние изкарахме перфектно! Почивката ми мина като миг, а имах чувството че детето не съм си виждала цяла вечност! С мъжа ми си припомнихме годините , в които все още бяхме гаджета и ни се отрази освежаващо добре!
Редактирам се заради ФрауСт, е все бех чувала за безпардонни и нахални свекита, ма твоята вече бие с точки и моята. Аз директно щях да попитам защо и в това, като дори не ги вижда, а да не говорим че заслуги никакви няма! Аман от изкукали значи!
Интересна ми беше и темата на предните страници, страхотни аргументирани мнения прочетох и стойностни постъпки!!!
До скоро!!!!

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 22:48 от mariq13

# 670
Добре дошла в темата на мама Мили и на малката Мили Hug

Благодаря ви за съпричастността, момичета Hug добре ми идват вашите постове, окуражаващо Peace

Днес до обед всичко беше наред, спинка следобед, като стана - пак топъл, грейнал кат крушка. Премерих - 37.7. Дадох Нурофен, обух оцетени чорапки и една мокра кърпа сложих на челото. До час Т се оправи.
Играхме, бесня, помислих си - разминахме се. Да, ама вечерта, баня, хапна и пак се загря. Вдигна 37.7 отново (зациклил ми е термометъра на тази Т и това е) - дадох Панадол, обух пак оцетени чорапи, доколкото ги търпи и го приспах. Все повече си мисля, че се задават няколко зъба, защото нещо ни бяха изоставили откъм растеж. Явно ще наваксват, но още нищо не се вижда. Много е криво с тази Т, още повече досега по никакъв случай не е вдигал.

Фрауст, приятна почивчица, сано е и прохладна Hug

Мария, викаш добре си е изкарал малкия , пък вие само сте го мислили. Ми като поотраснат - хептен няма да им пука ooooh!
За изопринозина- четох , няма да го дам. Педиатърката ми го потвърди и тя да го давам, но се отказах. Доста негативни мнения срещнах, та напълно ме отказаха.

Спокойна нощ ви пожелавам и здравички дечица Peace

# 671
  • NE
Бизи Тази Т не е висока, но да не е някой вирус? Ако са зъбки би трябвало да е неспокоен отдавна, ама знае ли се. Ох дано спите спокойно. Praynig

# 672
още съм тука Mr. Green
знам ли какво е - вирус, зъбите....не е висока, ама я поддържа, това е гадно. Пък и за през нощхта знам ли кога и как ще я качи...сега е добре, свалил я е, спинка малко неспокойно, ама ... дано поне тази нощ се наспи.

Ауу, пак много момичета не са се разписали - за утре: Тачи, Безобидничка, Къти, двете ни Нели-та, Тели, пък отдавна скритите да идват наяве Heart Eyes

# 673
  • NE
Хайде на кафето, че обяд станало.

Бизи Дай отчет как сте днес. Praynig

# 674
пак температура, 39, дадох хексалгин преди час, но не действа Tired приемам съвети

Общи условия

Активация на акаунт