Февруарчетата хапват ягоди, черешки - изцапани са вече всички дрешки!

• 31 768
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Ой, Копче, то от радост детито не е разбрало за рибката, оф покисках се с Нати Heart Eyes що не поостанете там, много хубаво звучат постовете ти от Охрид Whistling

Принцес, браво на Алекс за гърненцето - явно си го усеща наистина и като облекчение Peace Ти как си? Как се чувстваш?

Тели Hug с компания от мъници добре сте си изкарали Peace

Ксиела, смелчаци за толкова път с бебе Peace пописвай по-често, ако можеш Hug

За количките, столчетата за кола и триколките - не ще да ползва този вид бебешки/детски съоръжение, все повече си ползва краченцата, много не иска носене на ръцеь а ако протяга ръчички да го вдигна, то е повече , за да достигне нещо, което не може, а не за носене. Но все пак е тегаво , като трябва да излезем с количка или с колата, а той е наопаки. Триколка нямаме. Имаме от тези бутащите се камиончета и колички, 3 броя. Подаръци са. Добре че поне са различни чешити колкото да му у разнообразно. Не че ги отразява особено. НА излизане вземам някое от трите за размяна с друго детенце ако хареса негово/нейно. Ама и тази версия не е винаги вървежна. Та карам според случая. Чудя се има ли смисъл тогава да вземам и триколка или да развиваме крачната моторика newsm78

Спокойна нощ, мами и бебчета Hug

# 691
Добър ден момичета   bouquet Болничките да оздравяват много бързо Simple Smile Забравих вече какво четох...жегата ми разтопи мозъка Grinning Ние сме още в провинцията.Хммм за тръшкането не е чак толкова зле положението при нас,но пък се опитва да бие кака си като не и даде нещо.Тон повишавам само когато ми прави напук или въпреки че обяснявам продължава да удря кака си.Друго ново няма...по цял ден са в басейна и след малко ще се наложи да я извадя с рев Simple Smile Хубав ден от нас

# 692
И днес много горещо. Подобно на зимните много мразовити дни,  така и днес, направо се отказах да излизаме. Предвид и болничкото дете.
От вчера след хексалгина не е вдигал температура.  Praynig дано да не вдига повече. АБ-то засега явно действа, макар и от един-два приема, ако и гърлото е било огнището - значи и дано сме на прав път.

Това от нас, сега спинка, ама пак почна с това да не мога да го оставя в леглото му. А беше си спокоен там. Вероятно от това че усеща и той, че не му е добре и си търси да се гушка newsm78

# 693
  • NE
Бизи Браво за подобрението. Hug Явно е правилен АБ. Peace
И при нас жега. Ние излизаме след 18 часа.

# 694
Добро утро,мами  bouquetДнес съм ранобудна,ама ме събуди котарака -така се разкашля на терасата,явно се задави с нещо,че ме стресна и после няма заспиване Rolling Eyes
Бизи,радвам се ,че най-после сте овладели тази висока Т,доста притеснително звучеше ooooh!Дано да нямате повече проблеми Hug Hug
Добре дошла на новата мама и от мен  bouquet
А за триколките-ами пак ще кажа-нашата си я ползваме,когато нямам да пазарувам,все пак багажникът и е символичен-колкото да събере един несесер с мокри и сухи кърпи,топка и бутаща се търкалка. Хубавото е,че поне е по-открита от количката и се проветрява дребосъка,видимостта е също в пъти по-голяма и не се налага да си върти главата и да се навежда като иска да види нещо назад.
И още съм с ретротелефона-уж щяха да ми се обаждат от сервиза,ама още си оставам с чакането Crossing Arms Crossing Arms :xarms. Ще взема да ги притесня аз накрая,не се издържа с тоя,а точно сега ми трябва интернет на телефона,да не говорим,че му плащам и такава такса #2gunfire
Почивните дни бяхме при свекито на село-не бяхме ходили от началото на юни–за моя радост-нали бяхме на почивка и тя беше дошла преди това.Та си вдигнах кръвното като всеки път,нервите ми се опънаха до край вече...
Скрит текст:
Скрит текст:
Отиваме значи в събота на обяд-в най-големите жеги и в едни от най-горещите дни за месеца-тя решила точно предния ден да си смени дограмата.Съответно-прозорците без комарници и ако се отворят стаята се пълни с мухи и комари вечерта,ако са затворени-жегата е непоносима.Тя решила да остави единия прозорец падащ и вътре си летят 7-8 мухи,пак е горещо,няколко мухи са убити и се търкалят смачкани или не на пода,където малката се търкаля,бърше с ръце и после ги лапа #Cussing out #Cussing out #Cussing outОтделно има разпилени дребни предмети,лекарства,кабели навсякъде,все неща опасни за едно 1ногодишно дете. Разбира се ,от вратата започвам да прибирам всичко,иначе тя продължава да тръби как тя щяла да гледа малката,ние да сме си почивали.Такава почивка беше,че направо щях да я убия ако можех.Да не говорим,че ме издебна и и даде в другата стая бисквита с цели ядки,добре че не се задави,направо не знам как се въздържах да не и тегля една.... #Cussing out
Да не говорим,че "гледането от баба" трая час и половина,в който малката беше затворена в стаята,даде и 2-3 нови играчки-някакви платмасови боклуци-и баба и седи на стола. После вече реши да си върши своята работа -мариноване на краставички,варене на компоти и прочие...все "спешни неща",които точно като сме там на гости уж да прави. Вечерта по подразбиране не спах-матрака е ужасен,покрит с вълнена завивка посред лято,която въпреки чаршафа отгоре топли,кучето и лаеше под прозореца ,разни овце се разбляха рано-рано,петли се разкукуригаха и т.н много хубави селски звуци,които за някои може да са приятни,ама за мен-градското чедо-са си чист кошмар #Crazy
Вчера на обяд свекито ми вика да сме заведели малката на детската площадка до селското читалище-много хубава била. Викам айде от мен да мине-ще отидем. То беше сигурно 35 С вече в 11часа,там площадката наистина беше нова и хубава,но напечена много ,защото нямаше нито едно дърво наблизо и разбира се детето стоя 10мин,после и стана топло и взе да търси сенчесто место.Тръгна дасе катери по стълбите пред читалището, залитна да пада назад по гръб,аз посегнах да я хвана  ия одрах по лицето-прибрахме се набързо....Съответно свекито ми дава риванол и кислородна вода да и намажа малко раничката-не нося такива,защото мислех,че ще има-с минал срок на годност преди .....14години!!!!
Без коментар....Към 13ч вече става непоносима жега в къщата,мухи и боклуци навсякъде-изнервих се и като се върна свекито от двора и споделям,че е ужасно горещо и ще си ходим. Тя ми заявава ,че можела да пусне климатика-който е някакъв 100 годишен стоящ -но заради мен не го пускала. Обеснявам за незнам кой път,че малката ще се разболее от него-той духа насреща,няма как да се насочи нагоре,защото е нисък,но кой ли ти слуша. ММ усеща,че тона става конфликтен на разговора,ама нали е путьо маринкин пред майка си,мълчи като гъз...Както и да е,по-умния си замълчава винаги.Събрахме си багажа и се прибрахме. Не успяхме да се скараме,ама то нямаше и смисъл-само щях да се ядосам още повече,а резултат-никакъв. Сега ще ходим там към следата на септември,най-рано.Хич не ме интересува какви жалби ще отправя бабата,да е мислила навреме,като иска да има гости,ще се съобразява. Оф,айде стига съм ви мрънкала Hug
Тачи,и ние с гърнето ще сме след година и половина ,със сигурност,а може и по-късно.Колкото и опити да правя,резултата е нула.
Фрауст,сетих се за моята свеки,дето се сети,че малката трябвало да е кръстена на нея като родих,и се тръшна в родилния дом и рева и прави драми на ММ точно в най-хубавия момент,когато родителите се радват на първото си дете,развълнувани са и т.н.,а тя звъни по телефона и реве ,че не сме я уважали и т.н...И после чака отношение от мен...
Хубав ден,мами,да няма болни деца Hug
Нели,честит юбилей на мамчето ти,да си изкарате хубаво  bouquet

# 695
Нели, разбирам те добре за какво говориш. Свеки също си оставя "боклуците" навсякъде и очаква детето да знае какво да лапа и какво не. Резултатът е, че на всеки 15 секунди му казва НЕ. Действа ми много изнервящо. А храна да се даде без да знам, ще стане ужасен скандал... Насметох ги добре няколко пъти и сега за всичко питат, ама колко ще им държи влага - не знам. Добре, че не се виждаме често, иначе без нерви да съм останала. Всички тук сте много търпеливи и съобразителни - липсват ми на мен тези качества...
Мария13, радвам се, че сте изкарали добре като младоженци на морето. Една такава почивка би ми се отразила добре, но още не сме се разделяли дори и за вечер с диването. Не знам добре ли е това. Сега я оставихме за няколко часа, за да отидем на събора. Играли, нахранили и приспали без проблеми. Свършили и всички неща в гърнето. Wink Получават се нещата, но трябва да навиквам майка ми да бъде по-... А бе, може ли за най-малкото да се мрънка по 30 минути и да се реве. Тя е забравила отдавна за какво реве, ама реве - щото баба да го цунка, да я гушка... Голямо е глезунчене - само да измрънка и веднага й се дава. Но май сесправихме с това преди да има по-сериозни последствия. Като тръгне на градина, живот и здраве, с 20 още деца няма да вървят тия номера.
Принцес, радвам се, че зте добре и напредвате с гърнето.
Бизи, хайде зло да ви забрави! И само хубави неща да ви се случват.
Мусе, прегръдки!...
Копче, ще минаваме от дигиталния в аналоговия свят ми се струва... С тея вършачки, сериозно го обмислям.Wink

# 696
  • NE
Ха добър и от нас!
Нели Стискай зъби и гледаш по-малко да се въртиш около свекито. Моето ме забрави, ама като решат идват без да питат. Последното което казах на ММ че ще гоня при следващо провинение. На времето той избяга от тях и с това го държа.
За телефона е същата драма. Да видим колко ще се оправи, че е със счупен дисплей, usb порт, батерията загрява, не се зарежда ...
Гърнето е същата драма. Купих и седялка. Поне там не си хака главата, но се изпишква където не трябва. Липсва ни момента с разбирането или желанието за такова.
От вчера тръгна предпоследния резец и от ядящ и спящ се превърна в ревящ.
За триколката ще мисля. Като гледам ще ходим пеш по-скоро.
Кърменето почва яко да ми тежи. Дори не мога да повярвам, че го пиша. Върти се и суче през 5 мин. за 5 сек. Катери се отгоре ми само и ме дърпа до болка, а кърмата ми намалява май. Без това имам цел за махане на дневните.

# 697
Здравейте! Simple Smile
Бизи, много се радвам, че детенцето е по-добре вече!  Hug
Искам да ви споделя един сайт (в случай че не го знаете), в събота бях на мини академия за родители и лекциите бяха много интересни, та ето това ми направи много голямо впечатление - http://www.detetoigrae.com/
Да подпитам пак за новата тема - имате ли идеи за колажа, за заглавието на темата?

# 698
  • NE
За колаж съм съгласна в лятна тематика - по бански, на басейнче, на моренце, с кофичка, с някой плод. Вариации който каквото успее да заснеме.
Като предната тема ли се координираме? Да знам дали да поемам моята част.

# 699
За колаж съм съгласна в лятна тематика - по бански, на басейнче, на моренце, с кофичка, с някой плод. Вариации който каквото успее да заснеме.
Като предната тема ли се координираме? Да знам дали да поемам моята част.
Ако сте съгласни с Дучето, ще е супер.  Hug
Ако остане така, Феичка си е главнокомандващ на дизайна, Дучето менажира колажа, а аз приемам предложения за заглавие на темичката, след което ще пусна анкета, а после ще пусна и новата тема. Какво ще кажете за такова разпределение?   bouquet

# 700
Флауър, какво имаш предид като казваш, че си удря главата, а при седалката - не? Не разбирам...
За кърменето не мога да взема отношение, за мен си герой, че толкова време успявате.

# 701
Вписвам се за много бързо само да ви кажа, че няма да ни има известно време, започваме великото местене след 2дни и... не знам кога ще имам време да ви пиша.
Съгласна съм с идеите за колаж. Изпратих снимки на Лилито, но ако трябва ще ги изпратя на Дучето или на Фейчка.
Поздрави от нас с Мони, добре сме, слава Богу, не ни мислете. Hug
Скоро ще се включа със снимков материал от апартамента. За сега е готова само на Мони стаята  Heart Eyes
Хубав и прохладен ден на всичкииииии  bouquet

# 702
  • NE
Фрау Аз така го написах, че нищо не се разбира, наистина.
Ами на гърнето не иска да седне, често и се извива на дъга и блъска главата в нещо близко от инат. На тоалетната прави опити, но не успява да се удари, но пък всячески се опитва да пада.
Лили Аз съм "за".

# 703
Здравейте и от мен.Малкия днес бая повърна, надявам се да не е нищо сериозно.А за снимките ,на кой да пратя .А за свекито нямам думи.И вашите не си поплюват изобщо.Онзи ден идват на гости без да се обадят и познайте какво носят на малкия - дъвчащи бонбони, и бонибон.  #2gunfireНаправо побеснях, и ми вика най нагло и кво толкова, що не му даваш да яде #Cussing out.Бях на косъм да ги изгоня.Бизи как сте днес? Надявам се че сте много по добре.Дано няма болнички вече

# 704
  • София
Здравейте!
Алекс днес се събуди в 7 часа и сега заспа в 12:45. Дано да си поспи повече, че иначе ще е доста дълъг ден. Жегата и зъбите много го мъчат и само мрънка и се глези. Много напредва с гърнето- вчера няма нито едни напикани гащи, всичко е в гърнето и по тревичките. Сам си казва, когато му се ходи, хваща се отпред и ънка и аз го слагам на гърне и той пишка. Яденето му е основно солети и бисквити, и малко плодове.
Аз съм добре, само жегата ни мъчи с бебето, не мога да си намеря място и само се плацикам в банята. А Алекс само иска да го гушкам и става още по весело.
И моята свекърва ми лази по нервите, но какво да се прави.
Весел ден!

Общи условия

Активация на акаунт