Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 71 667
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
Момичета
Без притеснение за температурите и влажността.  Фалчетата са едни от най непретенциозни създания. Мнозина от вас помнятт че моите бяха подложени на неполиване 45 дена юни юли преди две години в южна стая и нямах проблеми освен омекване на цветовете.оставете настрани еретичните мисли за духалки и опръскване няма нужда нежни създавайте допълнително грижи излишно е.едва вече ако има видимо дехидратиране може да зачастите поливането. Просто ги махнете от балкони первази и вуала!

Кравичките аз ги нарекох така.водят се АРЛЕКИН.

# 526
  • Вестерос
Много са красиви, смятам да си купя още една такава , искам и жълта  Heart Eyes

# 527
  • София
Impala, ама и аз съм много силна в обясненията  Laughing
Като писах, че цветоносът на моя онцидиум (предполагаем) е вътре имах в предвид, че е отвътре не на булбата, а на (не съм сигурна как се нарича) самата чепка или растение като цяло. Тоест няма да излезе отстрани така, както би излязло ново дъщерно растение.
Иначе така изглежда моя, макар и вече отрязан се вижда отстрани до новата булба:

Скрит текст:

Ре_ге, казваш, че загниващото си го третирала два пъти дневно със спирт? Аз си мислех дали не прекалявам с ежедневното мазане. Сега ще я налазя пак  Mr. Green

# 528
.svetlanka. ,
Предлагам ти да я цъфнем и да видим вече какъв вид орхидея е. И на мен ми е интересно Joy .

# 529
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, здравейте! Ходих до онази борса на Обелско шосе, че ми трябваха кори (караше ми се кола, по-скоро), и се прибрах с това мини.

Скрит текст:

Обаче, поради липса на мънинки кашпи, се принудих да я хакна в чаша. Не, че не намерих някакви кутийки за съхранение, обаче адски грозно... Какво мислите? Една цветарка ми каза преди малко, че от месеци поддържа орхидеи в стъклени кашпи, без дупки и буквално избуяват. Полива ги един път в седмицата, и водата се изпарява, виждало се. Дали да не експериментирам върху минито? Thinking

Освен това, още не съм се престрашила да отрежа бебето (то даже е фото-бомбнало снимката, горе в дясно се вижда  hahaha). За него ми трябваха корите, всъщност. Ако минито оцелее в чашата, и бебето ще сложа така. Приемам идеи и критика.   Mr. Green

# 530
Определено е много красиво! Дано оцелее!

# 531
  • Ænima/Albuquerque
Благодаря!  Heart Eyes
Корените ѝ са доста високо, изобщо не стигат дъното, където водата се задържа. Освен това е на доста, доста проветриво място. Даже ходя да отцеждам, като видя много вода по дъното.
Прави ми впечатление, че корите на другите ми орхидеи изсъхват след около 3-4 дни. То в тази жега, как да е иначе... Но се опитвам да ги поливам на около 6-7 дни.
Ровейки в нета, обаче, мненията не са никак положителни за стъклото. Дори започнах да се оглеждам за стъклари, да ми пробият чашата...

# 532
Въобще нямаш повод за притеснение.аз имам две минита посети в сфагнум направо в кашпи даже непрозрачни. Поливам ги рядко като просъхне сфагнума. Поливам като сипвам вода на око и оставям за час два да се наке
накваси сфагнума. После правя решетка с пръсти и излизам излишната вода. Екстра им е в такъв режим.опитай и ще откриеш че е лесно.

# 533
Светланка
Така ми казаха тук от форума и аз така мазах за три дена. Мислехе ще я спиртосам, но тя оцеля а последния лист изкара още година.

# 534
Sarcasm™, и аз съм виждала орхидеи направо в саксии засети.
Относно минито, което не си отделила и аз имам две, но моите нямат корени. Иначе листенцата ги изкараха много бързо, но корените кой знае кога ще се появят Simple Smile

Листата на оная орхидея, която показах, продължават да жълтеят. Пфуууу, дано се спре!

# 535
  • Ænima/Albuquerque
Въобще нямаш повод за притеснение.аз имам две минита посети в сфагнум направо в кашпи даже непрозрачни. Поливам ги рядко като просъхне сфагнума. Поливам като сипвам вода на око и оставям за час два да се наке
накваси сфагнума. После правя решетка с пръсти и излизам излишната вода. Екстра им е в такъв режим.опитай и ще откриеш че е лесно.

Мале, наистина ли? Много се радвам, благодаря!    Hug

Относно минито, което не си отделила и аз имам две, но моите нямат корени. Иначе листенцата ги изкараха много бързо, но корените кой знае кога ще се появят Simple Smile

Изкара моето, два дъъъъъълги корена и трети около сантиметър и половина. Мисля да го изчакам още малко и тогава да отделям. Изчакай, на мен коренчетата ми тръгнаха доста време след листата.
Иначе то не е мини. Майката след като прецъфтя, две години я чаках да ѝ се случи нещо, та чак преди няколко месеца се появи бебето. Дори не си спомням какъв цвят цъфтеше.

# 536
  • Sofia
Моите орхидеи винаги са били в стъклен съд без отвори отдолу.
За колко я взе тази мини красавица?
В един цветарски на Стамболийски си харесах няколко,по 20лв.са Thinking

# 537
  • София
.svetlanka. ,
Предлагам ти да я цъфнем и да видим вече какъв вид орхидея е. И на мен ми е интересно Joy .

hahaha  hahaha Аз съм съгласна, но първо трябва да не я убия и после ще я "цъфвам".

Светланка
Така ми казаха тук от форума и аз така мазах за три дена. Мислехе ще я спиртосам, но тя оцеля а последния лист изкара още година.

Ами...и аз така направих, пък да видим какво ще излезе. Ама е тъжна картинка в момента..

И малко офф:
Скрит текст:
Вчера си купих прахосмукачка - робот. Голям мерак ми беше. Вечерта се прибира мъжът ми и аз "познай какво си купих". А той "Айде стига с тези орхидеи, вече няма място къде да ги слагаш..."  Shocked Толкова съм го побъркала и него с тези орхита, че вече изпада в ужас. По-лесно преглътна факта, че дадох 800 лева за прахосмукачка (беше категорично против), отколкото ако си бях купила едно орхи за 10  Mr. Green

# 538
  • Ænima/Albuquerque
Моите орхидеи винаги са били в стъклен съд без отвори отдолу.
За колко я взе тази мини красавица?
В един цветарски на Стамболийски си харесах няколко,по 20лв.са Thinking

Егати кожодерите! Шест лева беше тази, но човекът каза, че ако си купя три се продават за 12 лева общо. Пък тия искат 20 лева за една - да си я държат!

# 539
  • Sofia
...ама бяха много хубави,от петнистите,с два стръка в саксията ,и имаха много цветове Crazy

Общи условия

Активация на акаунт