Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 69 765
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Аз вчера ходих до пазара димитър петков за едни намалени минита на 1.5 лв и от дума на дума.....се прибрах с лиодоро! Нямам думи да опиша колко съм щастлива!

# 601
Ах, че е хубаво! Честито, Дани Hug !
Чела съм, че са ароматни, но не съм виждала, та искам да те питам горе-долу на какво мирише и силно ли е?

# 602
Мирише, при това мирише предимно сутрин. В момента почти не се усеща. Ароматът е странен малко, водят го цитрусов, но на мен ми мирише на цитруси и нещо сладко. Много е хубав! Не е толкова силен, колкото очаквах, защото казват, че имали много силет аромат - усеща се, но не ароматизира наред Simple Smile но това може да е от смяната на условията или пък да прецъфтява, не се знае колко време е цъфтяла.

Невероятна красавица е, страшно нежна и впечатляваща, само ходя да си я гледам!

Между другото е удивително здраво растение. Единствените проблемни корени са двата въздушни и то явно при транспортирането са счупени. Всички вътрешни корени бяха равномерно сиви, без никакви разноцветни участъци. Накиснах я днес и сега всичките са си зелени. Досега не ми се е случвало да купувам или дори да виждам толкова здрава. Надявам се, че ще ѝ хареса при мен Simple Smile обмислям да я овеся някъде във висяща кашпа.

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 15:29 от danny_p

# 603

О
ние сме свидетели на тази случка с орхидеите на Таня.
Беше наистина много неприятно и масово.

# 604
  • Ænima/Albuquerque
Предполагам, предполагам.  Tired

# 605
Дани честито!
много красива.
божествена! пожелавам да се скъса от цъфтеж! Голям късметлия си щом в тази масова разпродажба ти се е паднало лиодоро. следващият път ще се консултирам с теб кои номера за тото да пусна  Hug

# 606
Предполагам, предполагам.  Tired

от тогава всяко цвте топя с отдела кофичка. имам около 50-тина такива от слати и бира . Освен това като топя следвщата проция понеже цветя са повече кофичките ги обливам с вряла вода.

# 607
  • Ænima/Albuquerque
Е, ужас! Това, ако имам 20 орхидеи, ще трябва да си взимам отпуска, че да ги поливам.  Crossing Arms

# 608
Е, ужас! Това, ако имам 20 орхидеи, ще трябва да си взимам отпуска, че да ги поливам.  Crossing Arms

е не
само то се струва
слагаш всяка орхидея в отделна кофичка и заливаш всяка кофичка с вода- и край - всички 20 наведнъж можеш да полееш. нищо по различно от другото. Нали нямаш леген за 20 цветя  Joy

# 609
Хех, ре_ге, не ме разбра Simple Smile От тотото няма да спечелим Simple Smile В магазина имаха лиодоро и си взех едно. Естествено, не пропуснах разпродажбата на минитата и се сдобих, но то бледнее в сравнение Simple Smile

Което ми напомня, че имам въпрос. Трябва да отгледам сфагнум. Минито имаше, та взех малко и го бучнах в прозрачна торбичка, овесих я при орхидеите, напръсках вътре с вода и затворих. Някакви шансове и след колко време да очаквам развитие? Въобще дали е жив тоя мъх там или напразно се надявам?

# 610
Хех, ре_ге, не ме разбра Simple Smile От тотото няма да спечелим Simple Smile В магазина имаха лиодоро и си взех едно. Естествено, не пропуснах разпродажбата на минитата и се сдобих, но то бледнее в сравнение Simple Smile

Което ми напомня, че имам въпрос. Трябва да отгледам сфагнум. Минито имаше, та взех малко и го бучнах в прозрачна торбичка, овесих я при орхидеите, напръсках вътре с вода и затворих. Някакви шансове и след колко време да очаквам развитие? Въобще дали е жив тоя мъх там или напразно се надявам?

О сгрешила съм
пък аз си мислех че ти е попаднало сред намалението. Но такъв ккрасавецм, такъв красавец е този Лиодоро. Струва си цената от около 20-30 лева.

а за сфагнума- не ти трябва жив!

е - леко се троши на моменти като намокрям ама това не е проблем. Използвай си го спокойно.

# 611
  • София
Но такъв ккрасавецм, такъв красавец е този Лиодоро. Струва си цената от около 20-30 лева.

Не знаех, че този вид се нарича така. Не е нужно да се дават по 20-30 лв. Достатъчно е да се обикалят от време на време строителните хипермаркети. Тези такива ли са според вас?

това май е по-различно?  newsm78

Не знам защо на второто му беше хрумнало да расте с главата надолу.  Laughing Та ако мислите, че тези са лиодоро, купувала съм ги от Баумакс по 10 лв. Наскоро видях и в Мосю Бриколаж.

А това има ли си име според вас?

Също беше от Баумакс. Много го обичах този магазин! Жалко, че вече не е същия! Sad

# 612
Танче и аз имам като това първото
но цветоносите никога не с ами толкова високи и не е ароматен. моят е от 6-7 години купен. Аз мислех че е виолацея беллина моят ама ...

ей сега ще покажа снимка ровя ...

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 19:06 от _re_ge

# 613
  • София
Аз мислех че е виолацея беллина моят ама ...
Aз не им знам имената. Питах чичко Гугъл за лиодоро, защото за пръв път чух името и гледах снимките, които са показани. Simple Smile Изобщо не претендирам, че моите са такива, но ми заприличаха.  newsm78

Но е факт, че когато има зареждане от 9-10 лева, орхидеите са нещо като микс от фаленопсиси и могат да се намерят всякакви странни разновидности. Когато зареждането е с по-скъпи фалчета, те са си само традиционните, но са по-едри или с 2 цветоноса и т.н.

# 614
Благодаря, Дани!   bouquet Дано открия и аз такава екзотична красавица. Пък ако евентуално ароматът не ми понесе, ще я заточвам заедно със зигито някъде надалеч Laughing .

Допълвам след като видях последните постове - не знам кое какъв вид е и как се казва, но са прекрасни. Минавам в режим 'Търсене' smile3508

Сарк,
Поливането в отделни съдове е от предпазливост. Не се знае какво може да тръгне от едно-едничко растение и да плъзне по всичките. И не става дума само за най-лошия случай, за който говорят ветеранките Hug , а и за микроорганизмите причинители на зеленясване, гниене, гъбите Shocked от предишната страница, както и вредители.
И аз поливам както _re_ge. Кофичките от 1 кг. са идеални за стандартните саксии от 12 см., по-големите саксии кисна направо в кашпите.

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 19:00 от Impala

Общи условия

Активация на акаунт