Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 69 771
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • Ænima/Albuquerque
до тогава може и да и намеря другарче, че съм хвърлила око на една...

Ей така стават белите.  hahaha

# 586
 Joy  Joy
Орхидеите са стадни растения - без една може, само с една не може Crazy . Това е положението.

# 587
  • Ænima/Albuquerque
без една може, само с една не може Crazy . Това е положението.

Като с бирата.  Mr. Green

# 588

не знам дали ще стане снимката, която днес направих на моята красавица Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/943/8277943l.jpg

# 589
май стана, как да завъртя снимката обаче?

# 590
Саркасм
зависи КАК поливаш!

Ами, топя ги всичките в леген за около половин час...  Thinking

Всички заедно ли в един леген?надявам се не.
Всяка седмица в горещините горе долу става, но иначе е доста често.

# 591
  • Вестерос
Аз пък как тъпо съгреших  Embarassed Confused Сложих си орхито да си се пои и след 30 минути , когато трябваше да я махна излязох и я забравих и така 3 часа  Cry Дано не съм я удавила нещо, много се притесних

# 592
Аз пък как тъпо съгреших  Embarassed Confused Сложих си орхито да си се пои и след 30 минути , когато трябваше да я махна излязох и я забравих и така 3 часа  Cry Дано не съм я удавила нещо, много се притесних

Тифани
Аз ги кисна лятото за 10 - 12 часа зимата 5-6. Така че спокойно.
Точно ще провериш че така следващото поливане може да е след десет дена че и повече.

Не се притеснявай фалчетата трудно могат да бъдат удавени. Има хора които си гледат Орхидеите постоянно с " мокри крачета"

# 593
Наскоро ми изсъхна най- долното листо , то не беше и особено здраво и с радост забелязах преди дни, че расте ново, наистина мълниеносно расте, както цветоноса.
Корените нещо потъмняха, не са така свежозелени както преди, но виждам, че тук-там се заформят нови свежи израстъци.
Поливам по-често заради жегите, през 3-4 дни.
И сега основният въпрос- какво да правя с гъбите, които ми никнат от корите, подават се от долните дупки, на едната шапчицата беще цял сантиметър.Колкото можах, оскубах с пинсетата, но има и навътре.Едни такива мънички, нежни, бели.
Предполагам , че е от честото поливане, от година я имам, не се е случвало преди, корите са си от магазин.

# 594
  • Вестерос
Аз пък как тъпо съгреших  Embarassed Confused Сложих си орхито да си се пои и след 30 минути , когато трябваше да я махна излязох и я забравих и така 3 часа  Cry Дано не съм я удавила нещо, много се притесних

Тифани
Аз ги кисна лятото за 10 - 12 часа зимата 5-6. Така че спокойно.
Точно ще провериш че така следващото поливане може да е след десет дена че и повече.

Не се притеснявай фалчетата трудно могат да бъдат удавени. Има хора които си гледат Орхидеите постоянно с " мокри крачета"
Много ти благодаря  Hug Успокоих се, че бях се шашнала.

# 595
И сега основният въпрос- какво да правя с гъбите, които ми никнат от корите, подават се от долните дупки, на едната шапчицата беще цял сантиметър.Колкото можах, оскубах с пинсетата, но има и навътре.Едни такива мънички, нежни, бели.
Предполагам , че е от честото поливане, от година я имам, не се е случвало преди, корите са си от магазин.

правиш гъбобер и вариш супа!

шегата настрана-  има спори в крите и трябва да се смени целия субстрат ....

# 596
Здравейте, имам нужда от помощ. Мисля че си "сварих" 3 от орхидеите. Местим се в нов апартамент и по време на местенето на багаж оставих саксиите на балкона, като сложих едно платнище да им прави сянка. Обаче слънцето е напекло 2 от орхите - една милтония и 1 фалче. На фалчето са му омекнали няколлко от листата и най притеснителното е че му е омекнало най-мъничкото листенце, което сега излизаше. Има ли опасност зарати това да загние в средата и ако да как да процедирам? На милтонията някои от листата изглеждат като попарени от слана. Не са меки, но са покафенели. Там смятам да отрежа засегнатите участъци, но ако може някой да даде съвет ще съм благодарна.

# 597
  • Ænima/Albuquerque
Ами, топя ги всичките в леген за около половин час...  Thinking
Всички заедно ли в един леген?надявам се не.
Всяка седмица в горещините горе долу става, но иначе е доста често.

Често е, разбира се, но на 35 градуса ми се вижда добре. За другото - да, всички заедно. Защо не?

# 598
  • София
За другото - да, всички заедно. Защо не?

Ако една се разболее и все още няма външни признаци, болестта се пренася по всички. Много болезнен личен опит!  Wink 

# 599
  • Ænima/Albuquerque
А, без тия.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт