Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 71 798
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Светланка, в Кауфланд София ще има зареждане в сряда - 9,99 лв.  Wink

Благодаря, там съм  Mr. Green

А какво ще рече да "пооформим"? Разделихте ги или ги рязахте?
Майка ми си купи преди няколко месеца един бял, със страхотни едри булби, нацъфтял. И преди две седмици отивам и какво да водя - отрязала всичките стари до долу - решила жената, че така трябва, за да растели новите ooooh!

Поправям се. Погледнах вестника и орхидеите са от 9-ти, т.е. четвъртък.

Най-старите булби, които бяха много изсъхнали ги отделихме уж внимателно и ги изхвърлихме. Махнахме и едни много дълги (по 3 педи бяха станали), прецъфтели, без никакви листа, но все още не бяха съвсем изсъхнали. Говоря за двете най-развити орхидеи, които буквално излизаха от саксиите. Много ме е яд. А уж внимавахме, въпреки че мъжът ми понякога не си поплюва и реже смело.  Mr. Green

# 376
Днес ходих до цветна борса, но не можах да изровя този магазин. Имам някакво подозрение, че е магазинът, от който си купувам субстрата, но не съм убедена. Така или иначе от този магазин си взех един субстрат и една орхидейка за 3.50 Simple Smile Бяла е, с лилаво петно в средата. Сега не мога да снимам, че ще излезе ужасна снимка на тази светлина, а и цветовете са пръскани с вода и са на петна. Но иначе е разкошотийка Simple Smile

И за субстрата:
Скрит текст:
Взех визитка на този магазин, казват се Mr Garden. Имат фб страница: https://www.facebook.com/pages/%D0%91%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%B0-%D … 61732?sk=timeline
В коментарите на страницата видях, че могат да се правят поръчки на номер 0878959409
Но не знам дали доставят. Ако не си намерите във варна, може да пробвате дали ще ви доставят. Днес си купих пакетче за 2.50, но не съм сигурна колко литра беше. Малка разфасовка.

Ох, аз нямам ароматни орхидеи, но много искам... Simple Smile

# 377
  • София
Намерих аквариума. Малко мръсен, но иначе е здрав. Сега хубаво ше го измия, и напълня с вода да видя дали не е пукнат някъде по ръбовете  и тече.

danny_p Hug как не го намери? Не се сетих снощи, да то покажа това! Това е магазина с стелажите.Влизаш навътре, има две голями зали пълни с цветя! От там ли купи субстрата?

https://www.google.bg/maps/@42.703496,23.301698,3a,75y,130.11h,7 … 3312!8i6656?hl=bg

# 378
Не, тези всичките хора някакси не ги видях.... магазина ми се струва, че е точно срещу тези, от другата страна на пазара. Мерси все пак, следващия път ще гледам повече.

# 379
  • Русе
Благодаря, момичета! Hug
kamelia741, лилавеещата е от Кауфланд и е с три цветоноса. Другата е купена от Практикер и е с два.

# 380
Момичета, имам си ново листенце - пето. Най-долното обаче, може и да си отива скоро.
Скрит текст:

Това добър знак ли е? Вече от всички неща, които четох взех да се обърквам! Все още има цветонос с три разклонения, когато ми я донесоха 3-4 цветчета окапаха, но другите (вече стана месец от окапването) са си супер.

Ето я и нея, снимката не е прекрасна, но е тъкмо преди поливане и саксията беше супер лека та трябваше да я подпирам.
Скрит текст:

# 381
Анадара, от моя скромен опит, това, че изкарва листенце, е добре  Peace Пък моите периодично си губят някое от най-долните листа и не им се е отразило по някакъв начин.

# 382
Здравейте, някой от вас поръчвал ли си е цветя, от тук

https://www.facebook.com/borsazacvetia?fref=ts

Ако сте взимали, споделете мнение-дали сте останали доволни.
Знаете ли магазин в град Бургас, където да продават мини орхидеи?
Аз си поръчах две и съм доволна!Едната има около 20 цвята

# 383
Здравейте, момичета  Mr. Green
Днес ходих до Кауфланд и си купих 2 орхидеи. Уж ги огледах, но бързах и чак като се прибрах и ги извадих видях, че едната има паяжинка по субстракта  #Cussing out Трябва да ги третирам сега нали Sad или да ги чакам да прецъфтят  newsm78 До колкото разбрах от предишни публикации купувате препарат за вредители от агро аптека и третирате според указанията. А добре ли е да сменя субстракта сега и да направя някаква дезинфекция на саксията и корените и с какво точно ?

Днес гледах и брошура на Homemax (Baumax) и видях, че от днес до 21,07 има промоция на орхидеи по 8,99 лв.

# 384
  • София
valeria_vn, какво ще е третирането зависи от това какъв е вредителят. Аз само за паяжина/паячета не бих сменяла субстрата. Пръскане с инсектицид би трябвало да е достатъчно. Аз в добавка бърша листата и цветоноса (без цветовете) с памуче натопено в спирт.

Днес посетих Homemax (уж да си купя мрежа против комари) иииии... сега съм доволна  Mr. Green
Скрит текст:

# 385
  • Sofia
И аз днес само надникнах в кварталния магазин и .... се сдобих с 4 бройки по 5 лв - 2 едри фалчета, едно зиги и четвъртото - неясно. Вероятно е камбрия или милтония, на мен са ми еднакви като са без цвят. Сега умувам как ще оцелява студенолюбиво зиги в западен апартамент....  newsm78
Интересно е и дали изобщо ще оцелеят, защото някои от орхидеите в магазина бяха с пълни с вода розетки - така си ги полива жената, докато собственичката е в отпуск  Mr. Green

# 386
  • София
Сега умувам как ще оцелява студенолюбиво зиги в западен апартамент....  newsm78

Моето живее целогодишно в южна стая на 26 градуса, без температурни амплитуди и само тази година цъфти за трети път.  Wink

Светланка, честито! Много са красиви!

# 387
  • Sofia
Таня, всеки твой пост е оптимистичен, благодаря!   bouquet
Фалчетата ще ги пресаждам, защото саксиите са пълни с нещо странно. Може ли съвет дали от Кауфланд или от Бриколаж да взема кори и какви?

# 388
Някой може ли да ми каже дали това чудо е корен или цветонос? До сега не съм докарвала фал до цъфтеж и не мога да преценя. Все се надявам да е второто  Grinning Пък и коренчето на заден фон се появи едновременно с него, но расте по-бавно.

# 389
корен е

Общи условия

Активация на акаунт