Доколко имаме право да се караме на чуждо дете?

• 16 286
  • 223
  •   1
Отговори
# 15
Ей,няма угодия - ако майката остави детето да си играе на 10 метра, е лоша, ако непрекъснато му е на главата пък е вманиечена  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ако е на 10 метра от едногодишно, е безотговорна, ако е над главата на 5-6 годишно е вманиачена.

# 16
Може да му се направи забележка на голямото дете, но чак да му вика и да му крещи не мисля, че е добра идея.

# 17
не е конкретно по питането на авторката,но каквото и да е станало никои няма право да крещи по децата ни има родители за тази цел,но аз съм много силно разочарована от хората защо всички са станали толкова агресивни и нападателни къде отидоха думите,като извинявай?
Давам ви два примера с детенцето ми сме на детската площадка (на година и 5) влиза тя в пясъчника а там момченце 2.5 може би без тя да е докоснала него или играчките той стана и я бутна силно при което на косъм не си разби главата в гредите след което отиде и я удари два пъти в лицето такъв рев удари мой та един час хълцаше а майката на момчето което беше с него само отиде и му каза -Не така маме!
без да ми се извини майката без да види как е моето дете е аз и казах да поработи над собственото си възпитание,че абстрахира върху сина си.Стана ми много болно Sad
Вчера сме на част от майските празници на площада детето ми обикаля по децата и в един момент сме застанали пред някакъв "господин"и му пречим да гледа да моя вината не се огледах но можеше на спокойно да ми каже да се преместим а той става и ме бута при което аз откачих и какви му ги наговорих  Embarassed на къде отива човечеството,човешкото в нас не зная но картинките са жалки Sad

# 18
  • гр. Варна
Скрит текст:
Ей,няма угодия - ако майката остави детето да си играе на 10 метра, е лоша, ако непрекъснато му е на главата пък е вманиечена  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ако е на 10 метра от едногодишно, е безотговорна, ако е над главата на 5-6 годишно е вманиачена.
+1  Peace

deskata899 Разбирам те и съм съгласна за това, че благия тон е изчезнал отдавна, но ако това се беше случило на моето дете нямаше да оставя така нещата. Доста неща щяха да и чуят ушите  #Cussing out

# 19
  • по пътя
Забележка със сигурност ще направя, но направо ми се обърна сърцето като си представих как 5 годишно дете връхлита дете на 1 година.Тафи, разбирам те, имам по-голяма дъщеря и ако някой й крещи ще се почувствам много зле, но имам и бебе, които скоро ще е на годинка и вярвай ми ако видя 5 годишно да връхлети върху него не знам как бих реагирала, ще си гушна детето и ще се скарам на твоето дете, без да крещя разбира се, но достатъчно твърдо.Друг е въпросът, че ако синът ми е на годинка , не бих се отделила от него на повече от метър.

# 20
тук всичките казвате ,че по дипломатичен път ще се разберете с децата и майките нарушители , а когато се случи пред очите ви с децата ви всичките граквате. викането/говоренето на висок тон по площадките е масово. виждал съм (и то често)  как някой родител направи културна забележка на чуждо палаво дете , то пък се прилепи към друго дете. съответно следва забележка от родителя на това дете към палавото.  и така нататък - палавото все се спречква с някое дете. и какво , всички потърпевши родители да се наредим на опашка пред майката на палавото дете за да  направим и на нея  забележка ли ?  ай мерси.

# 21
  • София
Между другото аз предпочитам да оставя децата сами да се оправят, като ги наблюдавам отстрани и се намесвам, ако стане опасно. В крайна сметка, някога, ние играехме сами навън и родители не се намесваха. Говоря за по-големички, разбира се, не за 3-годишни.

# 22
  и така нататък - палавото все се спречква с някое дете. и какво , всички потърпевши родители да се наредим на опашка пред майката на палавото дете за да  направим и на нея  забележка ли ?  ай мерси.
Точно така става и на площадката, на която ние ходим. Едно единствено дете се дразни с всички останали, и често разплаква някои деца. Освен това и постоянно размахва пръчки и мята камъни, без майката да обръща внимание, което вече си е реална заплаха за здравето на всички деца. След неколкократни забележки да спре да посяга с пръчката към лицето на детето ми дори и ухото му дръпнах.

# 23
  • София
А защо дете кара колело там, където се разхождат бебета? Къде е отговорността ти, авторке?

Преди две седмици едно невъзпитано дете като твоето прегази кучето ми с колело. Ако не бях заета да хвана ужасеното куче, не само щях да викам, а можеше да му плесна и някой шамар.
Добре че успях да удържа големия ми син да не се саморазправи.

Когато си с колело, очите трябва да са на 4. Щом детето ти е блъснало бебе, значи е много виновно. А ти, авторке, си още по-виновна. И е редно да мълчиш с наведена глава в този момент, а не да се оплакваш, че майката на потърпевшото дете се е скарала.

# 24
Виновна е, колело не се кара по градинките между пейките и люлките.

# 25
А защо дете кара колело там, където се разхождат бебета? Къде е отговорността ти, авторке?

Преди две седмици едно невъзпитано дете като твоето прегази кучето ми с колело. Ако не бях заета да хвана ужасеното куче, не само щях да викам, а можеше да му плесна и някой шамар.

Когато си с колело, очите трябва да са на 4. Щом детето ти е блъснало бебе, значи е много виновно. А ти, авторке, си още по-виновна. И е редно да мълчиш с наведена глава в този момент, а не да се оплакваш, че майката на потърпевшото дете се е скарала.
Защо бебе се разхожда, там където децата карат колело? Защо куче се разхожда там, където играят деца? Ако някой си завира кучето при детето ми, може той да отнесе шамар.

# 26
  • София
Не съм си навирала кучето никъде. Това се случи в парк, който е определен от Столична община за свободно разхождане на кучета. Били сме на правилното място.

А детето с колелото можеше да мине и през малко дете. Като не гледаш къде караш, ще пропуснеш куче, бебе, количка. Виждали ли сте как дете с колело преобръща количка, бутана от майката?

# 27
О,айде моля ви..
А къде да кара колело едно 5 годишно дете?
Може би майката трябва всеки ден да обикаля в търсене на вело алеи?

Разбирам да е някой тийн със скоростен бегач,да..
Ама 5 годишно дете..
Ми нали тези триколки именно в парковете и градинките ги карат децата

Знаеш ли какво значи думата вина?

Може ли едно 5 годишно да бъде виновно?

# 28
  • София
Много добре знам какво е вина, затова писах и че майката е по-виновна, защото не е научила детето си да гледа къде кара.
Ако дъщеря й е внимавала в това, което прави, и ако е гледала къде кара, е щяла да види бебето и да спре.

# 29
О,айде моля ви..
А къде да кара колело едно 5 годишно дете?

5-годишно дете не кара триколка според мен. Моята е на 7, кара колело с 20 инчови колела, дребна е, спокойно минава за 5-годишна. Но не и давам да кара там, където играят децата и майките седят на пейките, защото я знам, че кара и спи буквално. За това я карам да кара по-встрани, където на алеите няма никой. Щом аз мога, значи и другите могат. На мен поне по 2-3 пъти на ден по тия градинки ми се блъска в краката засилено колело с 5-6 годишно хлапе и съм синя.

Общи условия

Активация на акаунт