Доколко имаме право да се караме на чуждо дете?

• 16 326
  • 223
  •   1
Отговори
# 60
Ако беше ранено детето нямаше да има значение изобщо дали се кара. Но това не отговаря на въпроса ми защо на детето, а не на родителите?

# 61
Няма значение, дали се кара... има значение как...
Всеки родител има не право, а задължение да пази детето си.
Моето разбиране е, че трябва и чуждите в околност да пази доколкото е възможно.

Стига сме се вторачвали само в мойто си... живеем в общност да му се невиди.... така възпитаваме и децата си....
Като му се накара чужд родител.... първо ще подкрепя родителя и ще разясня ситуацията. Ако отсрещния не е прекрачил твърде много граници, разбира се.

Според мен на детето нищо да не се каже, а директно на родителя да се караш е безсмислено... първо на детето, поне една дума... без каране.... от там нататък според ситуацията, възпитанието, хората... реакцията им....

Какво? - Благодаря...
Ама не мъдрост .... това е възпитание.... старая се... уча се .... не обичам авторитарния подход и твърде строгото възпитание.... НО липса на уважение и реална представа за грубостите на живота... също не обичам.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 13:26 от Лазурит

# 62
Няма значение, дали се кара... има значение как...
Всеки родител има не право, а задължение да пази детето си.
Моето разбиране е, че трябва и чуждите в околност да пази доколкото е възможно.

Стига сме се вторачвали само в мойто си... живеем в общност да му се невиди.... така възпитаваме и децата си....
Като му се накара чужд родител.... първо ще подкрепя родителя и ще разясня ситуацията. Ако отсрещния не е прекрачил твърде много граници, разбира се.
Това е мъдрост..Малцина имат такова разбиране
С малко подробност.Първо разясняваш ситуацията,после подкрепяш родителя

# 63
Истерясалите хора не са красива, нито приятна гледка. Но в парка можеш да срещнеш всякакви.

Не че симпатизарам на безотговорните - или не достатъчно отговорните.

# 64
Абе като знаеш, че детето ти върви и спи, по-добре да си грозна и истерясала, отколкото ... някои по-лоши неща.

# 65
Бабите в парка са способни да го опразнят за да спокойни,че внучето е в безопасност.
Имах случка как баба беше качила 2 те си внучета на въртележка с 3 места.Бебешките с животинки и се въртят.И кзваше кой да се качи на 3-място.Кога да я спрат,но нейните не ги сваляше.Имаше поне 7-8 деца искащи да се качат.
Отказах се и отидохме на други въртележки.Аз с такива екземпляри не споря и не преговарям и не се обяснявам.
То е безмислено.

# 66
Бабето се разпорежда значи.  Joy Joy

# 67
Ситуацията ще я разяснявам неограничено време.... първата реакция ще бъде да не създавам погрешна представа на детето си че е неуязвимо - да реакцията на този родител е правилна спрямо неговото дете .. .той го пази и затова ти се кара ....беше прав за това.... не е прав за еди какво си .... от там нататък аз ще си нищя колкото е необходимо.

Относно грозното и истерясало поведение.... за мен е по-грозно друго... примерно телешкото спокойствие, чопленето на семки, пиенето на бира и пушенето на цигари покрай площадките Wink
Да не изпадаме в крайности с оценките, защото темата ще отиде в друга посока.

# 68
Не се карам на чужди деца.
Възрастен, надвесен над невръстно дете, ръкомахащ поучително, е тъпа гледка.
Правя забележки на родителите на детето.
Ако детето е само, т.е. е на достатъчно години да бъде без придружител навън, то му говоря като на приятел, като на голям човек, без да се правя на великата леля.

# 69
както по-отгоре се спомена моля ви повтаряйте си го всеки

Бъдете промяната която искате да видите в света"

# 70
Не се карам на чужди деца.
Възрастен, надвесен над невръстно дете, ръкомахащ поучително, е тъпа гледка.
Правя забележки на родителите на детето.
Ако детето е само, т.е. е на достатъчно години да бъде без придружител навън, то му говоря като на приятел, като на голям човек, без да се правя на великата леля.
И на петгодишно може да се говори така. Не виждам какъв е проблемът да се обърнеш към чуждо дете, ако се държиш приятелски. От едната крайност - всеки възрастен ти прави забележки (в близкото минало) - минахме в другата и станахме твърде обидчиви, ако някой направи забележка на съкровището ни. Децата имат нужда да си сверяват часовника и с други възрастни, а не само с мама и тате.
Не говоря за истерясали майки и други простаци, разбира се.

# 71
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да, имаме- щом детето нарушава правото на околните на мирно съществуване и родителят не прави нищо, за да го озапти.

# 72
Когато детето е с родител, работа имам с втория. Работя с деца и имам бегла представа, кога ще хване дикиш приказката с тях и кога само ще ме гледат.

# 73
  • в очите на дъщеря ми
Автократа, не виждаш гредата в твите очи, но виждаш сламката в чуждите. Дете на 5 години е доста голямо, за да се е научило вече да пази по-малките...при положение че е станал инцидент , твоята реакция е меко казано неадекватна. Би следвало ти да се скараш сериозно на детето си (о, дори и да се разплаче, но да разбере, че това е сериозна ситуация) и да се извиниш на майката. Най-вероятно тя е била в шок от случилото се и с глупавите обяснения, че са просто деца може и ти да си изпросиш физическа саморазправа ( и с право).
И друго - стува ми се, че малко преувиличаваш като изкарваш другата майка безотговорна, за дето не е била залепена до детето си. Моето дете също е на годинка и малко и постоянно тича, но не съм залепена за гърба му, наблюдавам го внимателно. Ако такъв инцидент ми се случи, определено ще направя остра забележка на голямото дете и ще очаквам адекватна реакция от майка му, НО ако такава не последва незнам...никога не води до нещо добро ако прекалено предпазваме децата си и им създаваме илюзия, 4е каквото и да направят мама ще е там и няма да даде и косъм да падне от главицата им, пък били и виновни, потрошили колички, недай си боже и глави.
Я пак да видим дали правилно съм разбрала,  значи моето "голямо" дете е длъжно, да пази и   да се съобразява с едва проходило мъниче, а  майката на същото това мъниче, просто "внимателно наблюдава" отстрани. Също така "Внимателно наблюдаващата "майка  е в правото си при инцидент, да се разкрещи и докара до плач моето" голямо" дете  и ще очаква "адекватна ми " реакция , каквато тя смята за нужна......да ама не.......Бих искала да видя тази кака, леля, баба, която ще се разкрещи и ще докара детето ми до плач Twisted Evil, ама наистина бих.......щото тогава разговора ни ще премине в "други" близки измерения Mr. Green
На детските площадки в обикновен български град, в обикновен български квартал, съжителстват от бебета до 9-10 годишни деца и съм абсолютно убедена, че всяка майка трябва да се грижи/ и под грижи за децата до 3 год. възраст,разбирам " залепена за "з.......а"му/ за своето дете. Колкото по-голямо е то, толкова повече е свободата му, но и отговорностите му също. Пазенето на по-малкият и по-слабия е задължително за всеки....и това важи както за моето дете, така и за "внимателната " майка на мъничето. Naughty Иначе площадката ще се превърне в арена на "по-силният". 

П.П. Аз съм от тези майки, дето не дават и косъм да падне от/върху главите на децата им. И смятам, че при проблем  родителите разговарят с родителите, а не с децата.

# 74
Ееее, не съм ли ви описвала фазите на дразнението, през които преминава човек от ранната си възраст до пенсионната такава?  Laughing
Маминките с прохждащи бебоци са ми любимките. Само като се сетя каква патка съм била по времето, когато си мислех, че щом  рожбето ми се учи на ходи, всички сте му длъжни, и ми иде да си побия главата в асфалта

Общи условия

Активация на акаунт