Доколко имаме право да се караме на чуждо дете?

• 16 289
  • 223
  •   1
Отговори
# 180
Преставам да обяснявам как момичето нищо не беше направило. И как онзи мъж насила го заведе ,извлече го от катерушката и го завлече ревящо при бабата. Преставам.
Това, че ти не си видяла какво е направило, не означава, че не е направило нищо.

# 181
  • гр. Варна
Скрит текст:
"Не трябва ли да изчакаш при положение, че вече е на стълбите и се качва?", а детето ме погледна с учудване, че съм му казала, че не е право! Ето това е лошо възпитавано дете..."мамино"
Аз пък бих казала "пързалката е за всички и бутането не е позволено". Какво значи "не трябва ли да изчакаш, тра ла ла", ми нищо не трябва, то детето едва ли знае какво значи "трябва" след като бута децата. Вероятно вкъщи нищо не трябва за нея, така че... ще се учуди, разбира се. На такива се обяснява като на 2-годишни, понеже социалната им адекватност е останала на тази възраст.
А то те е погледнало с учудване, защото изобщо си взела отношение и си казала нещо. Няма представа какво да очаква, затова.

Предположих, че майка му му е обяснило, че не трябва да се бутат други деца и само обясних, че малкия "е с предимство" защото вече е на стълбите.

Скрит текст:
Преставам да обяснявам как момичето нищо не беше направило. И как онзи мъж насила го заведе ,извлече го от катерушката и го завлече ревящо при бабата. Преставам.
Това, че ти не си видяла какво е направило, не означава, че не е направило нищо.
Това, че ти дори не си била там, не означава, че не знаеш по - добре от grgrigorova  Crazy

# 182
  • София
Ок ти беше там ти знаеш.
Да ох май не видях че 5 годишното момиче взе единнннн Голяяяяяяяяям какмък и разби главата на едно дете, и за тва таткото така дърпаше хахахах ,

# 183
  • София
Скрит текст:
Това, че ти дори не си била там, не означава, че не знаеш по - добре от grgrigorova  Crazy

За едно мога да сваля шапка на голяма част от съфорумките,как могат от разстояние,да знаят по-добре от присъствалите,кое е вярното, както и да оценяват по няколко думи хората,без да са им нужни никакви подробности.

# 184
  • София
И както написах по горе. Нито един татко или майка не посмяха да се разправят с циганите и конете, но пък с едно дете винаги!!!!!

# 185
Да ох май не видях че 5 годишното момиче взе единнннн Голяяяяяяяяям какмък и разби главата на едно дете, и за тва таткото така дърпаше хахахах ,
Ти да не си в детската градина? Що за реакция от зряла жена?

Подкрепяйте хората, които все още възпитават децата и обръщат внимание на неадекватното поведение на чуждите деца, които явно няма кой да ги гледа. Това дете няма как да не е направило нещо, за да предизвика бащата на другото да го поведе към бабата.

Не съм била там. Нито съм присъствала на изнасилване, но мога да кажа, че след него изнасиленият ще се чувства много кофти, а изнасилвачът е за убиване. Какво като не съм била там... Може изнасилената да си го е просила?? Може... не съм била там, не знам. Пораснете, хора.

# 186
Фактът, че не си била там означава, че не знаеш нито дали детето е направило беля, нито дали въпросният мъж не е бил пълен олигофрен. Добре е да се вслушаш в собствения си призив за порастването- порастналият човек борави с факти, а не с догадки.

# 187
  • гр. Варна
Скрит текст:

Подкрепяйте хората, които все още възпитават децата и обръщат внимание на неадекватното поведение на чуждите деца, които явно няма кой да ги гледа. Това дете няма как да не е направило нещо, за да предизвика бащата на другото да го поведе към бабата.

Не съм била там. Нито съм присъствала на изнасилване, но мога да кажа, че след него изнасиленият ще се чувства много кофти, а изнасилвачът е за убиване. Какво като не съм била там... Може изнасилената да си го е просила?? Може... не съм била там, не знам. Пораснете, хора.
Противоречиш си - явно пишеш просто за да се заяждаш  Tired
Сравняваш случката с изнасилване и твърдиш, че изнасилвача е за убиване (съгласна съм) - тогава и мъжа от историята на grgrigorova е за убиване!

# 188
Сравняваш случката с изнасилване
Не сравнявам случката с изнасилване, а давам пример как не е необходимо да си видял нещо, за да прецениш, че нещо е (не)правилно.

# 189
  • София

Хаххаха, не аз не ,но ти да, защото си точно като дете,на което му казват нещо и то пак не иска и не иска. / в твоя случай да повярва /
И на мен не ми се вярва как майки шамарят за пълната дреболия децата през лицето, ама ето че става.
И също не ми се вярва и че това е начина!! Но знае ли човек. Всеки си възпитава детето както иска, ама да възпитаваш чужди деца по своя си начин, няма как да стане.
Ако искаш вярвай, ако искаш не вярвай. Твой проблем, не мой.

# 190
ама да възпитаваш чужди деца по своя си начин, няма как да стане.
Очевидно има как да стане. Бащата е завел момиченцето при баба му.

# 191
ама да възпитаваш чужди деца по своя си начин, няма как да стане.
Очевидно има как да стане. Бащата е завел момиченцето при баба му.
Само че ако детето беше с баща си вместо с баба си едва ли щеше да си позволи да дърпа ревящо дете. С влачене ли е единственият начин, за който се сещаш, да заведеш дете при родител?

# 192
На чуждо дете по никакъв повод не държа да се карам или да го възпитавам, но с техния антураж положението изглежда по-ралично.
Никога не съм разбирала необходимостта едва проходили мъници да се качват на съоръженията за деца 4+. Настава една истинска радост за окото как центърът на нечия вселена е подредил опашка от от пет големи деца да висят, да се набират, да се катерят, които го чакат благоприлично, за да може родата да снима ненагледното.
Вчера едно такова хапеше и блъскаше влезлите в полезрението му деца без майка му да може да достигне до него. Накрая едно голямо отвърна на опитите на бъде удряно и хапано (преди това имаше хващане за крака на друго качващо се по-голямо дете) с перкане през ръцете и майката се сети да си обере крушката. Мястото е не съвсем безопасната пързалка слон в Борисовата градина. Предишните й реакции бяха "Ох, бе маме, защо така правиш? Мислиш ли че е хубаво това?", докато в съседство се чуваше плачът на нахапано момиченце.

# 193
Само че ако детето беше с баща си вместо с баба си едва ли щеше да си позволи да дърпа ревящо дете. С влачене ли е единственият начин, за който се сещаш, да заведеш дете при родител?
Ако е било с баща си, сигурно последният щеше сам да го завлачи да си ходят, като детето му не знае как да се държи сред хора.
Да, влачене е един добър начин да заведеш дете, което не желае да отиде някъде. Другият начин е да го носиш на ръце, но в случая би било неуместно. Когато някое от децата пречи на останалите да играят и не се държи добре с тях, го хващам за ръка и го водя далеч от тях, без значение че се тръшка и реве, че иска да остане. Има правила за поведение сред хора.

# 194
  • София
...

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 15:23 от taffi

Общи условия

Активация на акаунт