Отговори
# 525
allure дано е грешка,ще се моля за теб и бебчето ! baby_neutral

# 526
allure - силно те прегръщам, стискам палци за хубави новини, радвай се на съкровището което вече си имаш вкъщи, всичко останало ще се нареди, само да сме живи и здрави, бъди позитивна

# 527
allure Praynig Praynig Hug Вярвам, че нещата ще се развият по най-добрия начин!

# 528
  • София
Алур, от сърце ти желая сили и кураж!

# 529
Allure, съжалявам! дано е за добро и да се наредят нещата!
Аз днес съм на ФМ и се надявам да е наред бебка.
За кърменето , не мога да се въздържа, защото така се бях подковала миналия път, лекции, четох, говорих с кърмачки и в резултат - нямах проблеми, не вярвам, че има такова нещо като да "нямаш кърма", понякога има проблемно засукване, злоядо бебе и др. проблеми, но могат да се преодолеят в 95% от случаите. помпа си взех елементарна ръчна на Авент. Върши работа за кратко, аз я ползвах само първия месец, за регулиране, после кърмех общо взето на поискване, до годинка и 2 месеца, когато след тръгването на ясла влезнахме с малкия в болница и бяхме на АБ за първи път. Но то си беше дошло и време. Не мисля, че след година и половина е удачно да се кърми. Моят син е щен и това доста ми помогна. Дано и бебка си хапва добре!
П.П. не съм фанатичка, де. Имам приятелки, които се отказаха от кърменето още в началото. Убедена съм, че това не е най-добрия вариант, но не бих ги критикувала. Ако не е приятно за майката, мисля, че не си заслужава да се тормози толкова.

# 530
 На наши приятели жените родиха скоро, и двете са млади ,едната на 20, другата на 24. Имаха кърма от началото. Едната се отказа след две седмици, защото не й било удобно и нямала време за сбе си,  а другата изобщо не започна да го кърми. Беше решила,че не иска и не му даде, от началото с шишето. Като ми каза си помислих, че не е добре, да има , без проблеми, детето да иска и тя да не му дава. Но нейна си работа, това й е второто и с предното така направи.  ММ само ми каза :'Пък ти откачи след един месец мъки и се пукна да ревеш,че не става, и още ревеш като те питат. Я я виж, хич не й пука!"
Allure ........много съжалявам за лощите новини, мила!  Confused Дано пък са сбъркали...Бъди силна! Ние сме с теб!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 531
  • В къщурката на хълма на феите
Слънчице има такова нещо като "нямам кърма" при жени със заболявания на хипофизата и някой други хормонални смущения по линията хипофиза-щитовидна жлеза-надбъбречна жлеза Peace

# 532
 Allure, съжалявам. Господ си знае работата, сигурна съм, че нещата ще се наредят!
И аз имам много познати, които се отказаха. Не мога да ги обвинявам. Всеки решава за себе си. Кърменето не бива да е на всяка цена. Ако се получава - чудесно. Ако не - всеки си знае границата и казва Стоп. Убедена съм, че това че са на АМ не ощетява децата по никакъв начин. Кърмата е най-доброто, но и с АМ могат да бъдат здрави и щастливи.
Име за момиче бях харесала още с първата бременност (Далия). Сега го казах на ММ и той го отхвърли, че и се изсмя  #2gunfire Сега съм в чуденка. Според ММ има мнооооого време и като дойде момента и име ще изберем. Аз харесвам много имена за момичета и става още по трудно. Синът ми е с буквата на свекър ми и майка ми, та и двете страни са уважени. Сега може и на никого да не е кръстено. Имаме пълна свобода и съвсем сложно ми става....

# 533
Здравейте, дами!
Не съм много активна, но ви чета редовно.

Allure, съжалявам за лошите новини, които си получила. От сърце ти желая да не се потвърдят на следващия преглед и всичко да бъде наред.

За кърменето съм напълно съгласна с roxanna, че от основно значение е да е на поискване. По този начин кърмих дъщеря си до година и половина. В началото имаше трудности, но се справихме - малката имаше голям хъс за сучене Simple Smile. Благодарна съм на консултантите на ЛЛЛ, които се включиха с безценните си съвети тук форума. Препоръчвам ги на всички Simple Smile.
 Килограмите ми бяха болна тема с миналата бременност - 31кг. до края. До 5 месец  бях качила 12, а до 7 месец- 20кг. Имах тежка бременност с много хапчета и лежане, хапвах си каквото искам без да злоупотребявам. Трудно приех страхотното наддаване, но оставих 10 кг. в болницата и след около година и няколко месеца бях във форма. Не се притеснявайте и тормозете излишно за килограмите , важно е да се чувствате добре. В момента съм 22 г.с + 4 и съм качила 9 кг.

Успех на всички мами с прегледи   bouquet

# 534
Allure, присъединявам се към всички момичета. Дано нещата да се оправят, стискам палци и силно вярвам, че всичко ще е наред с бебо. Прегръщам те!
По темата за кърменето - и аз мислех, че няма да имам кърма заради малкия ми бюст. Родих секцио, при което кърмата ми слезе още в интензивното. Когато ми дадоха бебето веднага пробвах да се кърмим, но не поиска да захапе и това е. Беше си свикнала с биберона. Аз обаче проявих инат и започнах да ползвам изкуствени зърна. Кърмихме се до 4 -ти месец когато се наложи да ми спрат кърмата поради други причини. Единствено си спомням, че изпадах в кризи най-вече дали и стига и само една гърда ли да давам или двете, да цедя ли или не, ей такива работи Simple Smile  Помпа ползвах за изцеждане през ноща защото бързо отказахме нощното хранене, а не можех да търпя до сутринта. Бях взела Авент ръчна и да ви кажа съм доволна.

# 535
  • ВАРНА
alllure, не мога да опиша какво почувствах, когато прочетох поста ти.  Cry Силно  те прегръщам и ти пожелавам всичко да се нареди по най-добрия възможен начин.  Hug
roxanna, поздравявам те за изпита. А за шефката, не се ядосвай, хубаво си направила, че си си взела болнични. Поне сега вече ще ти е по-спокойно  Wink.
vickityyy, честито Ви момченце!
Vessi-barabesi, пиши подробности за ФМ при Цонев, моля! Може и на лични. И цената каква е. Благодаря! Wink
Хубав следобед   bouquet

# 536
Отчет от днешната ФМ: беше по - подробна от предната, не беше много дълга (може би около 20 мин.), но мисля, че доктора огледа всичко, което трябва. Всичко изглежда наред засега. Шийката този път не ми я мери, каза другия път, но то няма и смисъл, преди 6 дни я мерихме.
Добрата новина е, че ще се опитам да намаля хапчетата и ако нямам болки и контракции след време и да ги спра. Дано да успея, че не ми се иска да ги пия до края.
По въпроса за кърменето не мога да се включа, тъй като нямам опит, бях се настроила, че може би няма да мога да кърмя заради щитовидната жлеза, но още не се знае, ще го обсъдим с ендокриноложката към края на бременността. Иначе искам да кърмя, но ако не се получава и нямам кърма, не мисля, че бих драматизирала, може би защото донякъде го очаквам, приемам го съвсем нормално.
За името - няма да бъде на никого, аз не държа на тези традиции, а и да няма сърдити. Peace

# 537

Vessi-barabesi, пиши подробности за ФМ при Цонев, моля! Може и на лични. И цената каква е. Благодаря! Wink

Аз и преди съм писала, цената при Цонев е 60 лв. От предната седмица се записват часове по телефон за следващата  Peace
При Балев знам, че цената е 90 лв.
Цонев не е от приказливите, но каквото и да го попиташ - отговаря и обяснява  Peace
На третата ФМ мисля пак при него да запиша час Simple Smile

# 538
За витамините - не един път съм споменавала, че ям доста здравословно, и все пак няма как да си набавя всичко сама. Наистина е много сложно, аз имам цели табели у нас с витамини и минерали и количествата им в различните храни. Цинк и желязо трудно си набавям например, винаги е било така, като цяло витамините са ми много по-лесни от минералите. Затова си пия хапчетата, както казах не забелязвам да се дебелее от тях, в 24 седмица съм +3,5 килограма. Наистина не стига да се изядат 2-3 салати на ден и едно кило череши и да се смята, че сме си набавили всичко, и аз живеех с тази идея, но уви...
  Peace Peace Peace

# 539
Здравейте, момичета!
Днес бях на йога за първи път и останах много доволна. Леки са упражненията и много се набляга на таза и тазовото дъно. Има и релаксация и общуване с бебчо. Доволна съм Simple Smile))

за кърменето, благодаря, че споделихте опита си. денис  и smiled, съжалявам, че сте имали подобни проблеми и преживявания. Аз също полагам доста усилия и съм се настроила и ако не стане 100% ще съм като вас, ще рева много, но каквото такова, правя каквото мога, пък да става каквото ще. Аз си мислех, че тази помпа ще е нужна още в родилното, но явно може да се мине и без нея и наистина да се види какво е положението и да се прецени.

allure, съжалявам за това, което си преживяла, стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин.

Общи условия

Активация на акаунт