Отговори
# 570
Добро утро
И аз след малко заминавам на женска консултация, да видим. То все още съм спокойна от предишния преглед ама все пак.

Алури дано всичко се окаже лоша шега на техниката /а нямам пълно доверие на машините/ и все пак стискаме палци.  Praynig доколкото си спомням от поста ти, да споделя - мойта етърва си е родена с проблеми на сърцето, даже мисля, че е с клапа, ноооо преди две години роди един пух. Така че каквото и да излезне, решението за или .... си е ваше и да го обмислите добре.
 Hug Hug Hug

# 571
Добро утро момичета!  kaffeetrmker_2

стискам палчета на всички, които сте днес на прегледи  Praynig

добре дошли на новите мами, лека бременност   bouquet

На тези, които заминавате за морето, хубаво да си починете и да мажете тумбаците  Hug  grinning039

Хайде момичета слънчев ден на всички  Hug

# 572
Добро утро и от мен.
       Признавам си и аз много се разстроих новините на ALLURE. Искрено се надявам да се окаже грешка и силно стискам палци всичко да се развие добре за бебето.  Praynig
    Заразена от похвалите за ексфолиращата ръкавица, вчера си поръчах 2 бр. Утре ги очаквам .Simple SmileSimple Smile
mecani, наистина не се бях усетила че няма как в момента да използваме утайка от кафе. #Crazy 
    Относно кърменето - не знам какво ще се получи при мен. Първо бебче ми е и ще трябва първо да направя усилена подготовка на теория. Няма как да мина без нея. Но четейки ви, според мен най-важното е да не се паникьосам  Blush
    И последно да се включа за името : за сега нашите родители мълчат и уж никой не държи да е на него. Но какво се случи този уикенд. Взехме , че събрахме двете фамилии.... и стана напечено. Всеки взе да припира, че на него му е най-внучка  Joy Голям майтап, та от тогава ме гложди мисълта... дали да се уповаваме на традицията.   Поне има още време.. и започнахме да търсим подходящи имена , с цел да няма драми през Октомври. bowuu
    Слънчев и усмихнат ден !

# 573
днес с това слънчице и мен ме налегна една носталгия по морето. Но ние решихме и по-скоро по мое желание да не ходим тази година, а да отидем на спа с басейнче. А мамите пътуващи до морето да ви попитам дали ви притеснява дългото пътуване, тъй като казват, че вибрациите от автомобила не били много полезни. ще взимате ли хапчета преди път или с повече почивки ще е?

# 574
Добро утро на всички Simple Smile, явно не само аз съм от будуващите - събудих се към 4:00 сутринта, не можах да заспя повече и в момента главата ми е малко като гумена топка. Добре дошли на новите попълнения, дано всичко да е наред до края. Allure, аз също се присъединявам към другите момичета, много и искрено ви съчувствам за кошмара, през който преминавате, и се надявам нещата да се наредят по най - добрия начин за вас. Аз след ядосването с тая ФМ забравих да кажа, че все пак според лекаря, бебето е момиченце и в момента тежи 327 грама, в точно 20 г.с., което според него било в средата на скалата, т.е. E_ len, мисля че нямаш за какво да се притесняваш. Иначе аз поразпитах разни познати за ФМ, доста от вас също се включиха с информация, и почти сигурно няма в момента да повторя прегледа. Но определено смятам, че не беше достатъчно задълбочен и ако ходя на третата ФМ, /която е в третия триместър/, няма да е при този лекар. Иначе за кърменето изобщо нямам никаква ясното, в момента не ми остава и много време да се запозная по - подробно с въпроса. затова чета внимателно какво споделяте. Аз естествено искам да кърмя, но не съм наясно приемането на еутирокс, при тиреодит на Хашимото, и то в дози над 100 мг, безопасно ли е при кърмене на бебето и отразява ли му се по някакъв начин. Мисля да говоря и с ендрокринолога  за това, да видим и той какво ще ми каже. Това е от мен засега. Слънчев и спокоен ден желая на всички ви Simple Smile.

# 575
  • София
Добро утро!
И на мен вече ми се ходи на море. Онзи ден на ФМ питах доктора дали е подходящо да пътувам. По принцип всеки месец пътуваме по 200 км в посока да погостуваме на свекърите. Каза ми, че няма проблем, стига да се кара внимателно с почивки, нямало значение дали ще се возя по 2 часа в града или ще пътувам извън града.
Моята плацента е предна. Според мен важното е да не е ниско разположена, защото е опасно. Иначе дали е предна или задна все е добре. Тези със задна плацента усещат по-рано и осезаемо движенията на бебетата. Нашият юнак от 2-3 дни е много активен. Сутрин се буди към 6:00ч.
За кърменето- аз имах много неуспешен първи опит. И много ме е яд, че не кърмех на поискване, ами се цедях и давах на 3 часа. Сега ще променя много неща и най-вече ще избягам от майка ми поне на 10 км. Миналият път ми съсипа нервите. Не стига, че цедях по 30 мл, ами тя само мрънкаше, че е малко, че не правя нищо като хората и ме тъпчеше с какво ли не, за да имам повече кърма. От нерви след 2-рия месец кърмата съвсем ми спря. Сега нямам никакви очаквания. Ако имам кърма, ще кърмя, ако нямам- ще давам АМ. С АМ до момента съм отгледала 125 см и 25 кг "мъж". Всичко си му е наред.
Хубав ден и успех на момичетата, които имат прегледи.

# 576
  • София
Nadeto00o, откакто съм бременна съм ходила вече три пъти до южното ни черноморие и не съм имала проблеми Sunglasses. Само преди да тръгна пия едно папаверинче и като пристигна - още едно. Хубаво е да се правят почивки на час и половина. Заради това спирам до Пловдив веднъж и в Бургас ми е втората почивка (макс 10 мин на почивка). И винаги карам аз, защото се чувствам по-комфортно и стигаме по-бързо  Blush, а ММ кара много монотонно и като се возя при него постоянно натискам виртуално педала на газта  hahaha

За имената - измислили сме две. Едното на мен, а другото на него и ще го мислим по-нататък на кой точно ще бъде. С моето име оцелваме първите три буквички на майка ми, както и на свекървата. Май клоня към името на ММ, защото ще бъде момченце. Пък и 4 човека с един общ корен в имената  #Crazy #Crazy можеш да полудееш  Laughing

За кърменето и помпите Ви чета с интерес, защото ми е за първи път и нямам никакъв опит. Какво ще кажете за списание 9 месеца? Заслужава ли си да се чете? Има ли полезни неща? Или да препоръчате от къде да черпим повече инфо.

Аз се върнах на работа до края на юни, а после юли и август пускам болнични и заминавам пак към южното ни черноморие на чист въздух, тишина и спокойствие. Мисля да се върна в София чак края на август. Нямам търпение за ФМ в понеделник.

# 577
E_len, EosHug и аз се бях попритеснила за грамчетата, но сега като чета явно е нормално и две - три седмици разлика в термините оказват голямо влияние върху теглото на бебчето. Освен това няма как всички да са еднакви все по някое време едни ще наддават повече, други по - малко, аз съм се родила 2.700 кг. седмица преди термин, така че... Simple Smile

Nadeto00o, мен ме притеснява пътуването, но питах доктора вчера и той каза, че няма проблем. При нас ще бъдат малко над 200 км. в едната посока, ако трябва ще спрем за почивка. По - важното е пътя е да хубав за да не друса много, иначе няма проблем. И аз като FatalSnare ще взема папверин преди път, иначе си пия и магнезия, дано да няма проблем. Аз откакто съм бременна не съм пътувала на много дълги разстояния само на 80 км. до нашите няколко пъти.

Snow - White, и мен ме притеснява Хашимото. Бях чела, че при дози над 100 мг Еутирокс не трябва да се кърми, а аз пия вече доста над 100  Sad. Но после прочетох на друго място, че няма проблем стига да минават 2 - 3 часа между хапчето и кърменето.Ще питам и аз ендокринолога по - натам.  Hug

# 578
Привет и от мен!
Честито на всички за хубавите новини и стискам палци на тези, които имат нужда от повече късмет  Praynig
Вчера бях на фетална морфология и е потвърдено - чакаме момиченце  Blush
Всичко е наред с бебка, тежи 380 грама в 22 седмица. Беше доста срамежлива и постоянно си закриваше личицето с ръчички и крачета  Grinning
Д-р Чавеева обясняваше спокойно, отговаряше на въпроси и като цяло ми направи доста добро впечатление.
Това е от мен засега. Хубав ден на всички   bouquet

# 579
Добро утро bouquet Аз продължавам да спя като пън и ми е трудно ставането, дори с аларма. И много сънувам, смислени реални сънища  Sleeping
Почвам да се оправям, че наобяд съм на преглед. Хубав ден от мен   Nature Sunny

...лекарката ми даде инструкции за морето, тъй като в петък заминаваме за седмица.
Би ли споделила какви инструкции ти даде лекарката Simple Smile Хубаво да си изкарате на почивката.

# 580
Здравейте  Grinning И аз продължавам да "спя" на бюрото, днес се събудих в 06:00.
Стискам палци на всички мами с предстоящи прегледи  Hug Чакаме само хубави новини!
На тези, които заминават на почивка - весело изкарване и да съберете много слънчеви лъчи ! Nature Sunny
Добре дошли на новите мами, прекрасна бременност ви желая  smile3525
Аз също не се осмелявам да пътувам на дълги разстояния. Даже тази година мисля да пропусна морето, но пък със сигурност ще посетя някой СПА комплекс с басейнче Wink

Хубав ден от мен!

# 581
Добро утро и от мен Simple Smile
Не че сега ставам , но сега сядам да ви чета   Grinning

И аз се зачислявам към тези които не могат да спят ! Направо е някакъв кошмар. Цяла вечер се въртя като пумпал ,ту на ляво , ту на дясно. Корема страшно ми пречи и като го натисна малко и започват веднага да ритат бебетата... Много ми е зор , още повече , че преди това спях по корем и сега ми е неудобно. Чак сутрин към 6-7 се отпускам да и заспивам по сериозно до към 9 и това ми е Simple Smile

Ох и на мен ми се ходи на моренце , но близки приятелки ми казаха , че е по добре да се въздържа тази година понеже нашето черноморие не е от най чистите! Аз си живея на морето де и си го гледам постоянно , но друго си е да се цопнеш във водата Simple Smile

Лили Мили Добре дошла при нас  Hug Лек остатък от бременността ти пожелавам !

# 582
Според мен няма проблем с пътуването. Аз честно казано не се чувствам добре вече в колата дори и при едночасово пътуване, така че сама си казвам Стига. Така или иначе съм на морето и нямам на къде да ходя. Вече от месец сме на юг от Бургас на спокойствие. Предприемаме пътувания до Бургас за прегледите и по-натам за пазаруването за бебето.
Аз си мечтая за сън. Моя дребчо обикновено ме буди от рано и аз поне още 1 час лежа в леглото и се опитвам да сесъвзема. През нощта ставам по няколко пъти пак заради него. Въобще май не ми се очертава скоро да се наспя  Tired

# 583
  • Пловдив
И аз напоследък не мога да спя. Може да е от топлото време. Буде се запо час - два и пак заспивам. Май само на мен не ми се ходи на море. На 10.06 заминаване, но хич не ми е морско все още. newsm78

# 584
  • София
Идвам да дам отчет.  Hug
Сутринта бях на ЖК, смениха ми Магне-то с Магнерот 3х2 пробно, да видим дали по-добре повлиява контракциите. Относно пътуването ми казаха, че няма проблем, стига "матката да е добре покрита с магнезий" - е, ще я покриваме, ко да правим  Mr. Green Въпреки това смятаме да разцепим пътя малко, че на мен ми е притеснено и в събота поемаме   grinning039  Може да пием по едно фрапенце в гръцко с който ходи  Mr. Green
Кръвното го заковавам всеки път 110/70, а бях толкова неадекватна, че мислех, че ще е 90/50, за сметка на това килограмите не съм ги заковала, но това е друга тема.
Днес явно съм решила да се притеснявам и сега се тормозя, че на почти всички прегледи дребното спи, а през деня го усещам слабо, даже на моменти се чудя наистина ли го усещам или си въобразявам, особено като чета какви шутове ви раздават бебоците  Sad От седалищното предлежание ли е, от предната плацента ли е, от що ли..  Thinking
Добре дошли на новите момичета, лека и приятна бременност!
Успех на прегледите и слънчево настроение на всички  Hug

П.П: Забравих да попитам - на някоя от вас искали ли са в работата документ, удостоверяващ състоянието и ако да, какъв е редът на издаване на съответния?

Общи условия

Активация на акаунт