Отговори
# 555
Голди, и ти си гледaш голямa бебкa  baby_neutral
Ние вчерa измерихме нaшaтa бебкa и беше 635 грaмa Simple Smile (23тa седмицa + 6 денa)

# 556
Здравейте,мами! Официално сме с розови гащииииии. 20г.с.  418 гр и казаха,че вървяла напред една седмица.  Allure,стискам палци да не се потвърди и всичко да е наред!

# 557
Здравейте, да си излея мъката и тук. Тъкмо се връщам днес от ЖК и съм направо огорчена от лекаря. Исках болничен, тъй като съм със скъсена малко шийка и не ми даде- можел само 45 дена, ако лежа в болница. Питах го доста неща за витамини и пр.- отговор ако искаш ги пий. Интересувах се от гестационен диабет, тъй като имам проблеми и отговорът беше- аз това изследване не го препоръчвам. Направо пълен кик.
Спешно търся препоръки за лекар по ЗК за Пловдив. И мнения за Крумов от Пловдив също. Той не е по каса, но се ориентирам да раждам при него
Благодаря   bouquet
Аз съм чела добри отзиви за тази
http://www.business-europe.bg/bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2% … 0%BE%D0%B3-%D0%B2
Преди време бях решила че ще се запиша при нея, но се оказа че заради работата няма да ми е удобно откъм пътуване (живея в Пазарджик сега). Поинтересувай се за нея ако искаш Simple Smile

# 558
  • Italia
Allure много съжалявам за всичко това, през което трябва да преминеш. Всички тук сме с теб  Hug Praynig
Д-р Ганева няма да я има до 28 юни. Болнични издава без проблеми. Сестра ми е нейна пациентка и онзи ден беше при нея, та ме осведоми и мен.
Мойта бебка на ФМ я измериха 307 грама. В 20 седмица  Sad най мъничка от всички бебоци тук май  Sad Утре съм на преглед, по точно ще правя ехокардиографията, та ще разпитам за теглото на бебето..притесних се  ooooh!

# 559
  • София
E_len, не се шашкай, ние сме почти месец пред теб  Wink На първата ФМ преди три седмици, бебка си беше 300 и нещо грама.  Simple Smile

# 560
След като намерих време да изчета написаното от преди няколко дни до сега, първо да кажа едно здравей на новите мами във форума!
alllure, силно се надявам да си добре (доколкото това сега е възможно). Не се отказвай да се консултираш с няколко специалиста, преди да стигнете до решение с ММ. Също вярвам, че Господ ще направи най-доброто за теб в случая. Св. Анна и Дева Мария да те пазят  Hug
Emma_Smith, ще я видя аз тази билкова вода, може и нея да взема.
Моля по-опитните мами да предложат книги или други четива, сайтове, форуми, от където да понатрупам и аз полезна информация за кърменето. За помпа още не съм мислила каква точно, така че следя тази тема с  особен интерес.
Skeeter, много ми стана любопитно какви витамини пиеш, след като прочетох, че си проучила щателно въпроса.
Аз пък съм на преглед при моята гинеколожка по ЖК на 24.06 чак, ще ми пускат ПКК, а на 30.06 съм на ФМ при д-р Даскалов в Пловдив. На няколко места срещнах мами, които споменават плацентата каква им е - предна и т.н. - моля пояснете ми, това лекаря при ФМ ли го казва сам и трябва ли да питам нещо по-конректно за плацентата. Яд ме е, че моята лекарка по ЖК не ми е споменавала за плацентата досега нищо, както и не знам дали ми е мерила шийката, но мисля, че не. Почвам и аз да се нервя.
Спрях да спя напоследък по гръб, гледам да е повече настрани и най-вероятно ще си взема възглавничка за бременни, за да ми е по-удобно спането.
това за ексфолиращите кърпички много ми хареса и мисля да пробвам и тях.
Чета тази книга http://www.helikon.bg/books/263/-40-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0% … D0%AF_161053.html и в нея пише, че след 20 г.с. (19+6дни) всяка мама трябва в продължение на 12 часа да усети най-малко 10 движения на бебето (по-силни или по-слаби), което гарантира, че бебето е добре. Това е правилото - да броиш до 10, като в книгата съветват да не се стесираш излишно ако бебето не мърда постоянно, защото може да си поспива просто. Ако не е усетила дълго време бебето се съветва майката да хапне шоколад или др. сладичко, плодов сок и да изчака половин час.
А иначе гледам да си пия Магнерота, но го пия 2 пъти дневно. Обаче преди малко ми се случи нещо интересно - получих като схващане на корема ниско долу, все едно крампа, така го усетих като болка. Стреснах се, че е близо до бебо. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

# 561
  • При вещиците
Здравейте мили мамчета. Следя ви още от март месец, но си обещах че ще се впиша в 20 гс. С някои от вас се знаем от други теми, а с други тепърва ще се запознаем. И така-първа и много чакана бременност след десетилетие борба, инвитро в Истанбул след други неуспешни, днес сме точно 20 гс, термин 28.10, от София но живеем от години в Дубай, с розови гащи сме -знаем си ги още от 9 гс след неинвазивния тест за аномалии. За сега без ниакви проблеми-без кървене и повръщания. Пупупу. Само 5 дни голямо неразположение в  следствие на едно лекарство. Моята втора ФМ беше 45 мин и имам снимки и клипче на една ръкомахаща принцеса. Днес беше 350 гр.
На всички лека и безпробемна бременност и още по-леко чакане   bouquet

# 562
Allure много съжалявам за всичко това, през което трябва да преминеш. Всички тук сме с теб  Hug Praynig
Д-р Ганева няма да я има до 28 юни. Болнични издава без проблеми. Сестра ми е нейна пациентка и онзи ден беше при нея, та ме осведоми и мен.
Мойта бебка на ФМ я измериха 307 грама. В 20 седмица  Sad най мъничка от всички бебоци тук май  Sad Утре съм на преглед, по точно ще правя ехокардиографията, та ще разпитам за теглото на бебето..притесних се  ooooh!

Ще се опитам да те успокоя малко като ти кажа, че в книгата си за бременни тъкмо прочетох, че през 20 г.с. бебето е приблизително 25-26 см и тежи 280-300 гр. Simple Smile Писана е от доктори, така че вярвам че е истина.

# 563
  • Italia
Благодаря ви момичета, златни сте !  Hug

# 564

Елен, в нaчaлото нa 21вa седмицa моятa бебa беше 382 грaмa. Wink рaзмерa, който нaписaх по-горе е зa 24тa седмицa и термин 30.09. Идеaлни мерки имaте Wink

# 565
Лили мили, добре дошлa и леки остaвaщи месеци Simple Smile

# 566
19 г.с. + 1 ден бях на ФМ и бебчето беше около 25 см с крачетата и 300 грама Simple Smile Така че и аз смятам, че е нормално. Цитирам от един сайт "През 23 гестационна седмица бебето започва да наддава доста бързо на тегло. До края на 6 месец тежината му ще се увеличи двойно."
Бебчетата ни тепърва почват да наддават грамчета, а ние килограмчета  Laughing

Относно плацентата и на мен нищо не ми е казвала гинеколожката по ЖК, а на ФМ докторът като ме гледа каза, че плацентата е много добре разположена. Аз го попитах каква е - предна, задна....(не че много разбирам, но и аз от мамите тук се зачудих) и той каза, че моята е задна.

Стиснете палчета, утре съм на консултация. Откакто усещам бебка всеки ден съм по-спокойна и не се вълнувам толкова за прегледите, особено като знам, че ехографа е стар и аз нищо не виждам...Но все пак консултация си е и дано всичко е ок  Praynig

# 567
tinmon - приемам най-обикновени Pregnacare Omega 3 plus, нищо специално, исках просто да нямат витамин А и да имат цинк и желязо, те всички за бременни май са с еднакъв състав. Като цяло витамините не съм ги проучвала, проучвала съм по-скоро щателно храните и собственото си хранене, преди около 2 години след като около 3-4 месеца закусвах и обядвах на работа шоколад реших да правя крадинални промени и от там тръгна всичко Simple Smile

За размера на бебето и аз не бих се притеснявала, зависи си и от родителите колко са големи. В крайна сметка едно бебе се ражда 3 кг, друго 4,5 кг. Да бие сърчицето, да мърда хубаво, да е в някакви рамки на нормалните размери, ако ще и на долна граница, това ми стига, макар че засега моето се води седмица напред по размер. Ама на една колежка така и казваха над 4 кг, че е бебето в 9-тия месец и взе, че го роди 3.600  Grinning Та всичко е относително, важно е мама да е спокойна, за да е щастлив и спокоен бебо. Ако има нещо сериозно лекарите ще си кажат.

Шикер - палци от мен за утре!

# 568
  • София
Леле, много големи вашите бебчета, моето е 380 гр. 20 гс. + 6 дни.  Rolling Eyes
Кали, точно се бях притеснила като чета колко са големи бебоците на някои мами, аз днес бях на феталната екг и бена я измериха 380  гр., 20 гс+5 дни, така че може би е нормално след 2 седмици ще дръпне Simple Smile)
Иначе и аз да споделя днешните преживявания и ще се върна да дочета. Първо бях на ЖК която мина добре- качила съм само 2 кила от миналата ЖК което ме успокои по отношение на килцата, лекарката ми даде инструкции за морето, тъй като в петък заминаваме за седмица. Показах си изследвснето от ФМ и лекарката каза ме всичко е наред. Дадоха ми талонче за кръв и урина и утре сътрин ще ида да ме боцнат.
Следобяда на феталната ЕКГ мина много добре, бях във Фемина при др Спасов. Очарована съм от него като внимание, обяснения и отношение. Гледахме се около половин час, беба беше на танцувална вълна, но това не попречи на доктора да потвърди на 100% че чакаме момиченце:)
Лили, добре дошла! Желая ти безпроблемна бременност до октомври и да се радвате на пухкава принцеска Simple Smile
Алюр, съжалявам да чуя лошите новини около теб. Стискам палци и се моля да не се потвърди, прегръщам те силно!
Успех на всички мамита,  които идните дни ще са на прегледи Simple Smile аз заминавам на моренце и по някое време ше хеърлям по едно око за да не изоставан от темите, но вероятно ще пиша по малко Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 01:22 от Eos

# 569
  • Italia
Добро утро на всички   bouquet Благодаря ви за включването по темата за грамчетата- определено съм по спокойна.  Hug
Тая сутрин бих собствения си рекорд- будна съм от 5 часа сутринта и се въртя като пумпал в леглото. А като слушам мъжО как сладко спи ми идва да му ударя два шамара  Rolling Eyes Tired Joy
Хубав ден от мен и ще се включа довечера с новини от ехокардиограмата. Стискайте палче за мен  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт