Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са темите, обсъждани във форума?
Какви са нормалните стойности на хемоглобина по време на бременност?
Колко често трябва да се извършват ехографски прегледи по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са темите, обсъждани във форума?
Форумът обсъжда различни аспекти на бременността, като пол на бебето, прегледи, хранене, здравословни проблеми и подготовка за пристигането на новото семейство. Също така се включват теми за споделяне на лични преживявания, притеснения и радости, както и съвети за справяне със ситуации като съжителство с новородено с котка или куче.
-
Какви са нормалните стойности на хемоглобина по време на бременност?
Нормалните стойности на хемоглобина по време на бременност варират, но обикновено се считат за нормални нива от 123 (долна граница от 120) и вариращи между 110 и 150 g/l. Важно е да се консултирате с лекар, за да разберете какви са нормалните стойности за вас, тъй като те могат да варират в зависимост от индивидуалните характеристики.
-
Колко често трябва да се извършват ехографски прегледи по време на бременност?
-
Какво представлява изследването на шийката на матката?
-
Какви са правилата за ехографски прегледи и болнични по време на бременност в българските болници?
Иначе съм много доволна от прегледа и от д-р Стойкова. Единственото, което ме притесни е факта, че количеството на околоплодните води е малко повече и трябва да си направя изследване за гестационен диабет. Някоя от вас правила ли е това изследване? Лекарката, която ме следи каза, че е по-добре да се направи профил отколкото обремененост, защото не било много добре за бременни жени.Факторите, които предразполагат към този вид диабет при мен липсват и се надявам всичко да бъде наред.
. Аз, за съжаление, също ще пропусна морето тази година, но нищо. И аз не спя изобщо спокойно, будя се по няколко пъти на нощ, не ми е удобно, защото и аз си спях по корем, а сега няма как и накрая като се ококоря в 6 сутринна /а днес в 4/ и ужас направо. Fenris, моето бебе също не е много активно през деня, а повече вечер. Kalina, и аз четох за това, още повече, че аз в момента пия от няколко дни по 125 мг, преди това бях на по 150, докато родя не знам на какви дози ще съм. Според гинеколожката ми не би трябвало да има проблем, но аз не съм сто процента сигурна. Сподели какво е мнението на твоя ендрокринолог, а като стигна до моя /следващия или по следващия месец/ и аз ще кажа какво мисли той. 

.
само за апове, аз за прегледи при нея не съм платила и стотинка. 

Не знам как ще изглеждам на плажа с тези допълнителни килца, но честно казано мечтая си само за едно чадърче и книга в ръка. Последният път питах докторката и тя ми каза, че мога да си се плицикам във водата без проблем и повече на сянка, но ще я видим тази работа зависи от водата.